Bir yıl boyunca bilgi ve becerilerini artıran Kovancılar Anadolu Lisesi öğrencileri, bu birikimlerini projelendirdi.

Kovancılar Anadolu Lisesinde açılan bilim fuarının açılışına Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü, okul idarecileri ve veliler katıldı.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, okulun önemli projelere imza attığını söyledi.

“HAYAL ETMEDİĞİMİZ GÜZELLİKTE PROJELER VAR”

Başkan Akpınar yaptığı konuşmada, “Kovancılar Anadolu lisemizin hazırlamış olduğu TÜBİTAK alanındaki öğrencilerimizin bu çalışmalarını açmak için burada bulunduk. Gerçekten çok güzel projeler üretilmiş. Hayal etmediğimiz güzellikte projeler var. Hem fizik dalında hem biyoloji dalında hem de sosyoloji dalında bilimsel çalışmalar yapmışlar. Öncelikle çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, idarecilerimiz tebrik ediyorum” dedi.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya da, ilçenin eğitim seviyesiyle ilgili bilgiler vererek, okulların altı TÜBİTAK projesi hazırladığını kaydetti.

“İLİN ORANIYLA KIYASLADIĞIMIZ ZAMAN ÇOK BÜYÜK BİR ORANI TEŞKİL EDİYOR”

Kaya yaptığın açıklamada, “6 tane TÜBİTAK projesi ilçemizde hazırlandı. Yani ilin oranıyla kıyasladığımız zaman çok büyük bir oranı teşkil ediyor. Okullarımızdaki TÜBİTAK çalışmalarını geziyoruz. Çok güzel çalışmalar yapılmış. Öğrencilerimiz emek harcamışlar. Öğretmenlerimiz emek harcamışlar” ifadelerini kullandı.

“ÇOK KALİTELİ BİR ÖĞRETMEN EKİBİMİZ, ÇOK KALİTELİ ÖĞRENCİLERİMİZ VAR”

Kovancılar Anadolu Lisesi Müdürü Cebrail Düzgün de, fuara emek veren öğretmenleri ve öğrencileri kutlayarak, “Gerçekten çok kaliteli bir öğretmen ekibimiz, çok kaliteli öğrencilerimiz var. Bu öğrenciler inşallah bölgeye, memlekete büyük katkılar sunacak kapasiteye sahipler. Biz de bu kapasiteyi arttırmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz” diye konuştu.