"Performans Teşvik Sistemi bir an önce hayata geçirilmelidir”

Sağlık-Sen Genel Koordinatörü Mehmet Karataş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık çalışanlarına 1 ağustos tarihinden itibaren ek ödeme yapılacağı açıklamasının sağlık çalışanlarını arasında memnuniyetsizliğe yol açtığını söyledi.

"Performans Teşvik Sistemi bir an önce hayata geçirilmelidir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; COVID-19 ile mücadele de sağlık çalışanlarına 1 Ağustos tarihinden itibaren ek ödeme yapılacağını açıklamıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Genel Koordinatörü Mehmet Karataş, ek ödemenin sağlık çalışanları arasında memnuniyetsizliğe yol açan, ötekileştiren ve yetersiz bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen Genel Koordinatörü Mehmet Karataş’ın satırbaşları şöyle;

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın COVID-19 ile mücadele de sağlık çalışanlarına 1 Ağustos tarihinden itibaren ek ödeme yapılacak açıklaması; sağlık çalışanları arasında memnuniyetsizliğe yol açan, ötekileştiren ve yetersiz bir düzenleme olmuştur.

Mart-Nisan ve Mayıs aylarında yapılan düzenleme ile tavandan ek ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan bu düzenleme ile palyatif çözümler ortaya konmaya çalışılmıştı. Ancak bu düzenleme ek ödeme sisteminin adaletli olmayan yapısal sorunlarından dolayı, çalışanlar arasındaki dengesizliğin daha da derinleşmesine yol açmıştır. Sisteme olan inanç ve güven zedelenmiştir.     

Kendi içinde adaletsizliği barındıran ve miladını doldurmuş bu sistem üzerinde yapılacak olan her uygulama hekim ve sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme çarpıklığını daha da derinleştirecektir.

Sağlık-Sen olarak; toplantı, görüşme, yürüyüş, basın açıklamasının yanında medya ve sosyal medya üzerinden çağrılar yaparak sorunu dile getiriyoruz. Yapmış olduğumuz araştırmalar ile sorunun tespiti ve çözümüne yönelik önerilerimizi hem kamuoyuyla hem de yetkililerle paylaşıyoruz.

Toplu sözleşme, KİK, KPDK gibi platformlarda çalışanların haklarını ve taleplerini dile getirerek, çözümü için çaba sarf ediyoruz. Ama yetkililerin sorunların çözümü için çaba sarf etmediğine şahit oluyoruz.

Yaptığınız her bir yanlış binlerce sağlık çalışanının mağduriyetine ve haklarının heba olmasına sebep oluyor. Sağlık çalışanlarını maddi ve manevi haklar açısından mutlu etmediğiniz sürece sağlıkta atacağınız adımlar eksik ve yarım kalacaktır.

“Yanlışın neresinden dönülürse kârdır” demişler. Ama her bir yanlışı görmek ve düzeltmek için ille de sağlık çalışanlarının bu kadar mağdur olması mı gerekiyor? İlla haklarının heba olması mı gerekiyor? Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için şiddet, tükenmişlik sendromu ya da psikolojik sorunlar mı yaşaması gerekiyor?

Bu nasıl bir zihniyet ki, sağlık çalışanlarının ağır bedeller ödemesini görmezden geliyor ya da görmüyor. Sağlık çalışanlarını mağdur eden zihniyet bir an önce yanlışlarınızla yüzleşin, çalışanların haklı taleplerini çözün!

Bu vesile ile Sağlık -Sen olarak hem sağlık çalışanları hem de hekimlere yönelik tasarladığımız, Sağlık Bakanlığı ile de paylaştığımız "Performans Teşvik Sistemi (PTS)" bir an önce hayata geçirilmelidir”

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, 17:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Anestezi
Anestezi - 4 yıl Önce

Olmazsa gerekeni yapın,ne bekliyorsunuz

Dervaz
Dervaz @Anestezi - 4 yıl Önce

Az mı maaş alıyorsunuz efendi

SIRADAKİ HABER

banner137