Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene Necmettin Erbakan’ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan,TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,  TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Eski Devlet Bakanı Sacit Günbey, Elazığ Belediyesi Mücahit Yanılmaz ve eşi, İl Başkanları, kurum müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış, Mehteran ekibinin konseri ile başladı. Konserin ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

“ERBAKAN HOCAMIZ DÜNYAYA ONURLU VE ADİL DURUŞ NASIL OLUR, BUNU GÖSTEREN BİR İNSAN”

Törende ilk olarak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuştu.

Başkan Yanılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 12 Mart İstiklal marşının yazıldığı gün. Mehmet Akif Ersoy bu ülkenin ebediyete giden yolda her okuduğumuzda bizi heyecanlandıran cesaret veren o marşı bize hediye etti. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu ülkeyi parçalamak isteyenler vatan hainleri 15 Temmuz’da yüzlerini tekrardan gösterdi. Milletin iradesi Cumhurbaşkanımızın azmi ile bu ülkenin kardeş kavgasına dönüşmesine engel oldu. Biz bu yolda zafer ile çıktık. Bugün İstiklal marşının yıl dönümünü kutluyoruz. Bu ülkede Türk milleti olarak ebediyen hakim olacağız.  Bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz inşallah. Bu gün çok anlamlı ve özellikli kılan diğer bir konu ise elbette bu açılışını yapacağımız bulvar ve verdiğimiz isim. Necmettin Erbakan hepimizin hocası hepimizin büyüğü dünyaya onurlu ve adil duruş nasıl yapılır olduğunu ortaya koymuş büyük bir insan” dedi.

 “YOLLARI BÖLÜP, GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK”

“Bulvarımız Elazığ’ımıza, bölgemize hayırlı olsun” diyen Başkan Mücahit Yanılmaz, “2014 yılında göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hizmet sevdası ile yola çıktık. Hedefimiz marka şehir Elazığ oluşturmak. Hedefimiz en yoksul en fakir insanın dahi kolay yaşamasını sağlayan yatırımlar yapmak. Irk, mahalle ayrımı yapmadan hizmet anlamayışımızı geliştirdik. Elazığ 4 yıl önceki Elazığ değil. Çalışarak bu günlere getirdik. Elazığ dünden bir adım daha öndedir. Belediye olarak bu şehri fiziki, çevresel, sosyal değerler ile bir bütün olarak geleceğe hazırlıyoruz. Birçok parametreler ile doğru orantılı olarak Elazığ’da çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımızda bu günü gözeterek değil gelecek 50, 100 yılını gözeterek yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu şehir bizlere sizin emanetinizdir. Bu emaneti en iyi şekilde korumak da bizim en aslı görevimizdir. Yollar medeniyettir. Bu çerçevede 2014 yılında bu güne kadar 562 bin sıfırdan yol yaptık. Bu bulvarda bunlar da bunlardan biridir. 3 şerit yaptık. Yolları genişlettik ve büyüttük. 4 yıl içinde 4 milyon 464 bin 264 metre karelik asfalt döktük. Yani Elazığ Eskişehir arası bir yolu asfaltlamış olduk. Yolları bölüp gönülleri birleştirdik. Kişi başına düşen yol yapımda Türkiye rekorunu kırdık. 2014 yılından itibaren vizyonu değer katan projeleri hayata geçiyoruz” diye kaydetti.

“2017 YILI YATIRIM YILI OLDU”

Yaptıkları çalışmalar ile Elazığ’ı istikbale taşıdıklarını belirten Mücahit Yanılmaz “ Gelecek 10 yılları düşünerek alt geçitler üst geçitler katlı kavşak şehrimize ve aynı zamanda bölgemize hitap eden mesire alanı bunlar sosyal belediyeyi en iyi yansımalarıdır. Temelini attığımız her yatırımın açılış tarihini verdik ve açılıştan önce de açılışı yaptık. 2017 yılımızda yatırım yılı oldu. Duracak mıyız? elbette hayır. İlkeli şeffaf ve emin adımlar ile çalışma seferberliğiyle AK parti belediyeciliğinin bütün mührünü vuracağız. Elazığ belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler ile şehrin ekonomisine ve değişimine katkı sağlıyoruz. Bu şehre hizmet etmenin gayreti için de olurken mevcut kaynakları da harekete geçiyoruz.  Sanatı ile kültürü ile bu şehrin kalkınmasına katkı sağlamanın mücadelesi içindeyiz. Hedefimiz büyümüş gelişmiş ve zenginleşmiş bir Elazığ. Birimlerimiz yapmış oldukları yatırımlar ve bunlarda çalışanları gözaltına aldığımızda 28 bin 232 gencimiz evladımız ve çalışanımız. Elazığ’ımıza yapmış olduğumuz yatımlar yüksektir. Esnafımız bu yatırımlar ile şehrin ekonomisine katkı sağlayarak sıcak para ile buluşma desteğini sağladık” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’IMIZ KADİM BİR KENT VE TURİZM MERKEZİDİR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşanabilir şehir sıralamasında 2014 yılında 49. sıradayken 2017 yılında 19. sıraya yükseldi. Hedefimiz yaşanabilir şehirlerarasında ilk 10 sokmaktır. Elazığ’ımızda 18 adet yeni otel açıldı.  Elazığ bir turizm merkezi sanat merkezi olarak çalışmalarına devam edecek. Şehir hastanesi zaten sağlıkta ileri düzeyde olan çalışmalarını daha da genişletecek. Sağlık bakanlığında müsteşar olduğu dönemlerde sağlıkta dönüşümün büyük fedakâr çalışmalarını yapan Necdet beye teşekkür ediyorum. Elazığ’ımız kadim bir kent ve turizm merkezidir. Birçok dinlere ırklara medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Palu bu şehrin kadim yerlerinden biridir. Harput’un UNESCO için müracaatımızı yaptık. Paris’te Harput’u anlattık. Ve olumlu gelişmeler ile geçici miras listesine alınacak.”

“8 ŞERİT OLMAK İLE BİRLİKTE ÇOK ÖNEMLİ BİR YOLDUR”

Başkan Yanılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Erbakan Bulvarı Keban, Baskil, Ağın ilçelerimiz ile Hilalkent, Abdullah Paşa ve Sürsürü mahallerinde şehir hastanelerine gitmek için çok kısa sürede gideceği yol ağıdır. Bir kısım bölümleri 50 metre olmak üzere 8 şerit olmak ile birlikte çok önemli bir yoldur. İman varsa imkân da vardır. Bu yol irade ortaya konulduğunda nelerin yapılacağının çok önemli göstergesi olarak ortaya koydu. Bu yolun kazasız belasız kullanılmasını yüce Allahtan temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum”

“BU BULVAR ÖNEMLİ BULUŞMA NOKTALARI SAĞLAYACAK”

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu hayırlı hizmet hayırlara vesile olsun. Erbakan hocanın adı ile açılan bulvarın açılışında olmanın onurunu yaşıyoruz. Yol bir ulaştırma hizmetidir aynı zamanda buluşturma hizmetidir. Bu bulvar önemli buluşma noktaları sağlayacak. Sağlık için çok önemli. Sadece Elazığ değil Türkiye için,  insan sağlığı için Şehir Hastanesine buluşturma bulvarı olacak. Sağlık ve ulaştırma AK Parti hükümetlerinin en önemli hizmet alanlarıdır. 16 yıl içerisinde her iki hizmette de dünya çapında işler yaptığımızı kamuoyu takdir ediyor. Daha çok hizmet edeceğiz. Ülkemiz AK Parti hükümetinde çok önemli hizmetler yaptı. Belediye başkanımızın yaptığı hizmetlere teşekkür ediyorum. Buradan ayrıldıktan sonra bu şehre hizmet etti, hadimlik yaptı diye inşallah Allah anılmayı nasip eder” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANDA O SIKINTILARI YAŞAMIYORUZ”

Milletvekili Ünüvar, 12 Mart İstiklal marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u ve ecdadımızı rahmetle anarak, “İstiklal marşının yazıldığı dönemdeki şartlar hepimizin malumu. Afrin’de Zeytin Dalı Harekatında önemli bir operasyon yapıyor. Adını verdiğimiz Erbakan hocamızın bulvarı açılışında Erbakan hocamızın sık sık yer verdiği yerli ve milli kavramı hatırlatmak isterim. Afrin’de yerli savunma sanayimizi kullanıyoruz.  Savunma sanayinde dışarıda bağımlı olmayı Kıbrıs harekâtında hissetmiştik. Kıbrıs’ta operasyonu sonlandırmadan önce uçaklarımız teker problemi yaşamıştı. Hamd olsun şu anda o sıkıntıları yaşamıyoruz. Bugün savunma sanayinin yüzde 68’i yerli. Kendi bütçe ile adlandırdığımız kendi savunma sanayi teçhizatını kullanıyoruz. Askerimi yerli teçhizatımız ile zaferler kazanıyor. İnşallah şehit, gazi vermeden operasyonu sağ salim tamamlar, sınır güvenliğimizi de sağlamış olurlar. Bu hizmet vesilesi ile Erbakan hocamıza ve hizmet etmiş devlet adamlarını rahmetle anıyorum. Bu hizmetin Elazığ’ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“VEFA BORCUNU ORTAYA KOYMAKTADIR”

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da yaptığı konuşmada, “Bu açılış hayırlı ve mübarek olsun. Bu açılışı gerçekleştiren bu bulvarın yapılmasında büyük emek harcayan ve bu bulvara hocamızın ismini veren başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mücahit Yanılmaz Bey daha çocuk yaşlardan beri ailesi birlikte Erbakan hocamızı yanı başında olmuş samimi ve hususi bir sevgi beslemiş. Şuanda da bu vefa borcunu ortaya koymaktadır. Elbette ki değerli başkanımız ile birlikte burada bizleri yalnız bırakmayan emeği geçen herkese içten teşekkürlerimizi arz ediyorum. Ankara’dan bizler ile buraya gelen Sacit Günbey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Erbakan vakfımız civar illerden buraya teşrif edenlerde teşekkürlerimi arz ediyorum. Yıllar boyu Erbakan hocamızı bağırlarına basan siz değerli Elazığlılara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Merhum Erbakan hocamız Elazığ ile son derece bağlı ve farklı bir sevgisi vardı. Elazığ’ı imanın kalesi, imanlı inançlı insanların beldesi diye tanımlamıştır. Başbakan olduğunda ilk yurt içi ziyaretini Elazığ’a yapmıştı. Elazığ’ımıza olan bu sevgisi tek taraflı değil. Elazığlılar Erbakan hocamıza yıllar boyunca en büyük desteği verdiler. Allah bu muhabbettin bu sevginin devam etmesini sağlasın. Sadece manevi sahada kalmadı. Bu fiiliyata da döküldü” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’IN KALKINMASINA DAYALI HİZMETLERDİR”

Başkan Erbakan “Elazığ’ımıza da en büyük hizmetleri ve yatırımları gerçekleştirmiş liderdi. Organize sanayi ve Ferrikrom çok sayıda hizmetten sadece bir kaçıdır. Elazığ’ın kalınmasına dayalı hizmetlerdir. Hocamız 1989 milli görüş belediyeciliğini bu ülkede başlatan kimsedir. 5 illimizde hizmetlerine başlamış. Milli görüş belediyeciliği ile Türkiye’nin çok önemli bölümünü tanıştırmış. O zaman atılan adımlar bugün de devam etmektedir. Allah kendisinden razı olsun. 7. Seneyi devriyesinde yad ettik. Erbakan’ı Erbakan yapan, konuştuğunu yapan Erbakan olması idi. Neden böyle diyoruz işte meşhur slogan yeniden büyük sloganını söylemek güzel bir şeydir. 30 yaşında genç mühendis olan hocamız 50’lerin döneminde yerli ve milli olarak üretilemez denilen dönemde toplantılar ile ikna etmiş ve gümüş motor fabrikasına olmaya ikna ederek Türkiye’ye kazandırmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek yerli dizel motorunu almıştır. Gümüş motor fabrikası bir sende yerli ve dizel motoru üretmiştir. 70’in üzerinde ağır fabrikaları hayata geçirmiştir. 2 yıl gibi bir sürede 70’lerin Türkiye’sinde ağır sanayi tesisini hizmete sokmuştur. Mardin’in bir ilçesinde tam 3 fabrika kuracak hamleyi gerçekleştirmiştir. Bugün zeytin dalı hareketinde yerli tesisatlarının kullanması hocamızın çalışlarının sonucudur” diye kaydetti.

“BİZİM GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ HİZMETLERE SİZİN HAYALLERİNİZ YETİŞEMEZ”

Fatih Erbakan konuşmasına şu şekilde devam etti “Elâzığ’ımıza yapmış olduğu hizmetleri de anlattık.  Bizim gerçekleştirdiğimiz hizmetlere sizin hayalleriniz yetişemez demişti hocamız. 54. Hükümet hizmetleri en başarılı hizmetlerdir. İşçi, memur, emeklileri en büyük maaş artışlarına kavuşmuştur. Bugün bile bizi bağırlarına basıyorlar. Allah kendisinden razı olsun. “Önce ahlak sonra maneviyat” sloganıdır. 1974’de sol düşünce ile iktidar olduğu dönemde gerçekleştirmiştir. Aynı dönemde imam hatip lisesi mezunlarına düzenlemeler yapmıştır. Hiçbir zaman bahanelerin mazeretlerin arkasına saklanmamıştır. Allah kendisine gani gani rahmet etsin. Hayatı boyunca en önemli değeri verdiği bu hizmetin açılışını gerçekleşiyoruz. Emek veren bütün herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizin gençlerimiz ve bizlerinde Erbakan hocamız gibi konuştuğunu yapan insanlar olmamızı yapmayı nasip etsin. Bedel ödemek pahasına da olsa en güzel hizmetleri yapmayı nasip etsin. Zeytin dalı şehitlerine Allah rahmet etsin”

“YERLİ VE MİLLİĞİ TEMSİL EDEN BİR İSMİ BULVARA VERMEK ÖNEMLİ”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise yaptığı konuşmada, “AK Parti belediyeciliği gelecek kuşakların haklarını, huylarını gözeten belediyecilik anlayışıdır. Bu hareketin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında bir belediyecilik faaliyeti ile yereli tanzim edip oradan ulusala oradan da küresel dünyada söz sahibi yapan bir harekete dönüştü. Başından beri yaslanmış olduğu milli manevi değeri perspektif alarak yoluna devam etmiş bir kadronun çalışmalarıdır. Bugün Prof. Dr. Erbakan adına tanzim edilmiş bulvarı açarken bundan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kısa dönemde olsa il başkanı olarak o dönem Başbakanı merhum Erbakan ile çalışma imkanı buldum. Bu önemli kişiliği yerli ve milliği temsil eden bir ismi bulvara vermek önemli bu açıdan belediye çalışanlarını tebrike diyorum. Türkiye’nin gelecek projeksiyonu açısından önemlidir. Türkiye bugün siyasal bir yürüyüş içerisinde bugün siyasal yürüyüşünü Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında adeta bir ordu gibi kenetlenmiş sosyal hareketler bir hedefe doğru yöneliyor” diye konuştu.

“EĞER RAHMETLİ ERBAKAN BUGÜN YAŞIYOR OLSAYDI…”

“Rahmetli Erbakan bugün yaşıyor olsaydı şunu derdi” diyen Serdar, “Erbakan, Ey Tayyip Erdoğan’ın arkadaşları! sizleri tebrik ediyorum. Siz bana 28 Şubat’ta 9 saat ecel teri döktüren o  hemen kenara attınız. 3 milyon dolardan aldınız 11 dolarlara kadar taşıdınız. Ailesine akrabasına ulaşamayan insanları havayolu, halk yolu yaparak ulaştırdınız. Otoyolları otobanlar yaparak trafik kazalarının önüne geçerek insanların hayatını kurtardınız derdi. Bugün yaşıyor olsaydı, siz vesayet rejimi ile mücadele ettiniz. Yürüyüşünüz kolay olmadı. Eşi başörtülü olan bir cumhurbaşkanını köşke taşıdınız. Siz bu kutlu yürüyüşü yaparken önünüze çok engeller koydular. Gezi olayları üzerinden sizi alaşağı etmek istediler. Siz sivil iradeye sahip çıktınız. Sivil idarenin elinden otoriteyi alınmak isterken aslanlar gibi karşı çıkıp bu emanete sonuna kadar sahip çıktınız derdi. Bugün yaşasaydı Türkiye 15 Temmuz gibi süreçten geçerken milletin, tankların önüne yattığı, meclisin bombalar altında inlediği o dönemin siyasi iradesini elinde tutan cumhurbaşkanı tek hedefken o ne pahasına olursa olsun o iradeyi elinden bırakmam dedi ve millet onla beraber oldu. Yalnız bırakmadı. Bu yürüyüşten dolayı sizi tebrike ederim derdi” ifadelerini kullandı.

“ERBAKAN HOCANIN BUGÜNKÜ JENERASYON ÜZERİNDE ÖNEMLİ KATKILARI VARDIR”

Serdar konuşmasında, “Erbakan Hocanın bugünkü jenerasyon üzerinde önemli katkıları vardır. Orta doğu coğrafyası yeniden planlanırken aslanlar gibi mücadele veren Türkiye’nin onurun gerek sahada gerek masada hakkıyla elinde tutan bir iktidar var. Erbakan yaşasaydı haklarım size helal olsun iyi şeyler yapıyorsunuz. Bu iyi şeyleri yapmaya devam edin derdi” dedi.

“ÖNEMLİ VAZİFE GÖRECEK”

Milletvekili Serdar sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hizmetler hem yerelde hem genelde devam edecek. Bu kadar kuşatılmışlığa rağmen hizmet yapmak asli görevimizdir. Bu bulvar şehrimizin kuzeyini ciddi anlamda geliştirecek. Bölge hastanemize ulaşacak bağlantı yollarını sağlayacak. Önemli vazife görecek. Daha köklü hizmetler yapılacağına inanıyorum”

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nın açılışı yapıldı.