Eğitim Bir-Sen üyeleri bir araya geldi, “Performans değerlendirme Kampanyasına hayır diyor şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz” dedi ve seslerini duyurmak için imza kampanyası başlattı.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Öğretmen performans değerlendirme notunun mesleki motivasyonu düşüreceğini söyledi.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME TASLAĞININ HİÇBİR HUKUKİ VE KANUNİ DAYANAĞI YOKTUR”

Başkan Bahşi yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimiz eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacak aksine kurumsal bütünlüğü bozacak, mesleki motivasyonu düşürecek, çalışma barışını yok edecek, iş birliğini zedeleyecek. Öğretmenlik mesleğini örseleyecek performans değerlendirme sürecine tabi tutulmak istememektedirler. Performans değerlendirme taslağının hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı yoktur” dedi.

“PERFORMANS TASLAĞI, YENİ ÇATIŞMA ALANLARI ÜRETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR İŞE YARAMAYACAKTIR”

Performans taslağını haksız bir değerlendirme olarak gördüklerini söyleyen Bahşi, “Meslekleriyle ilgili konularda söz hakkı verilmeyen, politika belirlenirken tecrübesine müracaat edilmeyen içerik, yöntem ve materyalleri seçme ve okul yönetimiyle ilgili karar süreçlerine hiçbir zaman dahil edilmeyen, neredeyse eğitimin çemberinin kenarına sıkıştırılan öğretmenlerimizin, tüm bu yanlışların ayyuka çıktığı bir dönemde tek sorunlu ilan edilmesi anlamına gelecek performans taslağını haksız bir değerlendirme ve hukuksuz bir uygulama olarak görüyoruz. Okulların bulunduğu sosyal konumu, ekonomik imkanlarını, fiziki donanım ve alt yapılarını, öğrenci profilini, ebeveynlerinin statülerini ve farkı dikkate almayan bir değerlendirme anlayışı, ülke gerçeklerinden de uzaktır. Bu durum eşitsizlikler içinde adalet aramak, yeni hak kayıplarına kapı aralamak, yeni çatışma alanları üretmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Her geçen gün artan şiddet olayları eğitim camisinin yıpranması değil bir milletin yok olmasıdır” diyen, Eğitim Bir-Sen Başkanı Bahşi, imza kampanyasını Türkiye genelinde yürüteceklerini söyledi.

“BU SESE YETKİLİLERİN SESSİZ KALMAMASINI UMUYORUZ”

Bahşi sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye genelinde performans taslağına itirazımızı tescilleyecek imzaları atıyor. Şiddete dur diyecek iradeyi gösteriyoruz. 81 ilde üyelerimizin emeği tüm eğitim çalışanlarının desteği ile büyüteceğimiz bu sese yetkililerin sessiz kalmamasını umuyor, haksızlığı ve zorbalığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bugün burada imzalarımızı atarak bu eylemimizi başlatıyoruz.”