Okuma Yazma Seferberliği ile kelimelerin anlamını öğrendiler, sahneye çıkıp şiirlerini okudular, duygularını dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Palu Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan kursa katılanlara sertifikaları verildi.

“HER ÇOCUK GİBİ OKULA GİTMEYİ ÇOK İSTERDİM”

Okuma Yazmayı öğrenen Hasret Kaya duygularını dile getirerek “ Her çocuk gibi okula gitmeyi okuma yazmayı o yaşlarda öğrenmeyi ve okul anılarımın olmasını çok isterdim. Ancak ne yazık ki eskiden anne babalar ne bu kadar bilinci ne de bu kadar duyarlıydı. Nede okullu olmak, okuryazar olmak için sunulan imkânlar bu kadar elverişliydi” şeklinde aktardı.

“600 KURSİYERİMİZ BU KURSLARA KATILDILAR”

Kaymakam Mehmet Öztürk, okuma yazmayı bilmeyenlerin tespit edilmesi amacıyla köy köy mahalle mahalle dolaşıldığını belirterek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgeler vererek “ Yaklaşık 1000 kişi civarında okuma yazma bilmeyen kişi olduğu tespit edilmişti. Ama sağ olsun hocalarımız, arkadaşlarımız, köy köy mahalle mahalle dolaşarak özelik ile okuma yazma bilmeyenler tespit edildi. Biz seçim pusulasını aldık parmak basanları tespit ederek o yoldan çıkarak bu kursiyerlerimiz tespit etmeye çalıştık. Bu işe başlarken bu kadar yoğun bir katılımın olacağını düşünmüyorduk. 600 kursiyerimiz bu kurslara katıldılar” ifadelerine yer verdi.

“PALU DA SON DERECE BAŞARILI BİR HİZMET VERİLDİ”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kurslara yoğun bir talep olduğunu ifade ederek, Palu’da 603 kursiyerin kursu tamamladığını söyleyerek “ Her ilçede talep edilen her ilçede her noktada bu programı başlattık. Palu da son derece başarılı bir hizmet verildi. Hem Halk Eğitim personellerimize, kurs hocalarımıza, kaymakamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Burada da 48 kursta 603 kursiyer kurslarını başarılı bir şekilde tamamladılar. Burada gerek şiir okuyanlardan gerek çıkıp hitap eden konuşma yapanlardan ne kadar isabetli olduğunu görmüş olduk. Bu açıdan ilçe yönetimlerimize de gerçekten teşekkürlerimi sunuyorum” diye kaydetti.