Projeler Gelecekten Haber Veriyor

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları bitirme projeleri, üniversitede sergilendi. Projeler arasında birbirinden farklı projeler var.

Projeler Gelecekten Haber Veriyor

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları bitirme projeleri, üniversitede sergilendi.

NAZLI: İNSANSIZ ASKERİ ARACIN KONTROLÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

El hareketleriyle askeri aracın yönlendirilmesi projesini yapan Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Özgür Nazlı, “Bitirme projemizde el hareketleri ile insansız askeri aracın kontrolünü gerçekleştirdik. Bu projedeki amacımız şuydu eski askeri devriyelerde asker yürür askerde bir detektör olur ve silahı kullanacağı eli boşta olmaz. Biz bu projemizde insansız kara aracını mayın taramasında kullanıyoruz. Askerimiz tek el hareketi ile aracı yönlendiriyor” dedi.

Kas hareketlerini yönlendirilmesi,

Beyin sinyali ile robotu hareket ettirme

Ve daha birçok proje…

Sanki gelecek zamandan gelmiş gibi.

Bunların tümü aslında geleceğin bilim insanları olacak olan Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin, hazırladıkları bitirme tezi ödevlerinden…

Hazırlanan tüm projeler, Fırat Üniversitesi’nde sergilendi.

DEMİRDAĞ: FİNALE KALAN PROJELERDE BURADA SERGİLENİYOR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Üniversitemizin mühendislik alanında ve birçok alanında öğrencilerimizin bitirme projelerini yapıyorlar ve yapılan projelerde eleme yapılarak her projeden 3-4 tanesi finale kalıyor ve finale kalan projelerde burada sergileniyor. Bu sergilenen projelerde ilgili akademisyenler ve jüriler tarafından değerlendirilerek bunlara değişik kategorilerde ilk 3’e ödül veriliyor. Bu projelerin bir kısmı TÜBİTAK tarafından destekleniyor bir kısmı da bölüm tarafından, bir kısmı da kişisel kendi bütçeleriyle öğrencilerimiz projelerini yapıyorlar” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137