Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Örgütü, Fırat Üniversitesi, Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, “eylemlerimiz geleceğimizdir, sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya” temalı bir sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın başkanlığında düzenlenen panelde Kardiyolog ve Köşe Yazarı Demet Erciyes ve Diyetisyen Selahattin Dönmez, Radyasyon Onkoloğu Yavuz Dizdar ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu adına İlknur Menlik, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Ebru Akdağ ve Basın Danışmanı Zeynep Demir tarafından sunum yapıldı.

Panelde Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve kontrol medya ve sanayinin rolü konusunda bilgi verildi.

PROF. DR. AÇIK: MEDYANIN YAKLAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ

Panelin oturum başkanlığını yapan ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Kalp hastalıklarından korunmada ya da sağlıklı beslenmede medyanın rolü çok önemli. Bizim kalp hastalıklarından korunmamız için medyada zaman zaman bir takım spot filmler görüyoruz aslında. Burada yaklaşım çok önemli. İstendik yaşam tarzı davranışlarımızı oluşturabilmemiz için kalp hastalığından korumamız için medyanın doğru yaklaşım içerisinde olması lazım” ifadelerini kullandı.

ERCİYES: BİLGİ KİRLİLİĞİ ÇOK FAZLA

Kardiyolog ve Köşe Yazarı Demet Erciyes, “işin için sağlık okuryazarlığı da geliyor. Kişiler de bilinçli olmalı. Maalesef bilgi kirliliği çok fazla. Arkasında farklı amaçlar, fikirler olabilir. Buna çok çok dikkat etmek lazım” dedi.

DÖNMEZ: BURADA BULUNMAKTAN ÇOK BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Diyetisyen Selahattin Dönmez, “Klinik Beslenme Uzmanı olarak hem de toplumda yaşayan, sağlıklı beslenmeyi önemseyen bir birey olarak burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diye kaydetti.

KESKİNKILIÇ: PANELİ İZLEYENLER ŞANSLILAR

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, “Bu paneli izleyenler biraz daha şanslılar. Kolay kolay erişemeyeceğiniz, kolay kolay doğrudan yüz yüze kalamayacağınız kıymetli misafirlerle tartışacağız konuyu” ifadelerine yer verdi.

MENLİK: DAHA BİLİNÇLİ BİR GRUP OLARAK BULMUŞ

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Temsilcisi İlknur Menlik de, “25-365 yaş arası gelir grubuna artan bir önem var. Verilen önemden bağımsız olarak da biz bu yaş grubuna A grubundan daha ciddi bir yaş kitlesini daha bilinçli bir grup olarak bulmuş araştırmamız” şeklinde konuştu.

AKDAĞ: BUNU TÜKETİCİLERE ANLATABİLMEMİZ GEREKİYORDU

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Ebru Akdağ, “Bütün analiz sonuçlarını sunduk. Kendileri de bir tarama yaptılar. Etiketleme tebliğinde bir değişiklik yapıldı. Çünkü bunu tüketicilere anlatabilmemiz gerekiyordu” diye ifade etti.

DİZDAR: BİR BELLEK YARATMANIZ LAZIM

Radyasyon Onkoloğu Yavuz Dizdar, “20 yıl öncesine kadar her şey çok farklı oluyor. Bir şeye ne trans yağ ekleye bilirsiniz ya da başka bir şey. Sadece gözlemleyecek bir bellek yaratmanız lazım” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL