Palu’daki Tekstil Atölyesinde Askerlerimiz İçin Maddi Destekte Bulundu

Palu’da kadınların çalıştığı Tekstil Atölyesi’nde Zeytin Dalı harekatındaki Mehmetçiklerimiz için hem her hafta hatimler okunuyor, dualar ediliyor hem de maddi destekte bulunuluyor.

Palu’daki Tekstil Atölyesinde Askerlerimiz İçin Maddi Destekte Bulundu

Kadınlar azimle çalışıyor, görüntüler, Palu’dan, bir tekstil atölyesinden.

Çalışanlar hallerinden oldukça memnun, hem işi öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar.

“BU KURSLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Hizmet Merkezi Müdürü Haydar Dağ, “Biz aktif iş gücü hizmetleri yönetmeliği kapsamında mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. İl düzeyinde 2017 yılında 1900 kişi bu mesleki edindirme kurlarımızdan faydalandı ve bu mekanda da 100 kardeşimiz çalışıyor. Kurlar çerçevesinde, kurslarımızda biz kursiyer zaruri gider olarak ödüyoruz. Günlük çalışmaları karşılığında 45 TL ücret veriyoruz. Ayrıca bunlara genel sağlık sigortası veriyoruz. Yani iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı genel sağlık sigortası ödüyoruz. Biz bu kursları çok önemsiyoruz çünkü biz bu kurslarda insanlarımıza meslek kazandırıyoruz, meslek sahibi yapıyoruz. Meslek sahibi yapıyoruz ve özellikle bu kurslarda işsizliğin azalmasını sağlama yönünde büyük bir gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU POTANSİYEL BÖLGEMİZDE MEVCUT”

İşletme Sahibi Nurettin Aydız ise “Memleketime bir hizmet yapmak istedim, bir yatırım yapmak istedim. Bunun araştırmasını yaptım, bunun fizibilite çalışmasından sonra böyle bir şeyin burada gideceğini, 500-600 kişi yaklaşık bu bölgede tekstilde bayan eleman oluşabileceğini, çalışabileceğini tekstil de de asıl olan şey bayan eleman bulmaktır. Burada bu potansiyel de bölgemizde mevcut. Hem Palu ilçemizde, hem Kovancılar ilçemizde, bu yörede bu işi başlatark ileride bir entegre tesise dönüştürmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKE İÇİN CANLARINI FEDA EDİYORLAR”

İşletme Müdürü Hasan Ali Özkan, “Savaşan askerlerimiz olduğu gibi bir de dua ordusu olması lazım. Buradaki birçok kardeşimizin de bayan olması münasebetiyle duaların daha ehemmiyetli ve kabul olacağına inandığımızdan dolayı Kur’an okuma seferberliği yaptık. Her Cuma günü ortalama üç Kur’an hatmi yapıyoruz. Şehitlerimize ve cephede savaşan askerimize bağışlıyoruz. Bir süre sonra operasyon uzadıkça bununda yeterli omadığını istişare ettik. Sonra bir fikir ortaya çık ve dedik ki; Bie şekilde oraya maddi şekilde de destek olalım askerlerimize. Çünkü onlar bu vatan için, ülke için canlarını feda ediyorlar. Çekinmeden kahramanca. İlk önce aslında gıda kolileri hazırlayıp göndermeyi düşündük, sonra baktık ki biraz daha lojistik isteyen bir iş dedik ki buı işi bizden daha iyi yapan Kızılay var. Bizim için bir sakınca yktur ve güvenilir kurumlarımız aracılığıyla bu yardımla ulaştıralım daha sağlıklı ve pprofesyonel olur” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137