1979 ve 1980 yıllarında Elazığ’da o dönemki adıyla Devrim orta okulunda öğretmenlik yapan, ilimizin eski kulüplerinden Maden Gençlik’te de santrfor olarak futbol oynayan Pazarspor Asbaşkanı Talat Günday, takımının 3-0 galip geldiği Elazığspor maçının ardından duygu dolu açıklamalarda bulundu.

GÜNDAY: ELAZIĞSPOR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Asbaşkan Günday, “Elazığ benim ikinci memleketim. Ne zaman Elazığ ismini duysam tüylerim diken diken olur. Dostluklar, arkadaşlıklar 40 yıldır devam ediyor, geliyor. Bugün yöneticisi olarak geldiğim Pazarspor maçında Elazığspor’a başarılar diledik ama maalesef olmadı. Futbol bu. Bir takım kazanacaktı. 3-0 galip geldik. Bundan dolayı mutluyum ama ben Elazığspor’un hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Elazığspor’a gönülden başarılar diliyorum. Elazığ güzel bir şehir. Benimde yaşanmışlıklarım da var. Onları yaşadığım için burada arkadaşlarıma, dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Elazığspor’a başarılar diliyorum. Spor adına daha iyi yerlerde olalım diyorum. Biz küçük bir ilçeyiz. Rize’nin küçük bir ilçesi ve 30 yıldır profesyonel liglerdeyiz. Dolayısıyla mütevazi bir şekilde profesyonel yaşantımız devam ediyor. Alt yapıdan 8 tane futbolcumuz vardı. Bugün zaten pandemi nedeniyle koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle 7 futbolcumuz gelmedi. Aynı şeyleri bir daha yaşamayın diyoruz. İnşallah bu süreç bitecek. Çok daha güzel günlerde buluşmayı temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AYDIN: ÖNEMLİ OLAN SERİ GALİBİYET KAZANMAK

Türk futbolunun önemli eski golcülerinden, şimdi ise teknik adam olarak Pazarspor’da görev yapan Cafer Aydın da, “Sistemli bir seri yakaladığınız zaman hemen üst tarafa çıkıyorsunuz. Mesela Bodrum dipteydi. Bodrum 2 maç üst üste aldı. Bizim üstümüze çıktı. Şu andaki sistemde önemli olan bir seri yakalamak. O seriyi yakaladığınız zaman şçok rahat altlardan kurtulup yukarıları hedefleyebiliyorsunuz. Bizim içinde biz başlangıçtı bu. Çünkü 20 gündür maç oynamıyoruz biz. Bugün 20. Gün. Buradaki 3 puanın da devamını getirebilirsek bizde yukarılarda bir yer ediniriz kendimize. Tek amacımız da üst taraflarda, play-off’un içinde olmak. İnşallah bunu başarırız. Penaltı mı değil mi görmedim. Çünkü bize uzaktı bayağı. Penaltıdan ziyade çok fazla penaltıya takılmamak lazım. Bizim amacımız Türk futboluna hizmet etmek. Bazen yenmek, yenilmek çok önemli değil. Önemli olan sahada iyi mücadele edebilmemiz. Türk futbolunun iyi oynandığı, futbolun öne çıktığı müsabakalar oynamak. Yani Türk futbolunun geldiği nokta ortada. Özellikle alt tarafta yukarıyı forse edecek takımlarınfutbolcu yetiştirmek, genç oyunculara transfer etmek. Yukarılara da zaten veremiyoruz. En azından burada oyunculara söz hakkı veriyoruz. Bizim yaş ortalamamız da 19. Bizde genç bir takımız. Elazığ gibiyiz” şeklinde konuştu.