Bu akşam saat 23:31 sularında Elazığ’ın Sivrice İlçesinde 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat canlı yayınından Elazığlılara çağrıda bulundu.

Elazığlıların evlere girmemeleri, olası bir depreme karşı dışarıda beklemeleri noktasında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, “

GÖRÜR: ARTÇI DEPREMLERİN SAYILARI DAHA DA ARTABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür, “Son olarak ben hemşehrilerime geçmiş olsun dileğimin ötesinde bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bu depremin büyüklüğü 5.2 söyleniyor. Artçı depremler oluyor. Genellikle 3 boyutunda, 3.3, 3.1 boyutunda depremler var. Bu artçı depremlerin sayıları daha da artabilir. Ben 5.3’den daha büyük bir deprem olacağını sanmıyorum ama çok sayıda artı depremlerin olma olasılığı fazla. Burada halkımızın, şuna dikkat etmesi lazım. Sivrice ve Sivrice’nin etrafındaki alanlarda bu deprem bir hasar vermiştir. Saat 22.00’a yakın oldu. Ben hasar tespitinin doğru olacağını tahmin etmiyorum. İnşallah öyle olmaz ama sanıyorum k maddi hasar gün içerisinde daha ortaya çıkacaktır. Binalarda şu anda tespit edilenden daha fazla hasar görülebilir” dedi.

GÖRÜR: HASAR GÖRMÜŞ BİNALARDAN BİRAZ UZAK DURMAK GEREKİR

Naci Görür, “Elazığ kentinin içinde olanlardan çok Sivrice çevresinde olan ve şu anda az da olsa hasar görmüş binalardan biraz uzak durmak gerekir. Mümkün ise hasarlı binalara bu akşam girmemek gerekir. Bu doğru olur. Çünkü peş peşe olacak depremler 5.3 depreminin yıkamadığı binaları yıkabilir. İnsanların genellikle belirli bir periyotta en azından sabaha kadar bu binalardan uzak durmalarında yarar vardır. Bu nedenle hemşehrilerimizle uyarıda bulunalım. Çok geçmiş olsun" diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL