Malatya’da meydana gelen ve Elazığ’dan da şiddetli bir şekilde hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Meydana gelen depremi değerlendiren Prof. Dr. Görür, “Arkadaşlar hatırlarsanız Elazığ depreminden sonra deprem olan yerden güney batıya doğru stres transferini olabileceğini ve dikkatli olunması gerektiğini önermiştik” dedi.

 

“ELAZIĞ DEPREMİNDE KIRILMAYAN BATI KESİMİ KIRILDI”

Prof. Dr. Görür, “Arkadaşlar, Dünkü 5,1 Malatya, Pütürge/Karşıyaka depremini soran izleyicilerim var. Bu konuda kısaca fikrimi söyleyeyim. Muhtemelen bu deprem yeni bir deprem, artçı falan değil. Sivrice-Çelikhan arasındaki fay kolunun daha önce Elazığ depremiyle kırılmayan batı kesimi kırıldı” ifadelerini kullandı.

 

“TAHMİNİN KIRIK ARTIK MARAŞ’I ETKİLEYECEK”

Bu fay hattı üzerinden Kahramanmaraş’a dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Doğu Anadolu Fayı bu kesimde kırılmayan yerleri kırıp temizliyor. Tahminim kırık artık Maraş’ı etkileyecek Pazarcık segmanına dayandı veya bir başka yeni ve küçük bir depremle dayanacak. Malatya bundan sonra ne zaman olacağını bilemediğimiz komşu depremini hissedecek” dedi.

 

“DAF DIŞINDAKİ FAYLARI HESABA KATMIYORUM”

Prof. Dr. Görür, Doğu Anadolu Fay hattını bu değerlendirmelere katmadığını belirterek “Tabii bunu söylerken DAF’ın dışındaki Sürgü, Malatya ve Ovacık Faylarını hesaba katmıyorum” ifadelerini kullandı.