Prof. Dr. Akbulut, Elazığ'da Merak Edilen Soruları Cevaplandırdı

Fırat Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Akbulut, “Elazığ sınırları içerisinde pozitif vaka yok” dedi.

Prof. Dr. Akbulut, Elazığ'da Merak Edilen Soruları Cevaplandırdı

Fırat Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının canlı yayın konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Akbulut, koronavirüs belirtileri ve alınması gereken önlemleri canlı yayında tek tek anlattı.

Özellikle son günlerde Elazığ’da yağmur etkisini gösteriyor. Meteorolojinin verilerine göre Elazığ’da yağmur etkisini göstermeye devam edecek.

AKBULUT: YAĞMURUN YARATTIĞI SERİNLİK VİRÜSÜN İŞİNE GELİR

Peki yağmurun yağması sokaktaki virüsü temizler mi? Prof. Dr. Akbulut bu soruya cevap vererek “Bakteriler soğuğu sevmez. Bakteriler soğukta gider yani kış ayında bakterilerin sayısı azalır. Yaz aylarında ise bakteriler çoğalır virüslerin sayısı azalır. Yağmur soğuk olduğu için virüsleri destekler. Yağmurda soğuttuğu için destekler ama tabi bahçede varsa aktı gitti ancak kapalı alana yağmur yağmaz dolasıyla o yok. Yağmurun yarattığı serinlik virüsün işine gelir” dedi.

AKBULUT: ELAZIĞ SINIRLARI İÇERİSİNDE POZİTİF VAKA YOK

Elazığ kamuoyunda en çok merak edilen soru ise Elazığ’da pozitif vakanın olup olmamasıyla ilgili. Kamuoyunun en çok merak ettiği soruya da cevap veren Prof. Dr. Akbulut, Kesinlikle bildiğim pozitif bir vaka yok. Ama benim bilmediğim Almanya’dan gelmiş köyüne gitmiş bunu da tabi ki bilemem. Ama bildiğim hastanede yatan yahut ta pozitif olduğu bilinen bir vaka yok. Elazığ sınırları içerisinde pozitif vaka yok” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
23
23 - 4 yıl Önce

PEKİ HOCAM KORONAVİRÜS MÜ TEHLİKELİ YOKSA HER YERDE ASALAK GİBİ GEZEN CAHİLLER Mİ?

SIRADAKİ HABER

banner137