Kısa süre önce sağlık hizmeti vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde bulunan Radyoloji onkoloji kliniğinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıya, Sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra Fırat Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez’de katıldı.

ARAL: TEDAVİ SÜRELERİ KISALMAYA BAŞLADI

Toplantıda, Onkoloji Kliniği uzmanı İpek Pınar Aral, onkoloji servisinde uygulanan tedavi yöntemlerini anlatarak, “Hem dönerek hem de ışınlama yapak şeyler üretildi ve böylece tedavi süreleri kısalmaya başladı. En son geldiğimiz noktada iste tedavilerde akciğer kanseri gibi daha kısa tedavilerin yüksek dozların etkin olduğu akciğer tedavileri gibi noktalarda belirli hacimlere çok yüksek dozu birkaç defa daha verebiliyoruz” dedi.

KAZEZ: ELAZIĞ’DA BÖYLE BİR HİZMETİN OLMASI BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, onkoloji hastalarına verilen tedavi yöntemlerinin önemine değinerek, “Bizim klinik ziyareti sırasında da birebir sohbet edeceğiz. Bizim adımıza sizlerle yapabileceğimiz şeyleri paylaşmak isteriz. Yoksa güzel bir hizmet. Özellikli bir hizmet. Onkoloji hastaları tabi ki tüm hasta gurupları bütün hasta guruplarımız önemli olmakla birlikte onkoloji hastalarının farklı bir boyutu var, onların tedavileri daha öncelikli daha uzun süreli ve her zaman istediğimiz sonuçlara gidemiyoruz belki ama ciddi desteklere ve tedavilere ihtiyaç duyuyorlar. Radyo terapide bunun en önemli aşamalarından bir tanesi. Dolayısıyla kıymetli bir alanda çalışacaksınız. Biz Elazığ’da böyle bir hizmetin olması bizim için mutluluk verici”diye kaydetti.

ÖZTÜRK: YATAKLI SERVİSİMİZDE MEVCUT

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, Elazığ ve bölgeye hizmet kliniğin hastaları sağlığına kavuşturabilmek için titizlikle çalıştıklarını belirterek, “Radyasyonun kulesi kliniğimiz yaklaşık bir aydır hizmete başladı. Hizmete başladıktan sonra 24 hastaya kadar radyasyonun kulesi ünitemizden aldılar. Yataklı servisimizde mevcut. İl dışından gelen ve tedavisi uzun süren hastalarımız bu kliniğimizde yatarak tedavi görmekteler. Hem üniversite hastanesinden ve çevre illerden de kliniğimize tedavi olmaya sevk edilen hastaların tedavisi son sistem cihazlarla gayet başarılı bir şekilde özverili çalışan ekibimizle beraber sürdürülmektedir” ifadelerinde bulundu.