Palu-Der Yönetimi ve Üyeleri Bayramlaştı

Dernek binasında bir araya gelen Palu Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri bayramlaştı. Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Palu’nun tarihi bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Palu-Der Yönetimi ve Üyeleri Bayramlaştı

Palu - Der’de bayramlaşma programı düzenlendi.

ÜLGEN: PALU’NUN TARİHİ OLDUKÇA ESKİLERE UZANIR

Palu Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, “Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Her zamankinden daha çok birlikte olmaya ihtiyacımız var. Tarihsel süreç içerisinde binlerce yıllık tarihin onlarca medeniyetlerin yaşadığı kadim medeniyet ve kültür şehri Palu’nun tarihi dokusunu, kültürünü, sanatını, folklorunu muhafaza ederek bunu gelecek nesillere aktarmak maksadıyla ilçe merkezinin, beldelerinin ve köylerinin ekonomik sosyal ve kültürel açıdan temelindeki Palu kültürüyle beraber gelişimini sağlamak her yönüyle Palu’nun kalkınmasını sağlayacak faaliyetleri yapmak çok önemlidir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Murat Nehri’nin kıyısında ve müstahkem bir kalenin Doğu ve Güney yamacına kurulmuş olan Palu’nun tarihi oldukça eskilere uzanır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÜLGEN TALEPLERİ İLETTİ

Başkan Ülgen, “Bu bölgenin de üniversite yoluyla, fakülte yoluyla ya da yüksek okul yoluyla bir şekilde daha üst seviyelere taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Onun için de yüksek okul açılması noktasında Elazığ’daki Fırat Üniversitesi’nin boyutunu hallettik. Çok sağ olsun bu konuda da Fırat Üniversitesi Rektörü Sayın Fahrettin Göktaş Bey’e ve ekibine de çok çok teşekkür ediyoruz bize bu yolu açtıkları için. Palu – Kovancılar Devlet Hastanesi maalesef çok bekledik. Çoktan verilen bir sözdü ve yapılması gereken bir işti. O bölgenin yükünü kaldıracak bir hastanenin de henüz daha ihalesi yapılmadı. Palu – Kovancılar ortak arıtma tesisi bu da maalesef Kovancılar boyutunda ve belediye meclisinde halloldu. Ancak Palu Belediyesi’nde, Palu’nun belediye meclisinden karar çıkmadığı için dosya öylece kaldı. Bu konuda biz gerekli girişimleri yapıyoruz ama henüz sonuç alamadık maalesef. Ayrıca Palu’nun vahşi çöp toplama yerine çöp ara transfer istasyonu, rampalar kurularak Elazığ’a veya Bingöl’e taşınması. Bu konuda Kovancılar ile Palu Belediyesi’nin iş birliği yaparak böyle bir şey yapabilirler. Nitekim Karakoçan Belediyesi bunu tek başına yaptı. Hizmette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraya ayrıca tır da veriyor. Palu – Kovancılar ortak adliyesi Hamza Bey Barajı ve Hamza Bey Barajına ek takviye su eklenecek Tarhana çayı halen daha bu sorun da maalesef halledilmedi. Palu’da fen lisesi açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2022, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137