Prof. Dr. Keleş: Pandemi Kurulları, İllerde Alınacak Tedbirleri Belirleyecek

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Keleş, illerde kurulan pandemi Kurullarının yanı sıra bir de bilim kurullarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Keleş: Pandemi Kurulları, İllerde Alınacak Tedbirleri Belirleyecek

Televizyonlarımız yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından hazırlanan sunulan Gündem programının konuğu Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Keleş oldu..

Programda Akbıyık’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Keleş, alınan yeni önlemler ve illerde pandemi kurullarının oluşturulmasının, bundan sonraki süreçte illerin kendi tedbirlerini kendilerinin alacağını ortaya koyduğunu söyledi.

KELEŞ: ARTIK HER İL KENDİSİ BU HASTALIĞI KONTROL ALTINDA TUTMALI

Prof. Dr. Keleş, “Şimdi bizim geldiğimiz süreçte sağlık bakanımızın konuşmalarında olay tamamen bizim kontrolümüz altındadır. Yalnız son 2-3 verilerde bazı sıkıntılar bilim kurulu tarafından görülünce ek önlemler alınması gerek duyuldu. Ve bunla ilgili de dün Cumhurbaşkanımız bazı önlemler aldı, aslında bir nevi bir sokağa çıkma yasağı gibi bir durumdu. Burada bence daha çok önlemi olanlardan biri mesela Cumhurbaşkanımız her ilde pandemi kurullarının kurulmasını söyledi. Burası bence çok önemli. Artık her il kendisi bu hastalığı kontrol altında tutmalı ve bu hastalığın seyri ile ilgili önlemleri de her il kendisi almalı. Şimdi bu acıdan pandemi kurulları çok önemli” dedi.

PROF. DR. KELEŞ: PANDEMİ KURULLARININ YANI SIRA İLLERDE BİRER BİLİM KURULLARININ DA OLUŞTURULMASI GEREK

Prof. Dr. Keleş, “Şuan da Türkiye’de bir bilim kurulu var. bu bilim kurulu tam sayısını bilmiyorum ama enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, dahiliye, halk sağlığından, mikrobiyojiden böyle bir bilim kurulu var. Bilim kurulu oturuyor tüm Türkiye’den gelen sonuçları değerlendiriyor ve buna göre bir önlem alıyor ve bu durumu Sağlık Bakanlığına bildiriyor ve Sağlık Bakanlığı da Cumhurbaşkanımıza bildirdi ve ek önlem alındı. İl bazına döndüğümüz zaman pandemi kurulu olma bence sayın valimiz pandemi kurulunun altında bir ilin bilim kurulunu oluşturmalı. Bilim kurulu içerisinde üniversiteden enfeksiyon hastalığından hocalarımız var bu iş ile ilgilenen. Göğüs hastalığı, anestezi, yoğun bakım, halk sağlığı aynı zaman da özel hastaneler de dahil tüm başhekimleri bu bilim kurulunu oluşturmalı.

Prof. Dr. Keleş, bilim kurullarının bir yol haritası belirlemede etkin rol üstlenebileceğini kaydetti.  

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2020, 20:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Burhan
Burhan - 4 yıl Önce

Elazığ da atıl duran 3 tane hastane var. Eski Askeri Hastane Korona vakaları için kullanılabilir. Madem hastalar izole ediliyor. Bu vakalar tek merkezde toplanmalı ve ona göre donatılıp düzenlenmeli Çin bu sisteme geçti.

SIRADAKİ HABER

banner137