Palu’ya Kaymakamlık ve Belediye aracılığı ile yapılan hizmetlerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Palu Kaymakamı Mustafa Demir, DAP Bölge Başkanı Adnan Demir, Belediye Başkanı Sait Dağoğlu ve ilçe halkı katıldı.

ŞAŞTIM: BU ESERLERİ İLÇEMİZİN HİZMETİNE SUNDUK

AK Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım, “Siyasetin ana temellerinden biri insanlara hizmet etmektir. Bizde buradaki hemşehrilerimize hizmet etmek için elimizden gelen bütün gayretle gece gündüz durmadan çalıştık. İnşallah bugünde açılışını yapacağımız bu eserleri ilçemizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

DEMİR: UYGULAMASINDA YAKLAŞIK 350 DÖNÜM CİVARINDA BİZ REKREASYON ALANI OLUŞTURDUK

DAP Bölge Başkanı Adnan Demir de, “Bizim bölgedeki özellikle kişi başlı düşen yeşil alanların miktarını arttırmak ve ilçemizde ve beldemizde yaşayan insanlarımızın en azından güzel havalarda rahatlıkla gidip yürüyüş yapabileceği ve hafta sonunu çoluk çocuğuyla rahatlıkla gezebileceği gezinti alanı oluşturmak adına bizim bölgede yapmış olduğumuz rekreasyon alanların genişlemesi projesi kapsamında toplam bölgede kısa bir süre içinde yapmış olduğumuz bu proje uygulamasında yaklaşık 350 dönüm civarında biz rekreasyon alanı oluşturduk. Bunlardan bir tanesi de Palu ilçemizdeki Murat Nehri kenarındaki sahil kentinin, sahil bandının yeşillendirilmesi” şeklinde konuştu.

DEMİRDAĞ: CİDDİ EMEK SARF ETTİLER

Palu’nun, Elazığ için önemine değinen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Palu gerçekten son yıllarda ciddi şekilde gelişiyor, kalkınıyor. Örnek ilçelerden biri oluyor. Biraz önce eski İlçe Başkanım, değerli dostum Kadir Bey’in de ifade ettiği gibi 10-15 yıl içinde ciddi bir uyum içinde çalışan ekibin çalışmaları sayesinde Sait Başkan ve daha önceki vekillerin, şu anki vekillerle birlikte ciddi emek sarf ettiler. Ama yereldeki talepler çok önemli. Onlar olmadan yukarıdan karşılanamıyor” dedi.

DEMİR: ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPILDI

İlçe Kaymakamı Mustafa Demir ise, “Bu medeniyet şehri turizmle beraber çok güzel bir aşama kat etti. Belediye Başkanımız olsun, Sayın Vekillerimiz, çok değerli alimiz olmak üzere buradaki bütün ildeki herkes bunun bir kısmından tutup ortaua çıkarmak anlamında nasıl mirasımız çıktığı zaman seviniyoruz. Tabi bizim burada esasında mirasımız kalemiz, camilerimiz, kilise… Bütün bunlar bir mirastır. Bunları koruma anlamında da çok güzel şeyler yapıldı” diye konuştu.

DAĞOĞLU: BİR YATIRIM PROGRAMIYLA ANCAK BİR İLÇE AYAĞA KALKAR

Belediye Başkanı Sait Dağoğlu da, “Palu bu hükümet döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde hem geçen dönemde hem bu dönemde gerçekten Palu hak ettiğinden belki daha fazla hizmet aldı. Şehri değiştirmek bir anda 3 yatırımla, 5 yatırımla çok fazla değiştiremiyorsunuz. Yıllar sürecek bir yatırım programıyla ancak bir ilçe ayağa kalkar” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL