“Hemşeri Dernekleri Buluşması Programı” kapsamında Pertek Çemişgezek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından program düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Platformu Kurucu Dernek Başkanları, STK Temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Program Sivil Toplum Platformu kurucularının selamlama konuşmaları ile başladı.

DOĞAN: MERKEZİMİZ BUGÜNDEN İTİBAREN SİZLERE HER ZAMAN AÇIKTIR

Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, “Birkaç hususu sizlere arz etmek istiyorum; malumunuz platformumu bu yakın zamanda kuruldu. Yaklaşık 1 ayılık bir süreçtir. Bundan sonra inşallah bu kardeş derneklerimizle beraber bir arada olacağız, beraber toplantılar yapacağız. Tabi bu platformun bir merkezi var şu anda. Platformumuzun merkezi Şavaklılar Derneğidir. Bütün kardeş derneklerimizin üyelerini Şavak Derneğini platform merkezi olarak kullanıyoruz, orada ağırlıyoruz. Derneğimiz, merkezimiz bugünden itibaren sizlere her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.

SELİM: DERNEKLERİN ÇABALARIYLA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAKTIR

Bermaz Dernek Başkanı Remzi Selim, “Platformumuzun düzenlemiş olduğu dayanışma gecesine şeref verdiniz. İnşallah bundan sonra Pertek ve çevresindeki derneklerin çabalarıyla çok güzel şeyler olacaktır. Bundan eminiz. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: GÜÇ KATARAK TUNCELİ VE ELAZIĞ’DA ÖRNEK TEMSİL EDECEK

Ulukale Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, “İlkini düzenlediğimiz Pertek Çemişgezek Kaynaşma ve Dayanışma yemeğinde öncelikle hep birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bu şlk buluşmamız inşallah başlkangıç olacak ve iki güzide ilçe halkı birlikte birçok şeye imza atacak ve birçok platformda söz sahibi olacak. Birlikteliğimiz gücümüze güç katarak Tunceli ve Elazığ’da örnek temsil edecek. Sosyal ticari ve siyasi alanlarda daha başarılı ve etkili olmamızı sağlayacaktır” dedi.

SÜNER: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR İLKESİ İLE YOLUMUZA DEVAM ETMEKTEYİZ

Sağmanlılar Dernek Başkanı Atilla Süner, “Bir gücümüzle birleşerek, birlik beraberlik, kardeşlik öncesi öncelikle Çemişgezek Pertek yoksun kimseyi hakkını, hukukunu korumak için yola çıktık. Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile yolumuza devam etmekteyiz. Elazığ Tunceli’ye açılan kapıdır. İlçemize, bize kalede bu kefildir. Kişilerin en önemli görevidir” diye konuştu.

ERGEN: DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTMADAN BU BİLİNÇLE HAREKET ETTİK

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Elazığ kent konseyi başkanı olarak görev yapıyorum, aynı zamanda uzun yılar sendikacılık yaptım. Bizler Elazığ’da bir Pertekli olarak sizin hemşerileriniz olarak sivil toplum örgütlerinde çeşitli kademelerde görev yaptık. Doğduğumuz toprakları hiçbir zaman unutmadan bu bilinçle hareket ettik ve Pertek’imizin, Çemişgezek’imizin bazen burada gören gözü, duyan kulağı, tutan eli olmaya çalıştık. Bu platformun kurulmasındaki hedef şuydu; Elazığ’da Pertek ve Çemişgezeklilerin bir araya geldiğinde ok büyük bir güç olduğunu görmesini sağlamaktı” diye konuştu.

HAN: ELAZIĞ’DA BİR ARAYA GETİREBİLECEK MİYİZ DİYE KAYGILARIMIZ VARDI

Pertek Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Remzi Han, “Biz ilk bu yola çıktığımız zaman acaba biz bu işi becerebilecek miyiz? Perteklileri, Çemişgezeklileri Elazığ’da bir araya getirebilecek miyiz diye kaygılarımız vardı. Ama bugün burada görüyorum ki biz bu işin üstesinden gelmişiz. Bundan sonra Elazığ’da yaşayan Pertekliler, Çemişgezeklileri daha büyük toplantılara, daha da kalabalık toplantılara çağırıp burada Elazığ’da Çemişgezeklilerin ve Perteklilerin gücünü herkese göstereceğiz” diye kaydetti.

KILIÇ: ELAZIĞ’DA ARTIK BİZLER DE VARIZ

Pertek AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Kılıç, “Bu platformu ilk kurarken, Elazığ’da yaşayan Pertekli ve Çemişgezekli kardeşlerimizin potansiyellerini inceleyerek biz Elazığ’da kaç kişiyiz diye bunun fizibilite çalışmasını yapıp akabinde baktık ki gerçekten ağzımızı sulandıran büyük rakamlar çıkıyor. Yüz binin üzerinde bizim burada seçmenimiz var. O zaman Pertekli, Çemişgezekli kardeşlerim akıllı toplum, okumuş toplum, medeni toplum, çağdaş toplum. Bundan sonra ilk hedefimiz Elazığ’da artık bizler de varız” dedi.

Program açılış konuşmalarının ardından slayt gösterimi ile devam etti.

VURAL: PERTEK VE ÇEMİŞGEZEK’İN HAK ETTİĞİ YERLERDE OLMASINA ÇABA SARF ETMEKTEDİR

Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, “Gerek Pertek’ten, gerekse Çemişgezek’ten burada olmayı arzulayıp da bu buluşmaya katılmayan hemşerilerimizi saygılarımla anıyorum. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalarla Pertek ve Çemişgezek Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak, milli ve manevi değerlerimizi pekiştirmek ve ilçelerimiz ile ilgili hamiyet ve gayretlerimizi arttırarak Pertek ve Çemişgezek’in hak ettiği yerlerde olmasına çaba sarf etmektedir. Bunun için bu buluşmaların periyodik olarak yapılmasına dini ve milli bayramlarımız ile önemli gün ve zaman dilimlerinde bir arada olmamıza azami gayret göstermeliyiz. Tarihimizin, kültürümüzün doğal güzellikleriyle güzel ilçemize hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

TEK: TUNCELİ HUZUR KENDİ OLMAYA BAŞLADI

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, “Son zamanlarda devletimizin sağlam iradesi ile terör örgütlerin faaliyetleri son bulmuştur.  Bundan 2 yıl kadar öncesinde Tunceli'nin dağlarında 650'nin üzerinde örgüt üyesi cirit atıyordu. Hain 15 Temmuz gecesini yaşadıktan sonra bu işin tesadüfen olmadığını anlamış olduk. Ne oldu da iki yıl içerisinde 650 terörist ikili rakamlara kadar düştü. Dolayısı ile son dönemlerde savunma sanayisinde yapılan ataklar ile başlarını bile kaldıramaz bir hale geldiler. Şükürler olsun. Şu anda Tunceli Belediyesi Kayyumla yönetilen bir Belediyedir. Sayın Valimiz aslında aramızda olacaktı, fakat İstanbul’dan gelen misafirleri dolayısıyla gelemedi. Selamlarını söyledi. Sayın Valimiz atandıktan sonra artık Tunceli terörle anılan bir kent değil, devlet yatırımlarıyla birlikte Tunceli huzur kendi olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ YOL GÖSTERİCİLİĞİNE İHTİYACIMIZIN OLDUĞUNU HER VESİLE İLE İFADE EDİYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bu sivil toplum kuruluşlarının siyasi sivil toplum kuruluşu olmadığını ancak siyasilere yol gösterdiğini siyasilere bu hususlarda gerek bölgelerinin sorunlarını gerekse diğer alanlardaki sorunları taşımak etmediklerini ifade ettiler. Bir sivil toplum kuruluşundan beklediğimiz en güzel en veciz bir şekilde ifade edilmiş bir hali tabi ki bu. Siyasi partilerde birer sivil toplum kuruluşları ancak gerek hemşeri dernekleri, gerek meslek sivil toplum kuruluşları, gerekse başka alanlardaki sivil toplum kuruluşlarının temel amacı temsil ettiği gerek meslek örgütü, gerek varsa hemşeri dernekleri bölgesel ve bu alanda geliştirdikleri projeleri, gerekse bu hususta varsa fikir önerilerini tabi ki iletecekleri merciler siyasi partilerdir, siyasal iktidardır ve iktidardır. Bununda muhatabı Elazığ’da AK Parti olarak bizleriz. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar Sivil Toplum kuruluşlarını önündeki tüm engelleri açmış, onlara çok önemli alanlar açmıştır. Sivil Toplum kuruluşlarının yol göstericiliğine ihtiyacımızın olduğunu her vesile ile ifade ediyoruz. Sadece ifade etmiyor, aynı zamanda buna yönelik politikalarımızı da gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.