İl Özel İdaresi’nin alacağı 48 personel için başvurular salı günü başlamıştı. Elazığ İl Özel İdaresi tarafından İŞKUR'da ilan yayımlanmıştı.

Yayımlanan ilanda Elazığ İl Özel İdaresi en az ilkokul mezunu adaylar arasından KPSS'siz personel alımının da yapılacağına yer verilerek

Coğrafyacı, Şehir Plancısı, Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Makine Teknikeri, Elektrik Teknisyeni, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Büro Görevlisi, Bahçıvan, Kamyon Çekici Sürücüsü, Dozer, Ekskavatör, Greyder, Silindir, Yükleyici ve Kazıcı Operatörü branşlarında  belirli şartlar sunarak iş ilanını duyurmuştu.

Başvurunun ilk gününde işe girmek umuduyla yüzlerce insan sabahın ilk saatlerinden itibaren İl Özel İdaresi binasına gelerek, uzun kuyruklar oluşturdu.

Çok sayıda vatandaş, işe girme umuduyla ellerinden evraklarıyla başvuru için bekledi.

Konu ile ilgili kamu oyunun tepkisinin artmasından dolayı CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver yapılan alımlarla ilgili tepki göstererek kura çekimi yapılmasını istemişlerdi.

Başvurular ile ilgili gelen tepkilerin ardından başvuruların ilanı ile ilgili AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağara ve Zülfü Demirbağ konu ile ilgili açıklama yaparak, işe alım usulü ile ilgili ilanda kurum tarafından kura yapılabileceği söylendi.

Daha sonra 48 kişilik personel alımının faturası 2 müdüre kesildi.

Elazığ İl Özel İdaresi’nde görevli İnsan Kaynakları Müdürü ve Plan Proje Müdürüne soruşturma açılarak geçici olarak görevlerinden alındıkları öğrenildi.