Prof. Dr. Yasemin Açık: “Deprem ve pandemi Elazığ ekonomisini derinden etkiledi”

Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 24 Ocak Elazığ Depremi’nin birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “ELEP olarak,  Elazığ’ı ekonomik yönden ayağa kaldıracak özel destek ve teşvik taleplerimizi hükümete iletmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Deprem ve pandemi Elazığ ekonomisini derinden etkiledi”

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin yıl dönümünde, Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bir mesaj yayımladı.

Depremin ardından kısa bir süre sonra Türkiye’de etkisini göstermeye başlayan pandeminin, Elazığ esnafını ve iş dünyasını zor durumda bıraktığını belirten Prof. Dr. Açık, özel destek ve teşvik paketi taleplerini hükümete iletmek için hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Yasemin Açık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“TÜM SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

“Acısını ilk günkü gibi derinden hissettiğimiz 24 Ocak Elazığ Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Deprem kuşağında olan şehrimizin ve ülkemizin doğal afetlere karşı hazırlıklarının bir an önce tamamlanması en büyük temennimizdir. ELEP olarak biz de bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.

“DURUM İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HALE GELMİŞTİR”

Her deprem felaketinde olduğu gibi şehrimizde yaşanan yıkım da ekonomik yönden çeşitli zorluklara yol açmıştır. Depremin hemen sonrasında yaşanan göç esnafımızı olumsuz etkiledi. Bu felaketin yaraları henüz sarılmadan ülkemizde koronavirüs vakalarının tespit edilmeye başlamasıyla birlikte esnafımız bir kez daha güç duruma düşmüştür. Bazı esnaflarımız kısıtlamalar dolayısıyla dükkanlarını açamazken bazı esnaflarımız ise siftah yapamadan geçirdikleri günlerin ardından kepenklerini kalıcı olarak indirmek durumunda kalmıştır. Pandemi ile birlikte yalnızca esnafımız değil KOBİ’lerimiz ve sanayicilerimiz de ekonomik olarak zorluklar yaşamaya başlamış, buna üretim ve tedarikte yaşanan sıkıntılar da eklenince, durum içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir.

“SANAYİCİLERİMİZİN YAŞADIKLARI ZORLUKLARIN FARKINDAYIZ”

Pandeminin ülkemizin tamamını ekonomik yönden etkilediği hepimizin bildiği bir gerçektir ancak Elazığ, deprem nedeniyle bu olumsuz etkiyi iki kat fazla yaşamaktadır.  Esnafa özel ve sektörel destek, iş yerlerine teşvik talep edeceğiz Elazığ iş dünyasının kalkınmasına ve potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik faaliyetlerini sürdüren ELEP olarak, esnafımızın, iş insanlarımızın ve sanayicilerimizin yaşadıkları zorlukların farkındayız. Bu kapsamda; esnafımıza yönelik özel ve sektörel desteklerin sağlanması, Elazığ OSB’ye verilen ‘6. Bölge Teşvikleri’nin OSB dışında kalan tüm işletmeleri de kapsaması, şehrimize yönelik hibe desteklerinin artırılması ve özel sektörün ilimize yatırım yapması için teşvik edilmesi gibi taleplerimizi hükümete iletmek üzere çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Arslanoğlu
Arslanoğlu - 3 yıl Önce

Umarız merkezi yönetim bu önerilerinizi dikkate alır Elazığ ekonomisi bitik durumda.

SIRADAKİ HABER

banner137