Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın programında Palu vardı.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Açıkkapı, ilk olarak partililerinin katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Danışma Kurulu toplantısında katıldı.

“GEREKLİ DESTEĞİ KENDİLERİNDEN İSTEYECEĞİZ”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Korkut Şerifoğulları, toplantının daraltılmış ve genişletilmiş danışma kurulu toplantıları olarak gerçekleştirileceğini belirterek, toplantıda hem ilçenin hem de partililerin sıkıntılarının görüşüldüğünü kaydederek “ İlçe danışma kurulu toplantısını yaptıktan sonra ilçe de bir takım ziyaretlerde bulunacaklar. Yaşlı ziyaretin de bulunacak. Hastane ziyaretin de bulunacak. Bunun ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunulacak. İnşallah ilçemizin sorunlarını merkezi hükümetten beklentilerimiz sayın vekilimize ileterek, gerekli desteği kendilerinden isteyeceğiz” şeklinde aktardı.

“BİZDEN ZİYADE SİZLERİN KONUŞMASI GEREKİR”

AK Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım da, Milletvekillerinin Palu ile yakından ilgilendiklerini belirterek “ Sizlerin her dam yanımızda olduğunuzu görüyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Gerek belediye çalışmalarımızı gerek ki parti teşkilatı çalışmalarımızı il yönetimiz ile bizler ile beraber takip ediyorlar. Bu konuda bizden ziyade sizlerin konuşması gerekir. Buraya kadar zahmet edip geldiniz sizlere teşekkür ediyorum. İl yönetiminde ki arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“CİDDİ BİR KAMU SEVDALISI GİBİ İŞLERİMİZİ TAKİP EDİYOR”

Palu Belediye başkanı Sait Dağoğlu ise konuşmasında Palu’da yapılacak yatırımlara değindi ve bu yatırımlarda milletvekilli Ejder Açıkkapı’nın büyük desteğini aldıklarını aktararak “ İlk günden bu yana gerecekten sayın vekilimiz ciddi bir kamu sevdalısı gibi işlerimizi takip ediyor. İnanın bazı konularda bizden daha fazla hem danışmanı vasıtası ile hem kendisi bizatihi olsun birçok yatırım konusunda en son gençlik merkezi konusunda bire bir bizden daha fazla takipçisi olarak bu yatırımı Palu’ya kazandırdı.

Partisinin başarısında teşkilatların büyük bir payı olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, 16 yıldır ülkeye büyük hizmetlerin yapıldığını kaydederek “ Gecesini gündüzüne katarak günde iki saat üç saat uyuma imkânı dahi bulamıyor.  Türkiye’ye ve Türkiye’de yaşayan 81 milyon vatandaşımıza hizmet etme gayretinde” diye kaydetti.

“ZORLUKLARI KOLAYA ÇEVİRDİK”

Açıkkapı, büyük hizmetlerin karşısında büyük engellerin çıktığının da altını çizerek “ Ülkemiz büyük bir sıkıntı girdabında. 16 yıldır ülkemizin yapmış olduğu hizmetler karşısında önümüze birçok engeller çıkarılmaya çalışıldı. Birçok zorluklar yaşatılmaya çalışıldı. Ancak bizler sayın liderimizin öncülüğün de onun yol arkadaşları olarak sizler ile birlikte milletimiz ile birlikte bütün bu zorlukları Elhamdülillah bu güne kadar hep akamete uğrattık. Zorlukları kolaya çevirdik. Bu zorluklara rağmen Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine katkıda bulundu” ifadelerine yer verdi.

“81 MİLYONUN VE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN HUKUKUNU KORUMAK İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıkkapı konuşmasını afrin operasyonu ile sonlandırarak “ Şu son süreçte 1 milyona yakın Suriyelinin yaşamını yitirdiği bu coğrafyada görüyoruz ki on binlerce kilometre öteden gelenlere bir ses çıkarılmazken bizler kendi sınırlarımızı ve kendi ülkemizin güvenliğini korumak için mücadele ederken farklı algılar oluşturarak Türkiye’yi zor durumda bırakacak çalışmaları da hep birlikte görüyoruz. Ancak ne olursa olsun her kim ne derse desin biz 81 milyonun ve bütün Müslümanların hukukunu korumak için mücadelemize devam edeceğiz. Afrin de önemli bir başarı elde ettik. Bu tehdit nereden gelirse gelsin hangi uzaklıkta olursa olsun bu tehdide bertaraf edeceğimizi hep ifade ettik”  dedi. 

Danışma Kurulu toplantısının ardından Hastane ziyaretleri vardı.

Açıkkapı, hastane çalışanlarını ziyaret ettikten sonra hastalarla bir araya geldi.  Hastalarla yakından ilgilendi, dertlerini dinledi, derman olmaya çalıştı.

“YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK BURASI”

Ardından Milletvekili Açıkkapı, Palu Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Ejder Açıkkapı “  Halk Kütüphanesinde inceleme alanındayız. Buranın temel atma törenine gelmiştik. Şuanda zemin artı 3 kat olacak şekilde inşaatımız var burada alanımız var. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak burası. Keşif artışı ile birlikte “ifadelerine yer verdi. 

“PALU’MUZA DA İLÇE EMNİYET BİNASI KAZANDIRILMIŞ OLACAĞIZ”

Yeni yapılacak olan ilçe emniyet müdürlüğü alanında da incelemelerde bulunan Açıkkapı, konunun İçişleri Bakanlığına iletildiğini ifade ederek “  İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün yapılacağı arazi üzerindeyiz. Bu konu ile ilgili olarak sayın ilçe başkanım belediye başkanım, hem bizler, hem diğer milletvekili arkadaşlarımız ile bu konuda birçok gelişmeler yapmıştık. Palu ilçe emniyet binamız da yakın bir süreçte ihalesi yapılacak ve Palu’muza da ilçe emniyet binası kazandırılmış olacağız. Çünkü eskisi artık Palu’nun artık hem ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. Hem de deprem yönetmeliğine çok uygun olmadığı için böyle bir binaya ihtiyaç vardı” diye söyledi.

Açıkkapı’nın ilçe programı esnaf ziyareti ile son buldu.