Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden fayda sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından; Elazığ Palu Büyükdere Mikrohavzası Sulamaları (Bozçanak Havey Mezrası, Bozçanak Hanönü Mezrası, Baltaşı) Sulaması işi kapsamında, toplam 23 bin metre boru hattı, 3 adet regülatör ve 2 adet kaptaj yapısı imalatları tamamlanarak 3 bin 860 dekar tarım arazisi modern borulu sistem ile sulanması sağlandı.

“BÖLGE HALKININ SOSYO-EKONOMİK OLARAK GELİŞİM GÖSTERMESİNE KATKI SAĞLANACAKTIR”

Elazığ ilinde 3 bin 860 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayan; Elazığ Palu Büyükdere Mikrohavzası Sulamaları (Bozçanak Havey Mezrası, Bozçanak Hanönü Mezrası, Baltaşı) inşaatında çalışmalarının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Elazığ ili Palu ilçesinde bulunan Bozçanak ve Baltaşı köylerinde 3 bin 860 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, bölgede yapılacak sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Sulama ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır” dedi.