Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Tunceli’ye gitmek üzere Elazığ’a gelerek Elazığ’da Baskil Müftülüğüne bağlı Baskil Yatılı Erkek Kuran Kursunun açılışına yaptı.

Açılış programına, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, il ve ilçe yöneticileri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Miraç Eğitim Derneği Başkanı Yusuf Yazar açıklamasında, “Bugün Miraç Eğitim Derneğimiz olarak Elazığ ilimize kazandırdığımız 3. Kuran kursu binamızın açılışını yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

AKMURAT: DİN EĞİTİMİN ÇOK KIYMET

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat yaptığı açıklamada, “Burada bugün çok güzel geleceğimizin teminatı olacak gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesinde katkı sunacak eserin açılışını yapmak için bir arada bulunmaktayız. Din eğitimin çok kıymetli olduğunu ben kendi ailemde gördüm. Burada eğitim alacak çocuklarımızın başarılı olacağını biliyoruz” dedi.

YILMAZ: YAPILAN HİZMET EN YÜCE HİZMETTİR

Baskil İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Baskil’imiz için güzide günlerden birini yaşıyoruz. İnşallah Baskilli gençlerimizi Baskil’in dimağları edecek Kur’an kursumuz olacak burası. Biz inanıyoruz ki Kuran-ı Kerim’e yapılan hizmet en yüce hizmettir” dedi.

AYDIN: BİRÇOK NOKTADA HİZMET VERMEKTEYİZ

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, “insanlara teşekkür etmeyen Allah’a şükür edemez. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Bu müesseseyi bu hale getiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Elazığ’daki gönüllü hocalarımız ile birçok noktada hizmet vermekteyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın milli ve manevi değerler ile eğitilmesi konusundaki gayretler ve çabalar takdire şayandır” dedi.

DEMİRBAĞ: DESTEK VE KATKI GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Öncelikle hayırsever iş adamımıza ve Miraç Derneğimize desteklerinden ve katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum. İlimize ve Baskil ilçemize teşrif verdikleri için çok değerli hocamız Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TORAMAN: GÜZEL HİZMETLER VE ESERLER AÇILDI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Bu güzel eserin açılışında bir arada olmaktan büyük bir memnuiyet duyduğumu belirtmek isterim. Bugün yoğun bir gün geçirdi gelen heyet. Güzel hizmetler ve eserler açıldı. Özellikle eğitim alanındaki hizmetleri hakikaten son dönemlerde geleceğe ümitle bakmamıza vesile oluyor” diye kaydetti.

ERBAŞ: NE MUTLU BİZLERE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Baskil ilçemizde bugün en hayırlı açılışlarımızdan birisini yapıyoruz. Açılışını yaptığımız binamızın üzerinde “Sizin en hayırlınız kuran-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir” yazıyor. Böyle bir faaliyetin içinde yapılacağı yerin açılışını da yapmak en hayırlı açılışlardan biridir. Ne mutlu bizlere ve sizlere ki bu hayırlı açılışta beraberiz birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

Program sonrası başkan Prof. Dr. Ali Erbaş ve il protokolü Elazığlı Şehidimiz Fethi Sekin’in kabrini ziyaret ederek hatıra devterini doldurdu.