Prof. Dr. Ceyhan: İller Arası Dolaşım Kısıtlanmalı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vakalarındaki artışın Ankara ile sınırlı kalmayacağını belirterek 'Bugün Ankara'yı konuşuyoruz ama birkaç hafta içinde İstanbul'da da İzmir'de de durumun kötüye gittiğini göreceğiz. İller arası dolaşım kısıtlanmalı' dedi.

Prof. Dr. Ceyhan: İller Arası Dolaşım Kısıtlanmalı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili açıklama yaptı.

Ceyhan iller arası dolaşıma engel olunmadığı ve test sayısı artırılmadığı sürece koronavirüs ile mücadele konusunda sonuç alınamayacağını söyledi.

"ARTIŞ ANKARA İLE SINIRLI KALMAYACAK"

Ceyhan, “Ankara’dan hep söz ediyoruz ancak salgında yükseliş sadece orayla sınırlı kalmayacak. Bugün sorunsuz olduğu söylenen iller, İstanbul, İzmir… Buralarda da birkaç hafta içerisinde yoğunlaşma göreceğiz” diyen Ceyhan, normalleşme süreci ile birlikte aşırı bir rahatlama yaşandığını söyledi. Benzer bir durumun Avrupa ülkelerinde de görüldüğünü belirten Ceyhan, “Toplu taşımada ayakta yolcu almayı yasaklıyoruz ama işine yetişmeye çalışan insan ne olacak? Acilen dönüşümlü mesaiye geçilmeli” diye konuştu.

Prof. Dr. Ceyhan, “Test sayısında dünyada 67. sıradayız. Bu çok yetersiz. Üstelik bunların önemli bir bölümünün de futbol takımlarına, organize iş merkezlerinde yapıldığını biliyoruz” ifadesini kullandı.

Salgındaki yoğunluğun artışının tatil, politika, düğün gibi gerekçelerle düzenlenen kalabalık etkinlikler nedeniyle yaşandığını belirten Ceyhan, bu şekilde nüfus dolaşımı devam ettiği sürece salgın konusunda başarı sağlanmasının beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Eyüp
Eyüp - 4 yıl Önce

Bir zahmet sussun bu çok değerli hemşehriniz!

Essah pırofösör
Essah pırofösör - 4 yıl Önce

Yav milleti rahat bırakın en fazla iki aya herşey biter herkes yakalanırsa bu iş çözülür

Gakko
Gakko - 4 yıl Önce

Düne göre azaldı vakalar neyin kafasını yaşıysın gakko ne yasağı

Yılmaz yıldırım
Yılmaz yıldırım @Gakko - 4 yıl Önce

masallah akıl küpü çok bilgın var ise senide bilim kuruluna alsaydılar bekara karı boşamak çok kolay be hemşerim

Kürşat
Kürşat - 4 yıl Önce

Şu felâket tellalini kaale almayın.6 ay boyunca 65 yaş üstü evde hapdolsun dedi.Simdi çıkmış,yanilmisiz,bu virüsü 19-25 yaş arası yayiyormus diyor.Gunaydin,Uyanda balığa gidelim,derler adama.Zerre kadar bilimle alakası olsa 8 ay geçti bir aşı geliştirmedi,gevezelik edip kanal kanal geziyor.Densiz adam.

mehmet
mehmet - 4 yıl Önce

şu bilim kurulu üyeleri (özellikle bu hemşehrimiz) sussun da okullar açılsın artık. her şey serbest bir tek okullar kapalı. bu işin altında bit yeniği aramaya başladık.

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Ya hoca Allah rızası için yeter. Elazığlı bu kadar medyatik olmaz bu kadar konuşmaz. Allah için sussssssssssss.

Gerek yok
Gerek yok - 4 yıl Önce

1600 vaka varken gerek yok hele 3 5 bin olsun reis duruma el atar bişeyler yapar

Gakko
Gakko - 4 yıl Önce

Valla gakko kurulun hocası dün on kişiyle yemekte keyif yapıydı resimleri çıktı senden benden farkı yok demekki bende derim yassak herşey uyun aman mikrop yayılıyı sonra kahveye


SIRADAKİ HABER

banner137