Portekiz Golden Visa, yatırımcıların aile üyelerini başvurularına dahil etmelerini ve Golden Visa sahibi olduktan beş yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapmalarına izin veriyor. Vatandaşlık verildiğinde, yatırımcılar resmi olarak bir AB üye devletinin vatandaşı konumundadırlar. Bu, yatırımcılar için iş fırsatlarının yanı sıra, çocuklarının Avrupa'daki eğitimi için avantajlı veya muaf tutulmuş eğitim ücretlerine erişim demektir.

Program hem yatırımcıya hem de ailesine büyük avantajlar sağlıyor, ancak programdan yararlanmayı düşünenler için zamanlamanın kritik öneme sahip olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Aile Üyelerini Düşünmek için Doğru Zamanı Kaçırmayın

Portekiz Golden Visa’ya başvuru yapan yatırımcıların birçoğu vizeyi aile üyelerine genişletme ayrıcalığından yararlanıyor. Bununla birlikte, bu hakkı kullanabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Yatırımcılar, çocukları için aile birleşimi adı altında yaşlarından bağımsız olarak başvurabilirler. Başvuru için üç şartı yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunlar; çocuğun bekâr, maddi olarak ebeveynlerine bağımlı ve kayıtlı bir öğrenci olmasıdır. Çocukların beş yıl sonunda Portekiz vatandaşlığına başvurabilmeleri için beş yıllık ikamet süresi boyunca bu koşulları sürdürmeleri gerekir. Çocuklar bu gereksinimleri karşılamıyorsa, bağımlı olarak dahil edilemezler ve her çocuk için ayrı yatırım yapılması gerekir. Bu sebeple yatırımcıların çocukları henüz daha küçükken bu fırsatları düşünmeleri ve çok geç olmadan başvuru sürecine başlamaları gerekir.

Portekiz Golden Visa Ailenizin Geleceğine Yatırım Yapmanızı Sağlar

Avrupa'nın en eski ülkelerinden biri olan Portekiz, İnsani Gelişme Endeksi'nde çok yüksek bir sıraya sahiptir. Güçlü bir turizm endüstrisinin avantajlarından yararlanmanın yanı sıra, Portekiz dünyanın en iyi Golden Visa programlarından birini sunmaktadır. Pasaportu zayıf ve gelişmekte olan bir ülkenin vatandaşıysanız ve ailenizin geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız Portekiz Golden Visa’yı düşünmelisiniz. Böyle bir yatırım yaparak; çocuklarınızın prestijli okullarda okumasını sağlayıp üst düzey sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa’ya başvurarak;

  • 4- 6 ay içinde tüm aile için ikamet kartları alabilir,
  • Vatandaşlık başvurusu yaparak 5 yıl sonra Portekiz pasaportu alabilir,
  • Son derece düşük minimum konaklama ile oturum izni alabilir, (ilk yılda 7 gün, sonraki 2 yılda 14 gün ve son 2 yılda 14 gün),
  • Eş, bağımlı çocuklar ve Ebeveynler dahil tüm aile için ikamet alabilir,
  • Tüm Schengen ülkelerinde vizesiz seyahat edebilir,
  • Yerel veya ücretsiz olarak tüm devlet okullarına çocuklarınızı kaydedebilir,
  • Portekiz'de ücretsiz hastaneler dahil olmak üzere sosyal refahın tüm faydalarına erişim sağlayabilir,
  • Emekliliğinizde yüksek standartlarda yaşayabilirsiniz.