Fırat Kalkınma Ajansı 2017 yılı II. Dönem Teknik Destek programı kapsamında, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Laboratuvarlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ proje başvurusu en yüksek puanla destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında; Elazığ'da faaliyet gösteren, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına bağlı laboratuvarda çalışan, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görevli, laboratuvar çalışmaları yapmakta olan personel başta olmak üzere, Elâzığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’nden, Elâzığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nden ve Elâzığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden katılacak personel ile toplamda 60 laboratuvar çalışanının proje eğitime katılımı planlanmaktadır.

Söz konusu projenin amacı; laboratuvarlarda çalışan uzman ve yardımcı işçi personelin yoğun çalışma içinde oldukları laboratuvar alanlarında, iş güvenliğini sağlamak, iş güvenliği eğitimi ile karşı karşıya bulundukları mesleki riskleri ile bu risklere karşı alınması gerekli tedbir konusunda eğitmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilincinin oluşmasını sağlamaktır.

Eğitim süresi 40 saat olarak belirlenen proje sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecektir.