Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü İçin Müracaatını Yaptı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü İçin Müracaatını Yaptı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü için Yüksek Öğretim Kurumuna müracaat ettiğini ve rektör adayı olduğunu açıkladı.

Üyelerinden Prof. Dr. Haluk Keleştimur’un satırbaşları şöyle;

“GÜNÜMÜZÜN BİLİM VE TEKNİKTEKİ GELİŞMELERE KATKISI BİLİNEN BİR GERÇEKTİR”

“Üniversiteler, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin, toplumun ve devletin geleceğinde asli fonksiyona sahip en önemli müesseselerden biridir. Bilginin üretilmesi, işlenmesi ve içtimai hayata aksettirilmesi gibi gelişmenin ve kalkınmanın temel işlevleri üniversitelerde şekillenmektedir. Türk milletinin tarihi serüven içerisinde dünyadaki gücünün ve cihanşümul kabiliyetinin, bilimsel, felsefi ve teknik sahalardaki baĢarısı ile doğru orantılı olduğunu görmek mümkündür. İbn-i Sina, Farabi, Birûni, Ali Kuşçu ve Kâtip Çelebi gibi yüzlerce örnek şahsiyete ait eserlerin günümüzün bilim ve teknikteki gelişmelere katkısı bilinen bir gerçektir.

“ŞEHRİMİZİN BU MAHİYETİYLE DOĞRUDAN İLİŞKİLİDİR”

Milletimizin bilimi rehber kabul ettiği tarihi süreç içerisinde gerçekleştirdiği başarıları tekrar yaşaması ve bulunduğu coğrafyanın kendisine yüklemiş olduğu misyonu taşıyabilecek güce erişebilmesi büyük ölçüde üniversitelerimizde çağın gerektirdiği yeniliklerin gerçekleştirilmesine bağlıdır. Harput’un manevi varisi olan Elazığ, Türkiye ve Türk dünyası için tarihi, kültürel, edebi ve ilmî açıdan çok önemli bir yere sahiptir. Bizim nazarımızda Fırat Üniversitesi’nin anlam ve önemi de şehrimizin bu mahiyetiyle doğrudan ilişkilidir. O bakımdan Fırat Üniversitesi, milli ve manevi değer yargılarımızın ve bununla birlikte bilimsel, ekonomik ve teknik kalkınmamızın odak noktası olan hayati bir müessese anlamında ve vasfındadır.

“ÖMÜR BOYU GURUR NİŞANESİ OLARAK TAŞIYACAĞIMIZ BAŞARILARA İMZA ATTIK”

Fırat Üniversitesi bünyesinde geçen 40 yılı aşkın akademik süreçlerimde üniversitemizi ülkemizde ve ülkemizi de uluslararası mecralarda layığı veçhiyle temsil etme gayreti içerisinde oldum. Çok kıymetli meslektaşlarımız ve öğrencilerimizle el ele, bir ömür boyu gurur nişanesi olarak taşıyacağımız başarılara imza attık. Naçizane şahsım adına talip olduğum rektörlük makamını bu perspektifle ele almak suretiyle ülkemizin ve Türk Milletinin aydınlık geleceği ve 2023 - 2053 - 2071 hedefleri doğrultusunda yüksek bir ruh ve şuurla mücadele etmenin hazzına erişmeyi temenni ediyorum. Gerçekleştirmeyi düşündüğüm öncelikli projelerden bahsetmek gerekirse aşağıdaki gibi özetlenebilir; Ülkemiz her zaman güçlü olmayı gerektiren zor bir coğrafyada yer almaktadır. Bundan dolayı özellikle milli savunma sistemimizin son yıllarda kaydettiği gelişmeleri daha da hızlandırmak amacıyla üniversitelerimizin alt yapısı müsait olanların bu yönde araştırma merkezleri kurup başarılı öğrencileri bu yönde katalize etmeleri büyük önem taşımaktadır.

“ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN ACİL KURULMASI GEREKTİRDİĞİNİ ORTAYA KOYMAKTADIR”

Fırat Üniversitesi de 50 yılı aşkın mühendislik eğitimi deneyimi ile bu alanda öncülük yapabilecek bir potansiyele sahiptir. Ülkemizde mevcut savunma sanayi ile ilişkili kuruluşlar ile işbirliği protokolleri yapılarak ihtiyaç duyulan alanlarda lisansüstü düzeyde tez ve münferit çalışmaların gerçekleştirilebileceği Milli Savunma Araştırma Merkezinin kurulması ilk olarak ele alınacak projedir. Böylece kısa ve uzun vadede savunma sistemimizin ihtiyaç duyduğu elemanların yetişmesi sağlanabilir. Fırat Üniversitesinin sahip olduğu güçlü altyapılardan birisi de sağlık alanıdır. Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını bu alanda çalışmalar yapacak araştırma merkezlerinin acil kurulması gerektirdiğini ortaya koymaktadır. Fırat Üniversitesinde yıllar önce başlatılmış olan aşı geliştirme çalışmalarını bir araya getirecek Aşı Geliştirme Merkezi kurulması öncelikle projeler arasında yer almaktadır. Bilim Elçisi Projesi kapsamında üniversite öğrencileri arasından  bilimsel başarısı yüksek olanların üniversitenin bilim elçileri olarak seçilmesi ve bu öğrencilerin akademik kapasitelerinin ilerlemesi için özel programlar düzenlenmesi ele alınacak bir diğer öncelikli konudur. Proje kapsamında her yıl bölümlerini dereceyle bitiren öğrenciler bilim elçisi olarak seçilecektir.

“TECRÜBE VE BİLGİ BİRİKİMLERİNDEN YARARLANILMASI TEMİN EDİLECEKTİR”

Bilim elçisi olan öğrenciler için üniversite, yaz stajları kapsamında yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla anlaşmalar yapacak, özel araştırma laboratuvarlarında öğrencilerin stajyer olarak araştırma faaliyetlerine katılmaları sağlanacaktır. Ayrıca bilim elçisi olan öğrencilerin belirlenecek olan akademisyen hocalarının bilimsel faaliyetlerine aktif olarak katılmaları sağlanacaktır. Yukarıda bahsedilen öncelikli projelerin yanı sıra oluşturulacak Bence Platformu başlıklı proje kapsamında Üniversite ile ilgili tüm paydaşların akademik, idari, sosyal, üniversite-sanayi işbirliği gibi konularda yapılmasını istedikleri yenilikleri iletebilecekleri bir platform oluşturulacaktır. Bu proje sayesinde üniversite işleyişinde oluşan sorunların geri bildirim vasıtasıyla hızlı bir şekilde çözümü gerçekleştirilebilecektir. Ayrıca, yeni fikirlerin geliştirilmesi ve uygulanmasına katkı sağlanabilecek, akademik personel ve öğrencilerin platform vasıtasıyla tecrübe ve bilgi birikimlerinden yararlanılması temin edilecektir. Yukarıda öncelikli olanları kısaca özetlemeye çalıştığım benzeri projeleri gerçekleştirmek üzere talip olduğum Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine liyakat seviyemin delile bağlı değerlendirilmesine fırsat vermek üzere; bu belgenin devamında eğitim ve meslek hayatımın kısa özeti ekte sunulmuştur. Bu vesileyle, Fırat Üniversitesini daha iyi bir yere taşımak amacıyla yola çıktığım bu onurlu yarışın Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı bir neticeye ulaşmasını canı gönülden temenni ederim.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kürşat
Kürşat - 4 yıl Önce

Bir baytar daha,bu kaçıncı oldu acaba? Bu ne bolluktur,seçim kalktı,herkes bı zar atayım bakalım ne gelirse bahtımiza misali.Arka planın da ne var ne yok,umurlarinda değil.Alemi kör ve sersem zannetmek değilmi?

x
x @Kürşat - 4 yıl Önce

kıskanma çalış sende aday ol

SIRADAKİ HABER

banner137