Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yazar hemşerimiz Prof. Dr. Ergün Yıldırım, bir kitap evinde kitaplarını imzaladı.

YILDIRIM: ELAZIĞ DIŞARIDA İYİ İNSANLARI İLE ÖVÜNÜLEN YER

Öznenin ölümü ile Cihad ve isyan adlı kitaplarını okurlarına imzalayan Yazar Yıldırım, “İlk defa Elazığ’da kitaplarımı imzalıyorum. Bu başlı başına benim için heyecan verici bir şey. Yıllarca Elazığ’dan uzaklaştık. Elazığ’ın dışında okuduk, fikri çalışmalarda bulunduk. Ama şimdi memleketimizde bu fikri birikimlerimizden bazılarını imzaya açıyoruz. İnsanın şahsi gelişimi açısından guru verici bir şey. Elazığ, Türkiye’nin düşünce hayatına tarihsel olarak önemli katkılar sağlamış bir memleket. Huzur derslerine katılan insanlar Harput Medreselerinde yetişip gitmiş insanlar var. Şairlerimiz var. Önemli araştırmacılarımız var. Elazığ’a Türkiye’de ki gibi Elazığlıların kültürel birikiminin burası ile buluşması, burayı beslemesi gerekir. Elazığ’ın gelişimi sadece iyi caddeler, iyi apartmanlar diye algılanmamalı. Elâzığ dışarıda iyi insanları ile övünülen yer. Bu iyi insanlar giyimi ile konuşması ile beyefendiliği ile o özlediğimiz insanlar bu kültürel çalışmalarla devamını sağlayabilir” diye kaydetti.

SABUNCU: ERGÜN HOCAM BİZİM ARKADAŞIMIZ, ABİMİZ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Yıldırım’ı yakından takip ettiğini belirterek, “Ergün hocam bizim arkadaşımız, abimiz. Kendisini uzun zamandır tanıyoruz ve takip ediyoruz. Hem çalışmalarından hem televizyonda katıldığı faaliyetlerden tanıyoruz. Geçmişte yayınladığı kitapları okuduk. Elazığ’da da bir imza günü düzenlemesi vesilesi ile geldi. Ben öncelikle bugünkü, bu etkinliği düzenleyen Dönence Kitap Kırtasiye sahibine teşekkür ediyorum. Kitapları; Öznenin Ölümü ile Cihad ve İsyan’ı imzalıyor. Bugünlerde İstanbul Müslümanın Dünya’da algısı, İslam’a Fobi, İslam’ı anlamada yaşanan sıkıntılarda Cihat’ın ve bölgedeki isyanın Müslümanca tarifin üzerine bir çalışma yaptığını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

KARAKAYA: ÜLKEMİZİN DÜŞÜNCE HAYATINA FİKİR HAYATINA BÜYÜK KATKILARI VAR

Dönence Kitapevi Sahibi Erol Karakaya, “Ergün beyi Elâzığ’da hep misafir etmek, ağırlamak istiyorduk. Çünkü gerçekten bir aydın olarak, bir entelektüel olarak ülkemizin düşünce hayatına fikir hayatına büyük katkıları var. Kavramların, kelimelerin, hayatın doğru anlaşılması adına kendisi çok önemli katkılar yapıyor” ifadelerini kullandı.