"Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in İsmi Eski Yerine Verilmeli"

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'i Öğrencileri Anlatıyor” programının sonuç bildirgesi yayımlandı. Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kılıç yaptığı açıklamada; “Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in isminin eski yerine tekrar verilmesi ve tabelasının da oraya dikilmesi hususunda görüş birliğine varılmıştır” dedi.

"Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in İsmi Eski Yerine Verilmeli"

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli tarihçilerden olan ve özellikle kültür tarihi araştırmalarının duayeni kabul edilen hemşehrimiz Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in adının Doğukent Mahallesi’ndeki caddeden kaldırılması tartışmaları beraberinde getirmişti.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından da Cumartesi günü "Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'i Öğrencileri Anlatıyor" adlı program düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in de öğrencisi olan Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kılıç programın sonuç bildirgesini açıkladı.

“PROF. DR. ÖGEL’İN İSMİ ESKİ YERİNE VERİLMELİ”

Prof. Dr. Kılıç yaptığı açıklamada; “15 Eylül 2018 tarihinde Türk Ocakları Elazığ Şubesi'nde gerçekleşen "Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'i Öğrencileri Anlatıyor" adlı toplantıda dile getirilen görüşler ve yapılan istişare sonucunda Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in isminin eski yerine tekrar verilmesi ve tabelasının da oraya dikilmesi hususunda görüş birliğine varılmıştır. Bunun dışındaki hiçbir tasarruf, yapılacak ayıbı örtmeyecektir” dedi.

“ADI DAHA UZUN BİR BULVARA VERİLDİ ALDATMACASINA…”

Gerçekleşen duruma tepkisini dile getiren Prof. Dr. Kılıç, “Prof. Bahaeddin Ögel'in şahsında incitilen; Türk Kültürü, Türk Kimliği, Türk Milliyetçiliği ve Türk Milleti kavramları ve değerleri olmuştur. Bu ayıbı her kim ve kimler yaptı ise yine onların bu ayıbı ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Elazığ'da adeta yap-boz tahtasına dönen isim verme konusu adeta trajikomik bir hâl almaya başlamıştır. Şunu özellikle vurgulamak isteriz ki, ortak kanaatimiz, bu ismin bilmeyerek kaldırıldığı yönünde değildir. Nitekim daha önceki ve sonraki benzer uygulamalar da bu görüşümüzü destekler mahiyettedir. Bu karar taammüden alınmış ve uygulanmıştır. Adı daha uzun bir bulvara verildi aldatmacasına inanmamızı ve razı olacağımızı kimse bizden beklemesin” ifadelerini kullandı.

“KONUYU TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyu ülke gündeminde tutmaya devam edeceklerini dile getiren Prof. Dr. Orhan Kılıç, “Bizler onun yetiştirdiği binlerce öğrencisi ve meslektaşı olarak şunun bilinmesini istiyoruz. Bu konuyu Türkiye'nin gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Haklı tepkilerimizi her platformda artarak dile getireceğiz. Bundan geri adım atmamız söz konusu ve mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mst
Mst - 6 yıl Önce

Belediye başkanında cok umrunda

cahit
cahit - 6 yıl Önce

Belediye Başkanı Bahaddin Ögel ismini kaldırdı peki yerine verdiği isim kim?

Hulusi
Hulusi @cahit - 6 yıl Önce

Kayınbabasının ismi olabilir

tarık
tarık @cahit - 6 yıl Önce

yerine verdiği isim şeyh molla bahri.elazığdaki bütün caddeler şeyh şıh molla imam...bir tane profesör bir tane bilim adamı bir tane aydın kişinin verildiği cadde varmı?verilenler de geri alınıyor

SIRADAKİ HABER

banner137