Türk Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında şehit, gazi, görev mağruru ve emekli teşkilat mensupları onuruna Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından Sultan Sarayı’nda yemek programı düzenlendi.

Düzenlenen Etkinliğe, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Profesör Doktor Yasemin Açık, , İl Protokol Üyeleri, Emniyet Mensupları,  Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

KALDIRIM: AZİZ MİLLETİMİZİN BAĞRINDAN ÇIKAN TEŞKİLATLAR

Emniyet Teşkilatımızın ve diğer güvenlik teşkilatlarımızın 100 yılı aşkın köklü bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Çok kıymetli Kolordu Ve Garnizon Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, çok kıymetli Başsavcımız, Adalet Komisyonu Başkanımız, kıymetli İş Kadını ELİKAD’ın Başkanı Yasemin Açık Hanımefendi bize aynı zamanda bu günde ev sahipliği yapıyor. Kahraman şehitlerimizin çok kıymetli emanetleri, şehit ailelerimiz, şehit evlatları şehit eşleri, şehit anne ve babaları. Çok kıymetli misafirler, değerli basın mensupları bende böylesine anlamlı bir gece vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Biz millet olarak çok köklü geçmişi olan, dünya tarihinde ön sahnede olmuş, dünya tarihinde hep kahramanlıklarıyla, zaferleriyle anılmış, hiçbir zaman devlet olma hürriyetini, bağımsızlığını kaybetmemiş bir necip milletin, aziz milletin ve birçok kıymetli hatıranın, geleneğin temsilcileriyiz. Dolayısıyla böylesine necip bir illetin, aziz milletin bağrından çıkan bütün teşkilatlarda böyle köklü, böyle nadide ve böyle narin bulunan toplumlardır. Biz özellikle güvenlik bürokrasimize baktığımız zaman gerek askeri teşkilatlarımız, kurumlarımız gerekse Jandarma’mız ve Emniyet Teşkilatımız hepsi 100 yılı aşkın teşkilatlanmaları olan, derin kökleri olan kuruluşlarımız. Aziz millet dedik; bu teşkilatlar aziz milletimizin bağrından çıkan teşkilatlar. O açıdan da her zaman ifade ettiğim gibi milletimizin göz bebeği olmuş teşkilatlar, kuruluşlar. Bu gözbebeği olma vasfını hakkıyla yerine getirdikleri içinde her zaman milletimizin güven duyduğu kurumlar içerisinde hep en üst seviyeyi ihraz etmiş, o konuma gelmiş kurumlar, kuruluşlar” ifadelerini kullandı.

CANGÜL: EMNİYET TEŞKİLATIMIZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEDİR

Vatandaşlarımızın güvenliği için çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini ifade eden Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, “İlimizin kamu düzeninin temini, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması için huzur operasyonlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik zehir tacirlerinden korumak amaçlı okul önü uygulamalarımız, can ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen trafik denetimlerimiz devam etmektedir. Yapılan planlamalar dahilinde son süreçte Sayın Valimizinde katıldığı ve açılışını başlattığı törenle de kamuoyuna duyurduğumuz 111 çarşı ve mahalle bekçimiz göreve başlamıştır. 28 Nisan itibariyle bu sayımız 137 olacaktır. Emniyet Teşkilatımız çok büyük bir ailedir. Bu ailenin ferdi olan sizlere kapımızın her zaman açık olduğunu, üzerinde yaşadığımız atalarımızın emaneti olan her karışı Şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanda; huzuru, mutluluğu ve güveni için her daim var olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sözlerime son vermeden önce bu uğurda Şehit olmuş, canını feda etmiş Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, değerli emeklilerimize ve halen görevi başında olan değerli meslektaşlarıma sağlık, mutluluk ve başarı temenni ediyorum. Aynı zamanda Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak bu gecede bizleri yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Programa katılmaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren il yöneticileri ve davetliler, Türk Polis Teşkilatının 174. yılını kutladılar.

Program İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın duasıyla sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL