Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın verilerine göre Elazığ’da saat 14.09’da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığlıları en çok deprem anında oluşan ve yerin dibinden gelen ses korkuttu. 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem dahi bu şiddette ses duyulmazken vatandaşlar deprem anında oluşan sesin nedenini merak etti.

Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, vatandaşları korkutan o sesin nedenini Kanal Fırat televizyonuna açıkladı.

AKSOY: MERKEZ ÜSSÜNÜN YAKINLARINDA OLDUĞUNUZDA AYAĞINIZIN ALTINDAKİ YAKIN SESLERİ DUYABİLİRSİNİZ

Prof. Dr. Aksoy, 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Elazığ şehir merkezine çok yakın olduğunu sesin bu nedenle çok şiddetli duyulduğunu belirterek, “Bende bölümde çalışırken aynı sesi duydum. Çünkü çok yakındayız. Arazide deprem çalışmalarına gittiğimiz zaman da yaşıyorum bunu. Merkez üssünün yakınlarında olduğunuzda ayağınızın altındaki yakın sesleri duyabilirsiniz. Bugünkü deprem 4.1 büyüklüğünde. Çok büyük değil. Orta büyüklükte bir depremin alt seviyesinde. Merkez üssü 10 – 12 km gibi yakın bir mesafede. Hemen Güneyimizden geçen Uluova Fay Zonu üzerinde. O yüzden biraz farklı hissettik. Ses o yüzden geldi” dedi.