PsikoSosyal Destek Merkezi Açıldı

Elazığ’ı sarsan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ Belediyesi tarafından çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren çocukların deprem travmasını atlatmasına destek amacıyla Elazığ Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi açıldı.

PsikoSosyal Destek Merkezi Açıldı

Elazığ Belediyesi, Sivrice merkezli 6.8 şiddetli depremin ardından depremin yaralarını sarmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da özellikle çocuklarda depremin oluşturduğu travmanın izlerini gidermeye yönelik desteklerini sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ADEM) uzmanları tarafından Kültür Park yerleşkesinde yer alan 1516 nolu kafede hizmete başlayan Elazığ Belediyesi Psikososyal Destek Merkezinde, Psikososyal Destek Hizmetleri, Bireysel ve Grup Görüşmeleri ile Eğitim Seminerlerinin yanı sıra kitap okuma etkinliği, oyun etkinlikleri, satranç, mangala, el sanatları, drama, müzik, resim, sinema gibi etkinliklerle depremin çocuklar üzerinde oluşturduğu izler giderilmeye çalışılıyor. Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü oyuncuları da Hacivat Karagöz gösterileri ile çocuklara moral desteği sağlıyor.

Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de yararlandığı merkezde, gönüllü uzman psikolog ve psikiyatristlerin de katkılarıyla depremzedelere psikososyal destek sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2020, 18:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137