Prof. Dr. Çoban Projeleri Hakkında Açıklamada Bulundu

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, projeleri hakkında açıklamada bulundu. Çoban, “2014 yılında önemli projelerimiz arasında bulunan Suat Bulut Kent Meydanı başta olmak üzere, Malatya yolunda Hankendi mevkii, Keban yolunda ise Şahinkaya ve Cip’e kadar olan güzergahın mahalle statüsünde altyapısı oluşturularak ilin yatay bir büyüme sürecine girmesi sağlanacaktır” dedi.

Prof. Dr. Çoban Projeleri Hakkında Açıklamada Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, projeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

“31 MART 2019 TARİHİNDEN SONRA YENİDEN REVİZE EDİLECEKTİR”

Başkan Adayı Çoban tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimizin maalesef kısa, orta ve uzun vadeli ne kalkınma planı nede yeni yerleşim alanları ile ilgili bir planlaması yapılmamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığlı olmayan bir firmaya yaptırılan ve Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak çok yoğun itirazlarda bulunduğumuz imar planı 31 Mart 2019 tarihinden sonra yeniden revize edilecektir.

“ŞEHRİN GELECEK 100 YILI BUNA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLECEKTİR”

Şehrimizin yeni imalat bölgeleri, sanayi siteleri, organize sanayi bölgeleri, lojistik köy, fuar ve kongre merkezi, serbest bölge ve diğer ekonomiyle ilgili tüm alanlar ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer paydaşlarımızın ortak aklı ile yeniden planlanacak ve şehrin gelecek 100 yılı buna göre şekillendirilecektir. Tüm bunlar yapılırken yeni mahalle ve yerleşim alanları da değerlendirilecek olup, ilk aşamada Keban Yolu üzerinden Şahinkaya ve Cip Köyüne, Malatya yolundan Hankendi’ne kadar olan güzergah ve ana yola 5 km mesafedeki tüm alanlar mahalle statüsünde değerlendirilecektir. Elazığ’ın bu alanlara doğru büyümesi yatay olacak dubleks ve tek katlı bahçeli evler projelerinin uygulanması zorunlu olacaktır.

“SUAT BULUT KENT MEYDANI ELAZIĞ’A KAZANDIRILACAK”

Şehrin bu büyüme planı içerisinde kuzey ve güney aksları da değerlendirilecek, adeta beton yığını haline gelen il merkezimizin nefes alması sağlanacaktır. Bu amaçla 2014 seçim döneminde önemli projelerimizden biri olan ve eski Kapalı Spor Salonunun bulunduğu bölge genişletilerek Suat Bulut Kent Meydanına dönüştürülecektir. Bölgede bulunan Öğretmenlerevi korunacak, Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi ve bölgedeki diğer okullar ile resmi binalar kaldırılarak Valilik binası önündeki meydan ile birleştirilecek ve böylece şehir merkezi büyük bir meydan kazanacaktır.

“31 MART SONRASINA HAZIRLANMAKTAYIZ”

Hizmet dönemimizin ilk 5 yılında en önemli önceliklerimizden biri de Kentsel Dönüşüm olacaktır. Bu konuda rant ortadan kaldırılarak halkımızın güvenliği ve şehrin yaşanabilirliği öncelik haline gelecektir. ‘Üretken Belediyecilik’ ile ilimizin ekonomik kalkınması ve halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için projelerimiz oluşturulurken, çocuklarımıza ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakabilmenin sorumluluğunu da omuzlarımızda hissederek 31 Mart sonrasına hazırlanmaktayız.

“TARIM ARAZİLERİ MUTLAKA KORUNACAKTIR”

Gelecek nesillerin emaneti olan tarım alanlarının korunması birinci önceliğimizdir. Çalışma alanlarımız içinde kalacak 1. ve 2. sınıf tarım arazilerinin belirlenmesi aşamasında Tarım İl Müdürlüğünün ilgili birimleri ile DSİ Bölge Müdürlüğünün ilgili birimlerinin çalışmaları mutlaka değerlendirilecek ve doğaya saygılı yaklaşımlarla çalışmalarımız şekillenecektir. Beton yığınlarına insanlarımız mahkum edilmeyeceklerdir. Yaşanacak binalar ve ortak alanlarla ilgili her türlü talepler değerlendirilerek projeler hazırlanacaktır. Yüksek binalarda yaşamak isteyenlerle az katlı konutlarda yaşamak isteyenler için yeniden planlarımız gözden geçirilecektir. 3194 sayılı imar kanunu, mekansal planlar yapım yönetmeliği ve planlı alanlar yönetmeliği kapsamında çalışmalarımız şehrin geleceği doğrultusunda şekillenecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 21:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
EL_AZİZ
EL_AZİZ - 5 yıl Önce

SAYIN BAŞKANIM RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN AMA MİLLET AÇKEN BU KENT MEYDANLARI NEDİR ÖNCE İNSANLARIMIZA İŞ AŞ BULALIM GERÇİ BU BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL DİYEBİLİRİSNİZ AMA BENCE BELEDİYENİN İŞİ BELEDİYE HER ALANDA OLMALI DEMİREL GİBİ MİLLET AÇSA PASTA YESİN DEMEK BİGİ OLUYO BU KENT MEYDANLARI AYRICA AKPARTİ TAKLİTCİLİĞİ YAPMAYALIM SAYGILAR

SIRADAKİ HABER

banner137