Fırat Sanayi ve iş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper BEKTAŞ ülke olarak içerisinde bulunulan hassas dönem ile ilgili açıklamada bulundu ve bu dönemi atlatabilmek için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

“DESTEKLEYECEK MALİ TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKMEKTEDİR”

FIRATSİFED başkanı Yahya Alper Bektaş, “ Ülke olarak son dönemlerde birçok zorluklar ile karşılaşmaktayız. Şu an içerinde bulunduğumuz dönem 15 Temmuzun farklı bir versiyonu olup bu durumu da üstesinden geleceğimize inanmaktayım. Ülke ekonomimiz sağlam temellere sahip olup, bu temellerin korunması ve sürekliliği için bazı tedbir ve önlemlerin alınması gerekmektedir. Özellikle üretim ve istihdam kapasitesinin korunması, birlik ve beraberliğin korunması ülkemiz için en önemli kriterler arasındadır. Bunun yanı sıra yaşan olumsuzların reel ekonomi üzerinde kalıcı etkiye neden olmaması için sıkı para politikalarını destekleyecek tedbirlerin alınması, enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi ve güven verici somut bir yol haritasının çizilmesi, sıkı para politikalarını destekleyecek mali tedbirlerin alınması gerekmektedir.  Ayrıca, en önemli ekonomi partnerimiz olan Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulması gerekmektedir. ABD ve Türkiye’nin sorunlarının ivedilikle çözülmesi için gerekli adımların atılması ve çaba gösterilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİMİZİN ALDIĞI KARARLARI DESTEKLEMEKTEYİZ”

Yahya Alper BEKTAŞ, “İş dünyası sektör temsilcileri ve yöneticileri olarak gerekli önlemlerin uygulanması ile dengelenecek ekonomi ile daha güvenli ve istikrarlı bir ortamda çalışmanın verdiği huzur ile yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bizler yatırımlarımızı sürdürürken daha güçlü ilerleyişler için yabancı yatırımcıları ülkeye kazandıracak yeni yöntemler ve çalışmaların temellerini atmamız gerekmektedir. Zor günlerin üstesinden gelmek için daha önceden başardığımız 15 Temmuz ruhu ile her daim birlik, beraberlik ve azim ile ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmeliyiz. Bu 15 Temmuz ruhu ve anlayışı ile hükümetimizin aldığı kararları desteklemekteyiz” dedi.