Prof. Dr. Ceyhan’dan Kritik Değerlendirme

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı bir programda memleketi Elazığ ve Malatya’yı örnek vererek, doğuda vaka sayılarının daha da fazla olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Ceyhan’dan Kritik Değerlendirme

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye'nin koronavirüs ile verdiği mücadele için 3 kritik tahminde bulundu.

CEYHAN: TÜRKİYE 10 GÜN SONRA PİK NOKTAYA ULAŞACAK

Türkiye'deki gerçek vaka sayısının 600 bin civarında olduğunu düşündüklerini belirten Prof. Ceyhan, “Türkiye 10 gün sonra pik noktaya ulaşacak. Ve düşüş eğilimi başlayacaktır. Türkiye'deki gerçek vaka sayısı 600 bin civarda olduğunu düşünüyorum.  İstanbul'un, diğer illerden çok önce pik noktasına ulaşıp plato yaparak, düşüş eğrisine geçecek. Kesintisiz sokağa çıkma yasağı ilan ettiğiniz zaman bu şekilde ki sokağa çıkma yasağını sürdürmek çok zor. Marketleri açık bıraktığınız zaman insanları kontrollü dışarıya çıkaracaksınız ve bu etkili olur diye düşünüyorum. Market, eczane gibi yerler açık olacak. Ama hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup hafta içi herkesin dışarıya çıkması çok etkili bir yöntem değil. Mutlaka olumlu etkileri olur lakin salgını sonlandıracak kadar etkili olmaz” diye ifade etti.

CEYHAN: DOĞUDA KİMSE KURALLARA UYMUYOR

Ceyhan, “Dün Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batmandaki arkadaşlarla istişare ettim. Oralarda tespit edilen vaka sayısı çok az. Durum böyle olunca, halk salgını bir tehlike olarak görmüyor. Onlar İstanbul’da yaşayan insanlar kadar salgından korkmuyor. Doğu’da vaka sayıları artabilir. Çünkü Doğuda kimse kurallara uymuyor. Buna rağmen vaka sayıları yine çok düşük çıkıyor. Ben bunun test sayılarının düşük yapılmasına bağlıyorum” diye kaydetti.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 22:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
VİRÜS
VİRÜS - 4 yıl Önce

ELÂZIĞ SANAYİSİNE GİDİN BAKIN ÇEKİM YAPIN..INSANLARIN HİÇ UMRUNDA BİLE DEGİL..

Caner
Caner - 4 yıl Önce

Vaka sayısı düşük çıkıyor ben bunu Test sayısının düşüklüğüne bağlıyorum diyor Hoca maalesef ilimizde Doğunun en Köklü ikinci üniversitesi ve Tıp Fakültesi var. Testler Malatya ya gidiordu .Fırat yeni başladı. Depreme dayanıklı ama belliki sağlıkla ilgili birçok noktada dayanıksız olan Şehir Hastanesinde Test bile yapılamıyor.

Remzi
Remzi - 4 yıl Önce

Şehirdeki hastahaneleri kapat, şehre sapa bir yerde milyarlar harca, yollarca hasta garantisi ver ve burada bir test yaptırama... gülünç...

SIRADAKİ HABER

banner137