Pertekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Tuncay Tekin vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdiç Başkan Tekin Bakanlıklara projeler sunduklarını ve projelerin bire kaçının  kabul edildiğini söyledi

“BİZİM MERKEZİMİZ ELAZIĞ’DA”

Pertek’teki tek vakıf olduklarını söyleyen Pertekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Tuncay Tekin, “Vakıfçılık Osmanlı döneminde yoğunlaşan ve halen daha süre gelen bir vakıfçılık anlayışı var. Bizde 17-28 senelik PEYDAV tecrübemizde de bunu gördük. Şu anda Petekteki tek vakıf ve Elazığ’daki sayılı vakıflardan biriyiz. Bizim merkezimiz Elazığ’da” dedi.

“PERTEK VE TUNCELİ’NİN TARİHİ BİNALARINI KAPSAYAN PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Vakıf olarak çalışmalarından bahseden Başkan Tekin, projelere yönelik çalışmalar yapmak istediklerini belirterek “Çeşitli bakanlıklarda projelerimiz var. Birçoğu başarı ile sonuçlandı. Biri SODES kapsamındaydı diğeri ise Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamındaydı. Etkili olduğumuz bir proje de Munzur Üniversitesinde yapıldı. İlerleyen günlerde Pertek ve Tunceli’nin tarihi binalarını kapsayan projeler üzerinde çalışıyoruz. Pertek Kaymakamlığı ile koordineli olup bir Pertek Müzesi’nin oluşumu için seferber olduk. Kaymakamımız bu konuya sıcak bakıyor. Pertek’in doğal güzelliklerini ortaya çıkartan çalışmalar yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“BUNU PERTEK’TE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Pertek’e yapılan yatırımlar ile turizmin canlanacağına değinen Pertekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Tuncay Tekin, “Pertek ve Elazığ arasındaki Keban Baraj Gölünün her iki yakası turizm bölgesi olması belirlendi ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi. Orada her türlü turizm faaliyetleri yapılabilir ve yapılmaya da müsait. Pertek tarafında Pertek Termalin yanında belediyemize ait bir su sporları merkezimiz var. Su sporlarımız orada gerçekleştirilecek. İlerleyen zamanlarda yatlar olacak. Turizm bacasız bir sanayidir. Dünyanın en önde gelen sanayilerinden biridir. Bizde bunu Pertek’te yaygınlaştıracağız. Bunları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz ”diye konuştu.