İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ömer İçmeli’nin başkanlığında İstanbul Kartal’da kurulan Kültür Kardeşliği Platformu üyeleri, Elazığ’da hayır çarşısı ve Elazığ Her Yerde okuyor Kampanyasına destek verdi. Dernek Başkanı Ömer İçmeli, düzenledikleri kültür turu ile sadece Elazığ dernek başkanlarının değil; diğer illerin dernek başkanları ile birlikte şehrin tanıtımına katkı sunmak amacıyla Elazığ’a geldiklerini söyledi.

“YAPMAK İSTEYENE BİR TEŞVİK OLSUN İSTİYORUM”

İstanbul ile Elazığ arasında aynı zamanda köprü kurmak istediklerini belirten Ömer İçmeli, “Değer hemşerilerimizin katkılarıyla yaklaşık 10 ton kadar bir gıda malzemesi ile karşılığı 30 bin lira civarında düşük bir rakam ama bunu söylemek ihtiyacı duyuyorum. Çünkü yapmak isteyene bir teşvik olsun istiyorum. Bize Osmanlı’dan kalan veren elin, alan elin birbirini görmediği bir sistemle kurulmuş burası ve Türkiye’de 6 şehir yarışmasında birinci olan, ödül alan bir proje bu. Paranın geçmediği, sadece hayır yapanlara hayrı alanı. Burada buluşturduğu bir hizmet. Gerçekten belediyemize de burada hizmet eden ve katkı sunan hayır yapan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu senede bizimle birlikte buraya gelerek hayırda bulunan hemşerilerimize, dostlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KULLANILABİLİR EŞYALAR GETİRİLEBİLİR”

Elazığ Belediyesi Kültür Müdürü Selami Polat, “Kullanılabilecek durumda olan ikinci el eşyasını vatandaşlarımız bu televizyon olabilir, buzdolabı olabilir, ütü olabilir, kıyafet olabilir veya sıfır malzemesi olanlar belediyemizin 153 hattını aradığı zaman buradan ekibimiz giderek evlerden o malzemeleri teslim alarak hayır çarşımıza getirip, barkodları vurularak sisteme girişleri yapılmaktadır. İşin diğer tarafında ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz de ihtiyaçlarını bize beyan ettikleri zaman sosyal araştırma ekibimiz tarafından evlere gidilerek incelenir. Uygun görülen ailelere aylık bir kart verilir ve bu karta 250 puan yüklenir. Yine başkanımızın ifade ettiği gibi burada para geçmiyor, uygun görülen ve kart verilen aileler gelip buradan her ay 250 puan karşılığında alışverişini yapmaktalar” şeklinde konuştu

“HEMŞERİLERİMİZDEN BİZE DESTEK GETİRDİNİZ”

Kültür turu kapsamında Elazığ’a gelen dernek başkanlarının bir sonraki durağı Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk oldu.

Elazığ Her Yerde okuyor Kampanyası ile bilgi veren Feyzi Gürtürk, “Tüm hemşerilerimizden, İstanbul’dan, diğer illerden büyük katkı gördük. Bugün de sizler bu kapsamda hem bizleri ziyaret, hem de bu kitap kampanyasına destek vermek için buraya gelmiş bulunuyorsunuz. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Oradan geldiğiniz için illerden geldiğiniz için oradaki hemşerilerimizden bize destek getirdiğiniz için ben Elazığ adına tüm illerimizin başkanlarına özellikle de Ömer İçmeli beyefendiye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 5-6 BİN KİTAP TOPLANDI”

İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ise, “İkinci çalışmada, Elazığ her yerde okuyor kitap kampanyasında da ben duyar duymaz gençlik kolları başkanımıza talimat verdim, gençlik kollarımız bir çalışmaya girdi. Yaklaşık 5-6 bin kitap toplandı. Ancak attığımız mesajlarda, duyurduğumuz duyuruda ansiklopedi, ders kitabı ve dergi olmasın dedik. Buna rağmen birkaç bin tane de buna benzer kitaplar geldi. Bunları gençlik kollarımız ve yönetimden arkadaşlarımız ayıkladılar, aşağı yukarı 2300 civarında kolilerle buraya ulaştırdık. Tabi bizim ana amacımız buraya geliş ana amacımız Kartal’da oluşturduğumuz İl Dernekler birliği Kültür Kardeşliği Platformu başkanlarının diğer il derneklerinin başkanlarıyla beraber Elazığ’ı tanıtmak amacıyla bir program hazırlamıştık. Ama gelmişken elimiz boş gitmeyelim dedik” diye kaydetti.

Kültür Turu kapsamında Elazığ’a gelen Kültür Kardeşliği Platformu üyeleri, daha sonra tarihi kent Harput’u da gezdi.