IPARD II Dönemi Onuncu Başvuru Çağrı Ön İlanına 07 Ocak’ta tarihinde yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu koordinatörlüğünde 10. Dönem çağrı kapsamında iki farklı tedbir kapsamında destekler gruplandırıldı.

Programın kaynağı faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller IPARD Programı’nın uygulandığı ve aralarında Elazığ’ın bulunduğu 42 ildir.

Tedbir 101 Kapsamında; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler,  Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelerin yatırım toplamının yüzde 50-70 arasındaki kısmına hibe desteği verilecek.

Tedbir 103 Kapsamında; Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması yatırım toplamının yüzde 40-50 arasındaki kısmına hibe sağlanacak.

Online yapılacak başvurular 15 Şubatta başlayacak; tedbir 101 kapsamındaki son başvuru tarihi 16 Mart, tedbir 103 için ise 26 Mart olarak açıklandı.