AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kanal Fırat ve Kanal E televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu oldu.

Başkan Gürgöze, gerçekleştirilecek olan erken seçim ve AK Parti hükümetinin çalışmalarını anlattı.

“ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’DE KALDIRAN AK PARTİ HÜKÜMETİ OLMUŞTUR”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Doğrusu AK Parti erken seçimi Türkiye literatüründen kaldıran bir parti. Biz prensip olarak, AK Parti olarak erken seçimlere karşıyız, karşı olduğumuzu her vesile ile ifade ediyorduk. Nitekim grup toplantısında da o gün Devlet Bahçeli’nin o çağrısının yapıldığı gün bile grup toplantısına Genel Başkanımız erken seçimlerden de 3 Kasım 2019’dan bahsetmişti. Dolayısıyla prensip olarak Türkiye’de ortalama 63 hükümet döneminde ortalama 13 ay idi yanlış hatırlamıyorsam hükümetlerin ömrü ve Türkiye’de erken seçim demek hükümetler demek çok kısa bir süre seçim demek idi. Bunun Türkiye’nin siyaset tarihinden kaldıran tek parti AK Parti idi. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar erken seçime prensip olarak karşı çıkmış, seçimlerin normal zamanında yapılmasını sağlattırmış ve bu çok büyük bir oranda da sadakat göstermiş ve bu hususta herhangi bir spekülasyonlara meydan verebilecek adımlarda atmamış ve sürekli seçimlerin zamanında yapılması planlamış ve yapmıştır. Ancak bu defa ve geçmiş dönemde bir defaya mahsus olmak üzere erkene alınması gerekmişti.

“MUHALEFET PARTİLER TARAFINDAN DİLLENDİRİLİYORDU”

Bu geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 16 Nisan referandumundan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değişikliğinin halk tarafından onay almasından sonra fiili olarak her ne kadar hükümette Cumhurbaşkanı arasında hükümetimiz ile Cumhurbaşkanımız arasında bir uyum olduğu için sorun çıkmıyorsa da Cumhurbaşkanımızın ifadesine göre; bu sistemin hastalıklarından kaynaklı bir takım sıkıntılar yaşanıyordu. Bunun bu mevcut halkın onayladığı mevcut parlamenter sistemin tarihe karışacağı ve devamında da “Başkanlık Sistemi” diye tabir ettiğimiz ve kendimize özgü olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak tabir ettiğimiz yeni hükümet modelinin uygulamaya geçilmesi noktasında kamuoyunda çok büyük bir beklenti oluşmuş. Bu muhalefet partileri tarafından dillendiriliyordu. Hep ifade edilir, artık bir seçim bir ülkede gündeme geldi mi Türkiye’de hep öyle olmuştur, Türkiye’de seçim siyasi partilerde gündeme geldikten sonra artık onun geri dönüşü yok. Türkiye’de bir seçim gerek kamuoyunda, gerek se muhalefet partilerinde seçim konuşulmaya başlanmıştı. Dolayısıyla biz buna kayıtsız kalamazdık, hem bahsettiğimiz sistemin hastalıklarından kurtulmak, hem de daha güçlü ve zamanında karar almak ve oluşan bürokrasinin biraz daha disipline edilmesi açısından bizler de buna evet dedik. Doğrusu bir erken seçim kararı parti olarak biz karşı olduğumuzu hep ifade ediyoruz ama bu oluşan fiili durumdan dolayı Türkiye’de bir erken genel seçimin olabileceğini bekliyorduk. Her erken seçim baskın seçimdir. Buna baskın ya da erken demek belki çok anlam ifade etmez ama eğer kabul edilecekse yani bu terim karşılık görecek ise her erken seçim baskın seçimdir, bu seçimde tabi ki öyledir. Çok hızlı bir süreç işliyor, beklentimiz eğer bu konuda bir seçim yapılacaktıysa sene sonuna doğru olması, ama yerel seçimlerden önce bir seçimin olması doğrusu bu konuda bir beklenti oluşmuştu.

“SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SEÇİMLERE YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ MESAJLARI VARDI”

AK Parti gerek seçimi, gerek Türkiye’deki diğer tüm alanlarda attığı adımların planını yapan bir parti ve seçim sürecine girmiş olmamıza rağmen, seçim kararı alınmış, meclisten geçmiş normalde İl Başkanları toplantısını derhal il başkanları toplanıp start verilmesi gerekirdi. Ancak bizim her ay yapmış olduğumuz İl Başkanları toplantınsın rutin programı 27 Nisan 2018 tarihi idi ve bu bir önceki toplantıda kararlaştırılıyor. Cumhurbaşkanımızın katıldığı, seçim kararı alınmadan bir önceki İl Başkanları toplantısında alınan tarih idi. Normalde seçim kararı alındıktan sonra hemen İl Başkanlarının toplanması ve sürecin başlatıldığının oradan ilan edilmesi lazım ama AK Parti kurallarıyla, kurumlarıyla oturmuş, kurumsallığı en önce olan ir parti. Diğer siyasi partilerden mukayese edilmeyecek derecede kurumsallaşmış bir parti. Kendi içerisinde teşkilatlar ve tüm illerde, tüm birimlerde teşkilatlar seçim kararı alındığı andan itibaren çalışmalara başladılar. İl Başkanları toplantısı da normal zamanda yapıldı. Toplantının tarihi değişmedi ama niteliği ve içeriği değişti. Oradaki konu seçim konusuna geldi. İl Başkanları toplantısına yine iki aşamalı toplantılar tertip ediliyor. Bizim partimizde sürekli bu şekilde yapıyor. Birincisi 1 gün öncesinden sadece İl Başkanlarının sadece 81 İl Başkanının katıldığı teşkilat ve il başkanlarının ve teşkilatların beklentilerinin konuşulduğu bir toplantı. Onu Perşembe günü gerçekleştirdik, sonra genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısını da Cuma günü Genel Başkanımızın katıldığı ve tüm ilgililerin 81 İl Başkanının, Belediye Başkanlarının, İl Genel Meclis Başkanlarının, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Genel Başkanlarının ilgili Bakanların, Bakan Yardımcılarının ve parti MKYK üyelerinin katıldığı genişletilmiş toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere yönelik çok önemli mesajları vardı. Bizim neyi hedeflediğimizi, muhalefeti nasıl bir anlayış ortaya koyduğunu, sadece seçim anlamında Türkiye’nin idaresi noktasında muhalefetin ortaya koyduğu tavır ve Cumhurbaşkanı adayı arama noktasında muhalefetin bu ne yaptığını bilmez bir şekilde rotasını şaşırmış sağa, sola kafasını vuran bir şehir örneği ile ortaya koyduğu durumlardan bahsetti. Sonrasında da basına kapalı gerçekleşen bölümde de gere teşkilatlar, gerekse süreçle ilgili bölümlerin tamamını istişare edildiği bir toplantı olarak gerçekleşti. Tabi bu toplantılarda teşkilatların yapması gerekenlerin neler olduğu noktasında her türlü partimiz genel merkezinin bizlere bilgilendirmesi, talimatları oldu tüm teşkilatlar olarak onlara hazırlık yapıyoruz.

“GÖREVLENDİRMELERİN TAMAMI BİTTİ”

Seçim sürecinin yürütülmesi ve hazırlıkları anlamında Türkiye’deki en tecrübeli teşkilatlardan birisi Elazığ teşkilatı. Bizzat benim başında bulunduğum 2 seçimi yürüttük ve bir öncesinde de İl Başkanı değil ama seçimin bizzat yürütücüleri arasında yer aldık. Çok önemli bir ekibimiz var, seçim onuşunda tecrübe kazanmış hangi adımlarda ne yapılması gerekiyor? Gerçekten hiçbir şey yapmaksızın ekstra bir acaba sarf etmeksizin seçim kararı alındığı gün Türkiye’de başka örneği var mı bilmiyorum Cumhurbaşkanımızın saat 16.50’de açıklama yaptı. Seçim kararının 24 Haziran’da yapılması noktasında talebimizin olduğunu ve bu yönde bir karar alındığını ifade ettikten hemen sonra saat 17.30’da arkadaşlarımızı toplantıya çağırdık, toplantıya katılan arkadaşlarımız takır takır kimin ne görev yaptığı hemen bir SKM Başkanı belirledik ve ne görev yapacağı konusunda kendi aralarında hemen belirlediler. Dolayısıyla müthiş tecrübeli bir ekibimiz var seçimin yürütülmesi, seçime hazırlık yapılması, seçimden bugünden itibaren seçimin yapılacağı günün akşamına kadar çok tecrübeli bir ekibimiz var. Tüm Elazığ’ın her noktasında köyden tutun ilçelerden, beldelere ve merkeze kadar her alanda, her sandıkta çok önemli görev yapabilecek arkadaşlarımız var. Bu görevlendirmelerin tamamı bitti. Burada en önemli husus kamuoyunda gerek kamu oyunda, gerek basın camiasında, gerek parti teşkilat mensuplarımız arasında en çok merak edilen husus Milletvekili adaylarının hangi kriterlere veya nasıl olması veya kamu oyundaki beklentilerinin karşılanıp, karşılanamayacağı yönünde sorulan sorular.

“BELİRTİLEN SON SAATE KADAR BAŞVURU ALACAĞIZ”

Birincisi şu an itibariyle aday adaylıkları müracaatlarını alıyoruz. AK Parti’ye olan teveccühün millet nezdinde ne kadar itibarlı bir parti ve milletin beklentilerini karşılayan bir parti olduğumuzun da çok açık bir kanıtı. Aday adayı olmak isteyenlere kapımızın acıka olduğunu ifade ediyoruz. Adaylık müracaatları 29 Nisan 2018 Pazar günü saat 23.59’a kadar ben aday olmak istiyorum deyip evraklarını tamamlayıp getiren herkesin adaylık müracaatını alırız. Saat 23.59’dan sonra gelen talepleri de almayacağız. Bu konuda kesin kararımız bu şekilde. Genel Merkezimizin bize verdiği yetki saat 23.59’a kadar.

“KESİN OLARAK 41 MÜRACAAT VAR”

Şu an itibariyle 59 kişi AK Parti’de gerek Genel Merkezimizden, gerekse İl Teşkilatımızdan 59 kişi dosya almış. Bu 59 kişiden şu anda 41 kişinin aday adaylığı kesinleşmiş. 41 kişi aday adayı olmak için tüm evraklarını ikmal ederek gerek bizim il teşkilatımıza, gerekse genel merkezimize teslim etmiş. Resmi rakamlara göre 41 aday adayı müracaatımız var. 18 ‘de dosya aldığı halde, gerek tamamlamayan, gerek se Pazar günü basın açıklaması yapmak üzere bizlerden randevularını alan kişilerle birlikte muhtemelen bu sayı ne olacak onu bilemiyoruz tabi. Nasıl ve kaç kişi daha başvuracak onu bilmiyoruz. Kısacası şu an itibariyle 59 kişi dosya aldı aday adayı olmak için. Bu süreçten hemen sonra Çarşamba günü bir temayül yoklaması yapacağız. Temayül yoklamasının akabinde temayül yoklamasının sonuçlarını genel merkezimize götüreceğiz. Kesinlikle temayül sonuçları açıklanmayacak. Bizleri dinleyen aday adayları ve onları destekleyenlerin çok açık olarak bilmesi gereken bir husus. Temayül yoklamalarında birinci de çıksanız kesin siz listeye alınacaksanız diye kaide ve kuralımız yok. Sonuncu da çıksanız listeye alınmayacağınıza dair bir kuralımız yok. Temayül yoklaması şunun için yapılıyor; sadece kriterlerden bir tanesidir, başka faktörler var bir sürü kriterler var. Bu kriterlerden bir tanesi de temayül yoklaması, temayül teşkilata yönelik yapılan çalışmaların çok önem arz ettiğini, kesinlikle göz ardı edilmediğini ama bunun tek neden olmadığını ifade ediyoruz. Bunu zaten biz temayül yoklaması yaparken de aday adaylarımız da herkes biliyor. Çünkü biz 16 yıllık, 17 yıllık bir partiyiz. 17. Yılımıza girdik, geçmişte 11 tane seçim atlattık. Gerek yerel seçimler, genel seçimler ve referandumlarda bununla ilgili bizim kendi içimizde partimiz, parti yetkili organlarımızın almış olduğu kararlar gereği biz bunu mutlaka yapıyoruz ama biz bunu çok net ifade ediyoruz. Teşkilat temayül yoklamaları mutlaka önemlidir ve bunlar göz önünde bulundurulur. Ancak kesin ve tek kriter kesinlikle değil. Açıklanmaması noktasına gelince; Bu partinin kendi içerisinde almış olduğu bir karar. Bu karara aday adayı olmak isteyen, aday adayı olan herkesin tabi ki saygı göstermesi gerekiyor. Partinin bir disiplini vardır, partinin sahibi, partinin yetkili organları partinin işte yetkili kurullarının almış olduğu bir karara aday adayı olan, yönetici olan veya teşkilatlarda görev alan herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Bu kriterlerden birisi.

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK?

Elazığ’da sayı belli. Teşkilat yoklamalarımızda aynı zamanda bu dönem yapılacak olan temayül yoklaması bir nevi kamuoyu araştırması niteliği de taşıyacak. Partimiz gerekli gördüğü her araştırmayı birkaç gün içerisinde yapabilecek bir parti. Kamuoyu araştırmalarını, kamuoyunun nabzını en iyi tutan parti. Şu ana seçim kararı alınmadan önce tüm birimlerimiz hakkında, İl Başkanlıkları hakkında, Belediye Başkanlıkları hakkında, Milletvekilleri hakkında ve partinin tüm yetkilileri hakkında çeşitli araştırmalar zaten yapılıyor. AK Parti kamuoyundaki partiye bakışını, partinin yetkililere bakışını çok iyi tespit eden bir parti. AK Parti kamuoyunun beklentilerini dikkate alan, bütün politikalarını kamuoyuyla paylaşarak yapan bir parti. AK Parti hazırlıksız bir parti değil. AK Parti her an bizim bir sloganımız var “biz her zaman seçime hazırız”. Bir seçim biter, bir sonraki seçimin hazırlıklarını yaparız. Bu hazırlıklar sadece teknik manada sandık kurullarının oluşması, mahalle yönetimlerinin teşekkül etmesinden ibaret değil, aynı zamanda herhangi bir olası durumda seçime girecek olan adaylarla, aday adaylarına yönelik çalışmalar var. 17. Yılını çok büyük başarılara imza atmış, Türkiye’de tek başına iktidar olmuş, her alanda birçok insanı tanıyan, birçok insanı bir şekilde temasta bulunan bir parti. AK Parti için aday belirlemek, aday adayı belirlemek ve tespit etmek, kamuoyu araştırması yapmak birkaç günlük bir iştir. Eleştiriler her yerde de olabilir, Elazığ’da da olabilir, geçmiş dönemlerde de olmuştur. Bütün insanların üzerinde ittifak edebileceği bir liste oluşturmak mümkün değil. Kamuoyu seçim çevresinde hangi il olursa olsun, Elazığ içinde geçerli, Malatya içinde, İstanbul için, Ankara ve İzmir içinde geçerli. Bütün herkesin üzerinde ittifak edeceği bir liste gerçekleştirmek bir liste oluşturmak, bu yönde tercih kullanmak pek mümkün değil. Önemli olan azami derecede kamuoyu beklentilerini karşılamak.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEREDE OLACAK?

Temayül yoklamasının hem yeri belli, hem de kimlerin oy kullanacağı konusunda; temayül yoklamamızı 2 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00 ile 16.00 arasında 15 Temmuz kapalı spor salonunda gerçekleştireceğiz. Doğukent hayır çarşısının ilk defa ev sahipliği yapacak olan salonda gerçekleştireceğiz. Birincisi şu an temayül yoklamasına AK Parti’de aday adayı olan merkez MKYK üyeleri hariç, demokrasi hakem üyeleri hariç, merkez disiplin kurulu üyeleri hariç siyasi erdem ve etik kurulu üyeleri hariç, bir de şu an görev başında bulunan milletvekilleri hariç, hatta istifa eden İl Başkanı var ise, bütün aday adayları giriyor. Kısaca temayül yoklamasına girmeyenlerini açıkladım. Eski Belediye Başkanları, Eski Milletvekilleri, Eski İl Başkanları, Eski Bakan bir yerde bakan var ise şu anda aday adayı ise temayül yoklamasına girecek.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA KİMLER OY KULLANACAK?

Şu an itibariyle Elazığ’ımız da AK Parti saflarını herhangi bir yönetim kademesinde görev yapan herkes mutlaka oy kullanacak. Bunlar kimler? İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, tüm ilçelerin yönetim kurulu üyeleri kadın gençlik kolları yönetimi ile birlikte. Beldelerin yönetim kurulu üyeleri Kadın Kolları, Gençlik kolları başkanları sadece. Tüm il ve ilçe Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeler, Belediye Başkanları, eski Milletvekilleri eğer aday adayı değil ise. Aday adayı olan eski Milletvekilleri kullanamıyor. Eski İl Başkanları aday adayı olduğu takdirde yine oy kullanamıyorlar. Köy temsilcilerimiz ve mahalle başkanlarımızdan oluşan, kısaca AK Parti’nin omurgasını teşkil eden tüm yöneticiler oy kullanıyor. Bu sayıda yanlış hatırlamıyor isem 1538 kişidir. Elazığ’da oy kullanacak kişi sayısı

NASIL KULLANACAKLAR?

Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu bir format var. Oylarının iptal olmaması için çok önemli bir husus. Dışarıdan yani Ali, Ahmet, Mehmet diye isim yazılarak gelip zarfa konulan hiçbir zarfın geçerliliği yo. Açıldığı taktirde geçersiz olacak. Nereden gelirse gelsin, hangi formatta olursa olsun asla geçerli olmayacak. Bizler oy kullanacak olan kişilerin isimleri Genel Merkezimi tarafından bu belirlenen kriterlere uygun bir hazirun listesi olacak. O liste de ismi olanlar oy kullanacak, ismi olmayan hiç kimse bakan dahil olsa oy kullanamayacak. Oy kullanıcıları açısından böyle. Bunlar sandığa gittiğinde sandıkta görevli arkadaşlarımız kendilerine bir liste verecekler. O listenin formatı da genel merkezimi tarafından belirlenmiş, bizler tarafından basılacak ve İl Başkanlığı tarafından altına mühür vurulması gerekiyor. Orada bir kutucuk olacak sıralamaya göre. Bu sıralama içerisinde ilde bizim 5 milletvekilimiz olduğu biçin 5 tanenin dışında işaretlenecek olan oyun geçerliliği olmayacak. 5 kişi işaretlenecek, bu 5 kişinin dışında altıncı bir kişi işaretledi ise geçersiz oy kabul edilecek. 5 tanenin dışındakiler geçersiz olacak. Milletvekili sayısında az ya da fazla seçilecek, işaretlenecek oyların geçerliliği yok. 4 kişiyi işaretlediyseniz o oy geçersizdir. 3 ya da 2 ya da 1 kişiyi işaretlerseniz o oy geçersiz. Bununla birçok şeyi engelliyor. Bu bir alana kayması, bir kişide yoğunlaşmamasını engelliyor. Mutlaka 5 ismin işaretlenmesi gerekiyor. Bu 5 isim 6 isim de olsa, 4 isim de olsa bu oy geçersiz oluyor. Buna oy kullanacak arkadaşlarımızın, partili yetkililerimizin dikkat etmesi gerekiyor.

SONUÇLARI KİMLER BİLECEK?

Oy kullanma işlemi de bu şekilde. Saat 16.00’da bitecek bittikten sonra sayımlar yapılacak ama zarflar açılmayacak. Oylar sayıldıktan sonra geçmiş dönemlerde birçok ilde bu yaşandı. Bizim içinde de yaşandı. Çarşaf çarşaf listeler sosyal medya da girenlerin şu kadar oy aldı, birinci, ikinci üçüncü diye çarşaf çarşaf listeler dolaştı. Buradan kamuoyuna çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum; bu konuda yayınlanacak hiçbir listenin, açıklanacak hiçbir rakamın doğruluğunun olmadığını şimdiden ifade etmek istiyorum. Çünkü genel merkezimiz bununla ilgili hususu bizlere çok açık ve net bir şekilde ifade etti. Bilmesi gerekenlerin dışında hiçbir kimse bu konuda kimin kaçıncı olduğunu, kaç oy aldığı ile ilgili hiçbir bilgi sahibi olmayacak. Ortada dolaşacak olan rakamların hiçbir kıymetinin olmadığını tüm hemşerilerimize daha yapılmadan söyleyeceğim. İlgili olanların dışında hiç kimse bu rakamları bilmeyecek.

MÜLAKAAT OLACAK MI?

Tasnifler oluştuktan sonra komisyonlar olacak ama bu komisyonların hepsi alt üst ortam konusunda henüz kesinleşen bir durum yok. Komisyonlar belirleniyor, bu komisyonlar belirlendikten sonra onlarla ilgili açıklamayı yaparız. Mülakat olup olmaması henüz net değil. Çok sayıda aday var.

“HİÇBİR ŞEKİLDE TANIDIĞIMIZA ÖNCELİK VERMİYORUZ”

Benim yakınım olsun, benim adamım olsun diye bir kavram bizi tanıyanlar bizi bilir, şahsen öyle bir kaygı taşımıyorum, böyle bir kaygıyla AK Partiyi idare etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Biz kongre süreçlerini yaşadık. Tüm ilçelerde ve illerde ve beldelerde kongre süreçlerini atlattık ve 1500’ün üzerinde kişiyi biz bizim dönemimizde, kongrelerini gerçekleştirdik ya da atama yoluyla bunları gerçekleştirdik. Bunların hiçbir tanesinde bu bizim adamımız olsun, biz buna istediğimizi yaptırırız diye gibi bir endişe ve kaygı asla taşımadım. Bunu bizi tanıyan herkes bilir. Hiçbir ilçe başkanımıza, hiçbir belde başkanına, hiçbir kadın kolları, gençlik kollarına şu kişiyi mutlaka listeye yazacaksınız diye bir terkinim olmadı. Olduğunu iddia eden kimse çıkmaz, varsa da buyursun söylesin. Şuna dikkat ediyoruz, biz tabi ki ilçe teşkilatlarımıza teşkilatlarımızın her kademesinde görev alanlarla ilgili kanaatlerimizi söyleriz.

SEÇİMİNDE TÜRKİYE’DE ÇOK ÖNEMLİ OLABİLECEK BİR SIRALAMA HEDEFLİYORUZ

Temayül yok geçmiş dönemde adaylarla ilgili yapılanlarla ilgili bütün çalışmalar bir araya gelecek. En sonunda bölgesel dengelerin de göz önünde bulundurulmasının muhakkak olduğunu bu konudaki görüşlerimizi çok açık ve net bir şekilde ifade ederiz. Bundan hiç kimsenin endişesi, kuşkusu olmasın. Elazığ kamuoyunun tamamını kapsayacak bir liste olacağından ben endişe duymuyorum. Liste açıklandığında 21 Mayıs akşam saat 17.00’da açıklanacak listeler bütün bu kamuoyunun beklentilerine uygun bir liste oluşturarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’de çok önemli olabilecek bir sıralamayla Elazığ’daki milletvekillerinin tamamını da almayı hedefliyoruz, çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bunu yapabilmemiz için kamuoyunun beklentisi kapsamında karşılarına çıkmak bizim asli görevimiz

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaletliyiz, bu konuda, bu hususlarda bir seçim sürecine girildiğinde tüm siyasi partilerinin teşkilatlarının çok önemli seçim    maliyetleri var. Milletvekili aday adayları genel merkezimizin belirlemiş olduğu adaylık başvuru için erkek adaylardan 6 bin kadın ve gençlerden 3 bin engellilerden Bin TL para alınması kararlaştırılış. Ancak İl Teşkilatından da bir o kadar alınması yönünde bir karar aldık yönetim kurulu arkadaşlarımızla. Bu kararı alırken birçok yönlü bakıyoruz biz meseleye. Birincisi teşkilatın bu konuda çok önemli maliyetleri var. Bir seçim Koordinasyon Merkezi oluşturmanın maliyeti, sonraki süreçlerde çok maliyetli bir iş. Bu buralara harcanmak için talep edilen bir bağıştır bu. Genel merkeze müracaat eden aday adaylarımız genel merkeze müracaat eden aday adaylarımız tercihini bu yönde kullanmışlardır. Buraya müracaat eden aday adaylarımız da bize göre daha doğru tercihte bulunmuşlardır ve kendi teşkilatlarında bağışta bulunmuşlardır. Bu konuda bizim genel merkeze müracaat eden arkadaşlara ne içi oraya müracaat ettiğini deme hakkımız olmadığı gibi Elazığ teşkilatına müracaat eden herkese de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Çok önemli müracaatın buraya yapıldığını da belirtmek istiyorum.

BAKANLIKLARA NE OLACAK?

Bakan olmayacak, bu konuyla ilgili bizim çalışma sosyal güvenlik bakanımız Elazığ ile çok yakinen ilgileniyor. Elazığ ile ilgili taleplerin tamamına hakikatten hiçbir şekilde duyarsız kalmıyor. Hangi dakika nerede ararsak mutlaka geri dönüşümde bulunur. Sorunlarımıza son derece duyarlı. Kendisine teşkilatımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak bununla ilgili hiçbir şekilde hiçbir görüşmemiz olmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız şu anda Bakan. Yeni sistemde bakanlar dışarıdan atanacak, milletvekili olmayacak der. Milletvekili olan kimsenin kesin olamayacağı bir tek şey var oda bakanlık. Milletvekili olduğunuz takdirde Bakan olabilme ihtimaliniz ortadan kalkıyor. Milletvekili iken bakan olamıyor, milletvekilliğinden ayrılması gerekiyor. Genel Başkan Yardımcısı olabilir partinin her kademesinde milletvekili her kademesinde görev alır.

RAMAZAN GÜRGÖZE ADAY ADAYI OLACAK MI?

Benim Milletvekili aday adayı olma gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Kendimizle ilgili ok değerlendirme yapmak istemeyiz. Mevcut il başkanlarından onay alanlar bu hususta olmayı arzu eden, geçmiş dönemlerde yeni seçilenlerden de yeni seçilen bir ya da iki arkadaşımıza genel merkezimi onay verdi, onun dışındakilere onay vermediler. Şu an itibariyle 16 İl Başkanımız görevlerinden aday adayı olmak için genel merkezimizin onayı ile istifa ettiler. Bizim bu konuda bir talebimiz olmadı. MKYK’ya sunulacak isimlerde istememiz halinde zaten sunulacaktı ama biz başından beri net bir şekilde bu konudaki fikrimizi hem genel merkezimize ifade ettik hem de basın aracılığı ile kamuoyuna duyurduk. Şu an itibariyle partimizin İl Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bulunduğumuz makam parti açısından en üst makamdır bilindik en üst makamdır. Bu il başkanlığını partimize layık olmaya, halkımıza layık olmaya hayret ediyoruz, çalışmalarımızı yürütüyoruz, bir seçim sürecine girdik, bu seçim sürecinde en başarılı şekilde çıkmak için gayret ediyoruz. Partimiz bize hangi hususta görev verirse, orada olman lazım derse orada olmaya gayret ederiz. Nerede olursak olalım partimize, milletimize, şehrimize en güzel hizmet etmeye gayret ederiz bizim gayemiz bu.

STADYUM ’da SON DURUM NE?

Çözülmeyen sorun olan ve şu an itibariyle çözümü gerçekleştirilen ancak başlamayan bir stadyumumuz var. Bunu kabul ediyoruz Elazığ gerçekten stadyum konusunda Elazığ’ın stadyumunun çoktan bitmiş olması gerekirdi. Çünkü Türkiye’de çok büyük stadyumlar yapıldı. Bizim stadyumumuz maalesef bir keşmekeşlik oldu ve ters giden bir şeyde var orada başından belli. Yapılacak olan alanın stadyum uygun olmadığına karar verildi, şehrin dinamikleri bu yönde irade ortaya koydular. Aklınıza gelebilecek bütün olumsuzluklawr stadyum konusunda karşımıza çıktı geçmişten bugüne kadar. Nihayetinde verilen kararla Stadyumun mevcut yerinde tribünleri yıkılarak yerinde yapılması kararından sonra süreç başladı. İhale sürecine sürecine girildi. Bir taraftan yıkımına başladndı, Mayıs ayı içerisinde başlanması planlanıyordu bu yakın birs zamanda oranın ihalesi mulatak yapılıp kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ancak süreci hakikatten stadyumla ilgili bu sorun spor kamuoyunu ilgilendiren bu sorunu kabul ediyoruz ama çözüm noktasında da adımlarımızı attık. Çok kısa bir süre sonra ihalesi yapılacak.

ŞEHİR HASTANESİ’nin SON DURUMU NE?

1038 yataklı şehir hastanesi bitmek üzere. Birkaç ay sonra açılışı gerçekleşecek, hasta almaya başlayacak, son bahara doğru, sene sonuna doğru Eylül ayında orası hasta almaya başlayacak. Hastanenin koordinatörü dedi ki; hiçbir şekilde şehir hastanesine bir alım olmadığını, şu anda yapılan kendi içerisinde ortalama 5 Bin kişi çalışıyor. Şu an yapılan kendi çalışanlarının bir başka kendi şirketlerine devredilmesini ifade etti ve bununla ilgili şehir hastanesine eleman alındığı taktirde de bütün kamuoyuna duyuracaklarını söylediler.

YATIRIMCILARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Şu anda kardeşin kardeşe vermediğini Devlet Elazığ’da yatırımcıya veriyor. Teşvik ve 6. Bölge. Elazığlı iş adamlarının karşımıza çıkardığı her şeyi Elazığ’ın 4. Bölge teşvik programından çıkartılıp 6. Bölge yada hiç olmazsa 5. Bölge olmasını talep ediyordu. Bugün yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza 6. Bölgeden ve ilave olarak enerji desteği ve arazi verilmesi noktalında biz şehir olarak hazırız.

ÇAĞRI MERKEZİ’nde KAÇ KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR?

Yapılan açıklamada herhangi bir istihdam sayısında rakam telaffuz edilmedi. 150 kişilik çağrı merkezi kurulması kararı alındı ve şu an çağrı merkezinde 150 kişi istihdam ediyor. Valimizin ve bizim bir talebimiz oldu ve 10 kişilik Şehit ve Gazi yakınlarına ilave tahsis edildi ve 160 kişi iş başı yaptı.

AK PARTİ İLE MHP ORTAK MİTİNG YAPACAK MI?

Biz seçime ittifakla giriyoruz, ittifakta MHP ile giriyoruz. Parti olarak görüşmelerimiz devam ediyor. MHP ile ittifakımız var. Cumhur İttifakının ruhuna hiçbir halel gelmemesi için bütün teşkilatlarımızı uyardım. Bu ruha sorun olacak herhangi bir davranış sergilemeyecek. Ama ortak bir miting olmayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA OYLAR NASIL KULLANILACAK?

AK Parti seçmenin beklediği hamleleri yapan bir parti. Seçmenin beklentilerine cevap veen bir parrti her alanda. Seçim konusunda bir endişe içerisinde değilim. Başkanlık oyuyla milletvekilliği oyu arasında mutlaka fark olur. Bu kesinlikle olacak. Çünkü hem matematiksel alanda hem diğer alanlarda değişiklik olur. Parti amblemi ile girilmiyor, çünkü ittifak var. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanımızın resmi olacak onun altında mühür yeri olacak. Burada sadece Cumhurbaşkanına oy vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.