Prof. Dr. Feyzi Bingöl: Eğer Unutursak Bundan Sonra Daha Çok Acılar Çekeceğiz

Prof. Dr. Feyzi Bingöl Elazığ depreminin 1 yıl dönümü üzere yaptığı açıklamada “Deprem Türkiye'nin bir gerçeğidir, Eğer unutursak bundan sonra da daha çok acılar çekeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Feyzi Bingöl: Eğer Unutursak Bundan Sonra Daha Çok Acılar Çekeceğiz

Prof. Dr. Feyzi Bingöl Elazığ depreminin 1 yıl dönümü dolasıyla açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Feyzi Bingöl’ün sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Deprem Türkiye'nin bir gerçeğidir, Öncelikle hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Feyzi Bingöl’ün yaptığı açıklama şu şekilde:

24 Ocak 2021 Merkez üssü Elazığ-Sivrice-Çevrimtaş olan 6.8 büyüklüğündeki depremin 1. yıldönümüdür. Bu depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere toplam 41 can kaybı oldu. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Deprem sonrası Elazığ'da 20.000 konut büyük hasar gördü ve bu nedenle bu konutlar boşaltıldı.

TOKİ ve Kentsel dönüşümle konutlar yeniden yapılmaya başlandı, konutların bir kısmı tamamlanarak hak sahiplerine verildi diğerlerinin inşaatına ise devam ediliyor. Bu deprem Devlet ve vatandaşlara pahalıya mal olmuştur. Devlet gereğini yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Deprem Türkiye'nin bir gerçeğidir. Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı büyüklüklerde depremler olacaktır. Bunları önlememiz mümkün değildir. Ancak ne zaman olacaklarını söyleyemiyoruz.

O zaman yapmamız gereken deprem olmadan önce şehirlerimizdeki konut stoklarını, alt yapılarını elden geçirmemiz ve depreme dayanıklı olmayanları, kentsel dönüşümle veya başka yollarla depreme dayanıklı hale getirmemiz şarttır. Bu Devlet ve vatandaş için daha ucuza mal olacak, en önemlisi de can kaybı ve yaralanmalar olmayacak, acılar yaşanmayacaktır.

24 Ocak 2020 Elazığ depremini, 1999 Marmara depremini, 30 Ekim 2020 İzmir depremini unutmadık, unutmayacağız. Eğer unutursak bundan sonra da daha çok acılar çekeceğiz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
istek
istek - 3 yıl Önce

Seni artık unuttuk, yaptığın pisliklerle anılıyordun, onlar yalnız kaldı, başka bir şeyin yoktu zaten. Şimdi insanlara öğüt vermeye çalışıyorsun.

Gazihan
Gazihan - 3 yıl Önce

Zurna Sezai Bey abicim, Pırtık ı gördün mü? misali sen ne anlıyorsun, bre.Jeofizikci,değilsin,depremden anlamazsın, Inşaatçı değilsin binadan anlamazsın.Millet bilmiyor diye yuttur.Sen git toprak yapısıyla ilgilen ,boyunu posunu aşan işlere karışma.Agir ol molla desinler.

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Uzmanlar Allah ın işine karıştıkça felaket basımızdan eksik olmaz o çıkar böyle der o çıkar olmaz der o çıkar kesin olacak der ağız olan konuşuyor

SIRADAKİ HABER

banner137