Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ahlat'ta bir dizi etkinliklere katıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

Programa Ülkü Ocakları Elazığ eski İl Başkanı Raif Çiçek de katıldı, Çiçek Genel Başkan Bahçeli ile bir araya geldi.

Programın ardından açıklama yapan Raif Çiçek, “Türk islam davasına kendisini adamış Yiğit,mert,fedakar cefakar,inançlı, imanlı,ahlaklı dürüst, vatan millet sevdalısı devlet adamı Mümtaz şahsiyet sayın Devlet Bahçeli bey ile bölge teşkilat başkanları  bu toprakları bize vatan yapan atalarımızın ruhlarını şad etmek hayırla yad etmek için Ahlat ve Malazgirtteyiz sayın Devlet Bahçeli'nin şahsında tüm dava arkadaşlarıma Orhan Şaik Gökyay'ın ‘bu Vatan kimin’ şiirini ithaf ediyorum;

Bu vatan toprağın kara bağrında

Sıradağlar gibi duranlarındır

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenlerindir

Tutuşup kül olan ocaklarından

Şahlanıp köpüren ırmaklarından

Hudutlarda gaza bayraklarından

Alnına ışıklar vuranlarındır

Ardına bakmadan yollara düşen

Şimşek gibi çakan sel gibi coşan

Huduttan hududa yol bulup koşan

Cepheden cepheyi soranlarındır.

İstiklal marşı şairimiz merhum Mehmet Akif'in bir dörtlüğünü de tüm vatanseverlere saygıyla arz etmek istiyorum

"Gök kubbenin altında yatar al kan içinde,

Ey yolcu ,şu toprak için can veren erler,

Hakk'ın bu veli kulları taş türbeye girmez,

Rahmete bürünmüş,yalnız Fatiha bekler."

Malazgirt'te bulunuşumuz; Tarih boyunca pek çok mücadelelere girişen ve bu mücadeleler sonucunda binlerce evladını kaybeden Türk milletinin;  sahipsiz olmadığının bilinmesi amacıyla halkıyla devletiyle bir milletin haykırışı ve şehitlerine saygı duyuşudur. Bu ülkeyi bizlere bırakan atalarımızı rahmet minnet saygıyla anıyor herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.