4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'19, 17 - 22 Eylül 2019 tarihlerinde dünyanın en büyük Uzay, Havacılık ve Yapılan Yarışmada, “ Kanser ilacı sisplatinin yan etkilerine Karşı Nano-Propolis Sentezi ve İyileştirici Etkisi “ başlıklı proje ile Proje Yürütücüsü Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Tatlıseven, bronz madalya ödülü aldı.

Prof. Dr. Tatlıseven’e Ödülü, Fırat Teknokent’te düzenlenen FABLAB ile Girişimler Hızlanıyor Projesi için düzenlenen toplantıda takdim edildi.

TATLISEVEN: ÇOK ÖZVERİ İLE ÇALIŞTIK

Projesine destek veren herkese teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Tatlıseven, “İstanbul Üniversitesi’nden bir ekiple çalıştım. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kimya Mühendisliği Bölümünden Selcan Karakuş Dr. Öğretim Üyesi artık onun ekibi Profesör hocalarımız var. Ayben Kilislioğlu ve asistanlarına çok teşekkür ediyorum. Yine Arel Üniversitesi’nden destek aldık. Müge Şahin Hocamıza buradan teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkürü kendi ekibime sunmak istiyorum. Bir arkadaşımız eksik ama gerçekten çok özveri ile çalıştık” ifadelerini kullandı.

TATLISEVEN: YAN ETKİLERİ GİDERME NOKTASINDA BİR FİKİR ÜRETTİM

Projesini kanser ilacı olan sispilatinin yan etkilerine çözüm bulmak geliştirdiklerini dile getiren için Prof. Dr. Tatlıseven, “Kanser ilaci sispilatinin yan etkileri var. Bir çok kanser hastamız var. Sispilatini yaygın olarak kullanıyorlar. Sispilatinin yan etkileri de gerçekten insan hayatını ilgilendiren ve hatta ölümlere yol açan bir duruma gidebiliyor. İnsanlar kanserden değil de onu tedavi eden bir ilaçtan ölebilirler. Dolayısıyla bunun yan etkilerini giderme noktasında propolis denilen bir doğal ürünümüz var. Bunu aslında bir çok insan biliyor. Fakat propolisin kullanımınının nasıl olacağı; yükse oranda mı kullanacak? Hangi dozda kullanacak? Bunlar üzerinde tam bir detaylandırma yapılamıyor. Biz propolisin daha etkin nasıl kullanabileceğini ve 300 bileşik taşıyan, içerisinde inanılmaz mucizevi bileşikler taşıyan bir ürün. Bunu nano partikül haline getirerek daha da vücut içerisinde etkin hale getirip yan etkileri giderme noktasında bir fikir ürettim” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL