Anadolu Hastanesi, Simya Okulları’nda Pandeminin insan psikolojisine etkileri anlatıldı.

DAYANAN: YENİ BİR PROJEYE ADIM ATTIK

Hastanenin Kurumsal Pazarlama Müdürü Zehra Dayanan, “Bugün Simya Okulları Müdürü Zeynel Abidin Başaran Bey ile bir araya geldik. Öncelikle müdürümüze güler yüzünden, misafirperverliğinden ötürü çok çok teşekkür ediyoruz. Bizler Anadolu Hastanesi ailesi olarak yeni bir projeye adım attık. Pandemi sürecinden ötürü yetişkinler olsun, çocuklarımız olsun ruhsal bir değişime girdik maalesef. Bu değişimi adım adım nasıl düzeltebiliriz, nasıl değişim katabiliriz, halkımıza nasıl yeni bir şey katabiliriz adına yeni bir projeye adım attık” ifadelerini kullandı.

BAŞARAN: TÜM İMKANLARI KULLANAN BİR EĞİTİM SÜRECİ İÇERİSİNDEYİZ

Eğitim Kurumunun İlkokul Müdürü Zeynel Abidin Başaran, “Duygusal, fiziksel, ruhsal akademik takip ile öğrenciye başarıyı yakalama aşamasında yardımcı olup hedefine odaklanarak hedeflerine ulaşması için tüm imkanları kullanan bir eğitim süreci içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

ASAFOV: ÜÇ GRUP HASTALIK VAR

Çocuk ve Ergen Psikiyatrist Uzman Doktor Azad Asafov, “Özellikle ilkokul öğretmenleri olduğunuz için temelde bizim üç grup hastalıklarımız var. Birincisi baktığınızda çocuğun zihinsel gelişiminin geri olması. Çocuğun algılamasında problem varsa bu düzeltilemezse ilerleyen zamanda zeka geriliği olur. İkinci olarak zeka kullanım bozukluğu dikkat eksikliği, çocuğun yeteneği olmasına rağmen tam anlamıyla yeteneğini tam kullanmaması üçüncü olarak da özgü öğrenme güçlüğü problemi. Burada çocuğun zekasında bir problem yok” ifadelerini kullandı.

KIRMIZIGÜL: TEKNİK OLARAK SÜREKLİ AKTİF OLARAK BİZİM DE KULLANDIĞIMIZ BİR SİSTEM

Uzman Psikolog Kağan Kırmızıgül, “Terapiden biraz bahsedelim. Duygu, davranış, düşünce gibi üçlü sistemi tasarlayarak olumlu ve dengeli çıkarımlar elde edilmes sağlanmaktadır. Çünkü kominitif modele göre dünyayı kendi gözümüzden algılıyoruz ve dünyayı buna göre sınıflandırıyoruz. Olumsuz düşünceler, davranışlarımızı yönlendiriyor. Modern bir terapi yöntemi olmasıyla birlikte kısa süreli, problem odaklı ve güvenilir bir teknik olarak sürekli aktif olarak bizim de kullandığımız bir sistem” diye ifade etti.