Polat: Çok Büyük Sıkıntı Bekliyordum Ama Buna Şükürler Olsun

Uzun süre Elazığ’da görev yaptıktan sonra Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ziya Polat, yaşanan depremin ardından Elazığ’a gelerek, geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulundu.

Polat: Çok Büyük Sıkıntı Bekliyordum Ama Buna Şükürler Olsun

Elazığ’da yaşanan depremin ardından kente gelen Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, geçmiş olsun ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Uzun süre Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nde bulunan Ziya Polat, yaşanan depremle devlet ve milletin el ele olduğunu belirterek, yaraların en kısa sürede sarılacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

POLAT: DEVLETİMİZ YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYOR

Ziya Polat, “Bundan 15 gün önce 6.8 gibi büyük bir deprem yaşadı Elazığ. Öncelikle burada hayatını kaybeden Elazığlı hemşehrilerime Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve hepimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifa diliyorum. Tabi biz depremden sonra bir yurt dışı programında olduğumuz için gelemedik. Şimdi fırsat bulduk; hem Elazığ’ımıza gelip buradaki dostlarımızla, arkadaşlarımızla Elazığ’ın havasını soğuduk. Buradaki arkadaşlarımıza geçmiş olsun dedik. Yapabileceğimiz, destek olabileceğimiz bir şey var mı buna bakmak için geldik. Dünden beri Elazığ’da mahallelerimizi geziyoruz. Tabi felaket çok büyük olmuş. Ama buna şükrediyoruz. Can kaybının az olması nedeniyle. Devlet tüm imkanlarıyla burada. Yaraları sarmaya çalışıyor. İnşallah en kısa sürede Elazığ’daki depremde hasar görmüş, zarar görmüş vatandaşlarımız kalıcı konutlara geçerek bu sıkıntıları hep birlikte bertaraf ederiz devlet millet el ele olarak. Zaten bu tür felaketlerde önemli olan birliği, beraberliği, sükuneti korumak” ifadelerini kullandı.

POLAT: ÇOK BÜYÜK SIKINTI BEKLİYORDUM

Polat, “Elazığ’da bu konularda her zaman birliğini beraberliğini korumuştur. Ben buradayken 15 Temmuz’da veya emniyet binasının patlamasında. Elazığ her zaman birlik olup bunların üstesinden gelmiştir. İnşallah hem Elazığ’ımız, hem ülkemizin diğer insanları 82 milyon birlik olup bu Elazığ’ın yaşadığı bu felaketi hep birlikte bertaraf edeceğiz. Elazığ bunu hak ediyor. İnsanlarıyla, bugüne kadar ki insanların topluma olan desteği, buradaki, Türkiye’nin diğer yerlerinde yaşayan felaketlerde gösterdiği duyarlılığıyla Elazığ bunu hak ediyor. Evet durum biraz sıkıntılı. Zor bir süreç. Deprem anında yıkılan bina belki az ama hasar gören bina sayısı çok. Bizde bunu çıplak gözle gördüğümüz kadarıyla öyle. İnsanlar çadırda ama Elazığ insanı vakur, mert, sıkıntı yaşıyorsa da ülkesine, milletine ve bu anlamda devlet anlamında söylemine bağlı kalır. O vakurunu, o mertliğini bozmaz. Bunu da sahada gördük. Çadırda yaşıyor ama halen vakurunu, mertliğini koruyor. İnşallah bizde millet devlet olarak el ele bu Elazığ’daki vatandaşlarımızın en kısa sürede yaralarını sararız. Hepimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun. Çok büyük bir olaydı. Ben ilk duyduğumda Elazığ’ın yapı stokunu da bildiğimiz için çok büyük bir şey bekliyorduk. Daha büyük sıkıntı bekliyorduk ama buna şükürler olsun. Buradaki bu sıkıntı bu depreme rağmen, bu yapı stokuna rağmen şükürler olsun. Ama bundan sonrasını hep birlikte iyi yönetmek gerekiyor. Devlet olarak da millet olarak da STK’lar olarak da, basın olarak da iyi yönetmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakko
Gakko - 4 yıl Önce

Çok şükür bu il senden kurtuldu Ziyooo çok şükür.

SIRADAKİ HABER

banner137