MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim ziyaretlerini sürdürüyor.

İlk durağı ELTÜRK DER olan Başkan Adayı Çoban dernek üyeleriyle bir araya geldi.

ÇOBAN: BELEDİYE İKİ ŞEY YAPMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Belediye iki şey yapmaz; bir para basmaz, iki adam asmaz. Onun haricinde her şeyi yapar. Ama aynı zamanda beklememiz gerekir ki her şeyi yaptırabilir. Cesaret verebilir, ortak olabilir, ortaklık kültürünü geliştirebilir, STK ya da kamu kuruluşu, siyasetin diğer kolları fark etmez, onlarla iş birliği yapar, yaptırır ve bunu özendirir” dedi.

Başkan Adayı Çoban daha sonra bir tekstil fabrikasını ziyaret etti ardından da şehirde açılışı yapılan iki işletmenin de açılış törenlerine katıldı.

Başkan Adayı Çoban, Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen toplantıya da katılarak sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Programa MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Mehmet Ali Çiçek, Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe ve davetliler katıldı.

IŞIKVER: ŞEHRİMİZ ÇOK KRİTİK BİR VİRAJI GEÇMEK ÜZERE

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “Öğrenci- veli ilişkileri itibariyle şehrimizin demografik yapısının sosyolojik ve kültürel yapısının nasıl değiştiğini en iyi sizler müşade edersiniz. Ve hepinizin gelecek 10 - 20 yıla öngörüleri vardır. Bu şehrin nereye gittiğine dair en doğru yerler sizde vardır. Biliyorsunuz şehrimiz çok kritik bir virajı geçmek üzere. Ve bu son umut olarak nitelendirdiğimiz 31 Mart tarihi var önümüzde. Dolayısıyla ön gördüğümüz felaketlerin oluşmaması anlamında sizlere çok büyük görevler düşüyor. 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçimi 3 hilali asmamız gereken bir seçimdir. Toplum tarafından sevilen, sayılan, kendisini geliştirmiş, entelektüel birikimi yüksek, ideolojik olgunluğa sahip, eğitim camiamızdan gelen devlet bozulmasında diye gece gündüz oturmadan çalışması gerekiyor. Camiamız olarak bu seçimlerde fedakarlık göstermelisiniz” diye kaydetti.

ÇOBAN: MAĞDURİYETLERİNE ENGEL OLMA ADINA ÖNEMLİ

Prof. Dr. Bilal Çoban ise eğitim çalışanlarının sorularına değinerek, “Bugün 31 Mart tarihinde iktidar olmak için çok yaklaştığımız ve neredeyse dokunmak üzere olduğumuz ve sonucunun şanlı zaferle biteceğine inandığımız bir süreçtir. Eğitim camiamızı biraz sizin için, biraz sevgili gençler için bu şehrin kadınları, çocukları için, bu şehrin yaşlıları için, bu şehrin kamu çalışanları için, bir adım daha atmamız hem sizin mağduriyetinize hem de uzun vadede kalabilecek olan kalabilecek mağduriyetlerine engel olma adına önemlidir. Ve biz bu işi sadece belediye başkanı seçilme olarak görmüyoruz. Bunu hep ifade ediyorum. Özellikle herkesin zihnine yerleşsin diye söylüyorum. Belediye iki şeyi yapmaz. Bir adam asmaz, iki para basmaz. Onun haricinde her şey yapar. Allah bize şanlı zafer ile yardım ettiğinde belediyenin aktif olarak nasıl kullanıldığını, bizden doğudaki 10 milyon kişiye, bizim batımızdaki 70 milyon kişiye gösterecek ve belediyeciliği Türkiye’ye hep beraber sunmuş olacağız” açıklamalarında bulundu.

ÇOBAN: BİR KONUT PROJESİ İLE GELİYORUZ

Prof. Dr. Bilal Çoban daha sonra Karşıyaka Sosyal Konutları Projesini açıklayarak, “Hazırlığını bitirdiğimiz, bütün projeleri ile alt yapısı ile mimarisi ile ön hazırlığını yaptığımız ancak Allah belediye başkanlığını bize verdiğinde oturup yeniden tasarlayacağımız, proje çalışmalarını yapacağımız, yaşanabilir ve gerçekten de sosyal donatılarla uyarlanmış bir konut projesi ile geliyoruz. Ekibimiz sağlam, geleceğe güvenle bakıyoruz. Karşıyakalı hemşehrilerimizi ve bütün mahallelilerimizi çok seviyoruz. Elazığ’ı çok seviyoruz. Elazığ’ın bundan sonra inşallah bütün kentsel dönüşümlerini şehirle el ele vererek öncelik sırasına göre yapacağız. Ve Karşıyakalı hemşehrilerimize müjde olsun Elazığlı hemşehrilerimize de bu bir başlangıç olsun” dedi.

ÇOBAN: ÇOK CİDDİ BİR PARAYI YERİN ALTINA GÖMECEĞİZ

Başkan Adayı Çoban, Menba Kalitesi’nde Su İçilmesi, Şehrin Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesinin yenilenmesi projesini de açıklayarak, “ Hamzabey Barajı’ndan su geliyor, temiz su gelecek. Onun arıtma sistemindeki geri kalan kısımlarda bittiğinde 2019 yılının sonunda inşallah temiz su şehre verilmiş olacak ama biz yine içemeyeceğiz. Çünkü şehir şebekesinde çok ciddi bir şekilde as bes var ve bu şekilde biz vatandaşlarımızın bu suyu içmesini arzu etmiyoruz. Dolayısıyla biz Elazığ Belediyesi olarak mutlaka bu su işini çözmemiz, vatandaşı temiz bir su ile buluşturmamız lazım. Teknik ekip arkadaşlarım çok iyi bir hazırlık yaptılar. Tabi sadece su ile kalmayacak bu. Mustafa Temiz hocadan Allah rahmet eylesin, eski belediye başkanımız. Mustafa Temizer hocadan kanalizasyonla başlattığı, ara ara bazı eklemeler yapıldığı ama bugüne kadar fazlaca bir şey yapılmadığı bu sistemi değiştirmek, özellikle yağmurlama suyunun da elden geçirilerek yeniden önümüzdeki 100 yıla hitap edecek şekilde çok ciddi bir parayı yerin altına gömeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Çoban son olarak Öz Büro İş Sendikasını ziyaret etti.