“Peygamberimiz ve Gençlik” Konferansı Düzenlendi

Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans Elazığ İl Müftülüğü tarafından Sosyal Hizmetler İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül’ün katılımıyla gerçekleşti.

“Peygamberimiz ve Gençlik” Konferansı Düzenlendi

Belediye Kültür Merkezi’nde Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu Program Elazığ İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül katıldı.

Programa Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Diyanet Harput Eğitim Merkezi Görevlisi Ömer Gölbaşı’nın tecvidiyle Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

DÖNER: GENÇLERLE OLAN DİYALOGLARI GENÇLERE VERDİĞİNİN BİRER ÖLÇÜSÜ VE NİŞANESİDİR

Programda açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürü Suphi Döner, “Hayatının büyük bölümünü gençlerle iç içer geçirmiş, öğretmenlikten gelen bir İl Müdürü olarak Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde ve İl Müftülüğümüzün de himayesinde Daire Başkanımız Mustafa Bülbül Hocamızla sizleri buluşturmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Peygamberimiz gençliğe büyük önem veriyordu. Gençleri genel olarak kendisinin bir nevi mirası olarak görüyordu. Özellikle risaletin ilk döneminde Hz. Ali başta olmak üzere o gençlerle olan diyalogları gençlere verdiğinin birer ölçüsü ve nişanesidir. Gençlikte olunca, Türkiye’nin gençliği sizlersiniz. Bizler de Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak sizlere ev sahipliği yapıyoruz. Bu programa emeklerinden, katkılarından dolayı Valiliğimize, İl Müftülüğümüze, Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Süt Üreticileri Birliğine ve diğer kurumların hepsine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA: DÜNYA İNSANLIĞININ MÜSLÜMANLIĞA İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR ZAMAN DİLİMİNDEYİZ

Gençlere seslenen İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise, “Şanlı Nebi Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. dünyanın gerçekten zifiri karanlıklar olduğu biz zaman diliminde dünyaya teşrif etmişler ve bize dünya ve ahiret mutluluğumuzu temin edecek ilkeleri çileli bir tebliğ dönemi aktarmıştır. Onu rahmetle anıyoruz. Salavatlar getiriyoruz. Allah ona bizleri de komşu eylesin diyoruz. Özellikle Zifiri karanlıkların sonunda parlak bir aydınlık gelir. Biraz günümüz, maalesef dünya satında konuşuyorum ‘yine o zifiri karanlıklar içerisinde İslam Alemi için’ inşallah bu bizim gelecek zaman içerisinde yeniden dirilişimizin ve yeniden uyanışımızın sebebi olacaktır diyorum. Bu sıkıntıların bir gün biteceğini ve yeniden bütün insanların muhtaç olduğu İslam medeniyetinin o sevgi ve merhamet dolu çağlarına yeniden döneceğine inanıyorum. Ancak bu nasıl olacak? Bu sizlerle olacak. Sizin omuzunuzda bulunan öyle bir dünya ki;  aslında sadece Müslümanların değil, tüm dünya insanlığının Müslümanlığa ihtiyaç duyduğu bir zaman dilimindeyiz. Bu çoğun ve evvelki bütün çağların en çok muhtaç olduğu şey merhamettir. Biz o kadar bu dünyada gerçekten kötü manzara çizmek istemiyorum ama nice aylan bebekler gibi bebekler deniz kenarında sahile vuruyor. Sadece televizyon başında belki dökersek 2 damla gözyaşı döküyoruz” şekline konuştu.

Program İl Müftülüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

BÜLBÜL: EFENDİMİZ A.S.’IN DÖNEMİYLE İLGİLİ OLARAK HANGİ BİLGİLERE VAKIFIZ?

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül ise, “Sosyal medya çok önemli. Sosyal medya hakikatten çok çok önemli. Yani bizim her şeyimizi takip ediyorlar, biz bir şekilde takip ediyoruz. O anlamda aslında gençler olarak %85 oranında sosyal medyanın içerisindeyiz, internetteyiz, Ama Efendimiz A.S.’ın dönemiyle ilgili olarak hangi bilgilere vakıfız? İşte bu akşam sizlerle onu paylaşmaya çalışacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137