Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim teknoloji etkileşiminin kavratılması amacıyla Elazığ Özel İdare Bilim Merkezi, BİREVİM ve HEFİAD’ın beraberliğinde düzenlenen Profesör Doktor Sezgin’in anısına geleceğin mühendisleri tasarımlarını yarıştırıyor proje yarışması sergi ve ödül töreni düzenledi.

AYDOĞAN: HEM ONLARIN ÖNÜNÜN AÇILMASINA BİR VESİLE OLMAKTI

Proje koordinatörü Duygu Aydoğan, “Yaklaşık olarak 70’e yakın proje aldık. Bunların 16’sı finalist oldu. Bugün 16 tane projeyi sizler gezdiniz ve gördünüz. Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin en büyük amaçlarından biri de gençlere hem Fuat Sezgin’i tanıtmak, hem onların önünün açılmasına bir vesile olmaktı” ifadelerini kullandı.

GÜRDAŞ: BU PROJEYE EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN KARDEŞLERİMİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, “Ben bir bahtiyarlık yaşıyorum bugün. Kıymetli hocam Prof. Dr. Arif Gülten, kıymetli hocam Kemal Şener ve bürokratımız Cemil Yatkın Bey. Cenabı hak 30 sene sonra yollarımızı bu projede kesiştirdi. Nedir bu bahtiyarlık derseniz? Biz Arif Gülten Hocamız ve Kemal Şener Hocamız bizim talebe demeyelim derslerine girdik ama talebelerimiz oldu kendileri. Cemil Yatkın Bey’de aynı şekilde. Cenabı hak yolarımızı bu hayırlı çalıştırmada buluşturmuş oldu. Huzurlarınızda bu projeye emeği geçen bütün kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

KARABALIK: BU ARKADAŞLAR OLMUŞ

BİREVİM Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık, “Biz bu programa geleceğin mühendislerini tasarımlarını yarıştırıyor adını vermiştik. Ama gördüğüm kadarıyla bu arkadaşlar olmuş. Bu arkadaşlar mühendis. Yaptıkları projeler gerçekten mezun birçok mühendisin yapamayacağı, belki hayal bile edemeyeceği gerçekten çok başarılı çalışmalar. Burada finale kalan hatta final öncesinde de yine projelerini bu yarışmaya sunan tüm öğrencilerimize, tüm gençlerimize teşekkür ediyorum, hepsini tebrik ediyorum” dedi.

SABUNCU: BU BİLİMSEL ETKİNLİKLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Katılarak prjelerini sunan, kendilerini bu yarışa dahil eden bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten bir kısmını gezdik. Hepsi birbirinden değerli ve geliştirilebilir projeler. Emek sarf etmişler, düşüne bilmişler. Ağırlıkla yapay zekadan mükemmel zekaya doğru, teknolojiyi geliştirmeye çalışıyorlar. Bununla da büyük başarı elde edeceklerini düşünüyoruz. Biz kurumsal olarak bu arkadaşlarımızın bu bilimsel etkinliklerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi.

HABER: SITKI TAŞEL