Elazığ’ın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Elazığ’ın eski belediye başkanlarından Prof. Dr. Mustafa Temizer’in aramızdan ayrılışının 21. Yıldönümü..

Temizer Hoca, Elazığ-Harput’un yetiştirdiği ender insanlardan biriydi. Elazığ’da Yüksek öğrenim veren üniversite ve fakültelerin hepsinin temelinde harcı ve büyük emeği var..

Prof. Dr. Mustafa Temizer, 1923 yılında Harput’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Elazığ’da, liseyi Malatya’da okudu.

1947 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 1949 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kürsüsüne asistan olan Temizer, 1954 yılında Doktor, 1961 yılında Doçent, 1967 yılında ise Profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Mustafa Temizer’in yoğun çabalarıyla 1970 yılında Elazığ Veteriner Fakültesi kuruldu ve 5 yıl fakülte dekanlığı görevinde bulundu.

1975 yılında Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğü’ne getirildi. 1970 öncesi mahalli yarışların yapıldığı alanda Fırat Üniversitesi’nin kurulması kararlaştırılmış olup, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mustafa Temizer’in koordinasyonu ile Elazığlı atçılar, yeni bir hipodrom arayışına girmiş ve Yurtbaşı sınırları içerisinde yaklaşık 500 dönümlük bugünkü Hipodrom yerine karar verilmişti ve1979 yılında ilk mahalli yarışlar gerçekleştirildi.

 

Prof. Dr. Mustafa Temizer, 1984 yılında girdiği mahalli idareler seçimlerini kazanmış ve 1984-1989 yılları arasında Elazığ Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Belediye Başkanlığı görevini yürütürken Elazığ’da önemi çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mustafa Temizer, 5 Haziran 1998 tarihinde vefat etti

Vefatının 21’inci yılında Prof. Dr. Temizer’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.