Ramazan Gürgöze, Zeki Akbıyık'ın Sorularını Yanıtladı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu olarak yerel seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ramazan Gürgöze, Elazığ’daki iki başkan adayının ismini verdi. Başkan Gürgöze, “Arıcak Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ve Palu Beyhan Belediye Başkanı Hüseyin Ataş ile inşallah devam edeceğiz” dedi.

Ramazan Gürgöze, Zeki Akbıyık'ın Sorularını Yanıtladı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan ve Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündemprogramının konuğu oldu.

Başkan Gürgöze, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili önemli değerlendirmede bulundu.

BAŞKAN GÜRGÖZE İKİ BAŞKANIN İSMİNİ VERDİ               

Ramazan Gürgöze Elazığ’da iki başkan adayının ismini açıkladı. Başkan Gürgöze “Arıcak İlçesi Üçocak Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ve Palu ilçesi Beyhan Belediye Belediye Başkanı Hüseyin Ataş ile inşallah devam edeceğiz” dedi.

GÜRGÖZE: ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ MUTABIK İSİMLER VAR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “İlçelerle ilgili çalışmamızı alt komisyonda bitirdik. Bir takım üzerinde durduğumuz mutabık isimler var, talebimizin, benim şahsen talebimin de olduğu yerler var. Önümüzdeki hafta kesin olmamakla beraber 14 Aralık’ta ilçe belediye başkana adaylarımızın açıklanması olağan. Genel Merkezimiz bizim aracılığımızla da açıklama yaptırabilir ancak Genel Merkezimizin izni olmadan bizden açıklama duyamazsınız. AK Parti disiplinli bir parti. Genel Merkezimiz bize ne zaman izin verirse açıklama yapabilirsiniz diye bizde açıklama yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: GENEL MERKEZİMİZ TARAFINDAN AÇIKLANMADIĞI SÜRECE DOĞRULUĞU KESİN VE NET DEĞİL

İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarıyla ilgili konuşan Başkan Gürgöze, “Bir takım tahminde bulunuluyor bunlar doğru da olabilir, yanlış da olabilir net bir şey söylemem mümkün değil. Genel Merkezimiz tarafından açılanmadığı sürece doğruluğu kesin ve net değil. Biraz önce ifade ettiğim iki beldemizde dahil ama iki beldemizde başka bir alternatif olmadığı için inşallah kendileriyle devam edeceğiz. Partimiz yoğunlukla aldı ve süreç nihayete erdi. İl merkezinde Elazığ Belediye Meclis üyesi 147 geçen yıl 235 kişiydi 147 ye düşmüş görünüyor. Bunda birçok faktör var. Daha önce belediye başkan adayları belirlenmeden açıklanmıştı. Bize birçok sayıda eşimiz dostumu bizlerden kesin işaret alıp öyle müracaat etmek istediler ama böyle bir şey olmayacağını herkese ifade ettiğimiz gibi onlara da ifade ettik. Elazığ Belediyesi Meclis üyeliğine 147 kişi, İl Genel Meclis Üyeliği için 17 kişi, Elazığ Belediye Başkan Adaylığı için 9 kişi, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için toplamda 173 kişi müracaat yaptı” dedi.

GÜRGÖZE: BAZI BELDELERDE MÜRACAAT YOK

Başkan Gürgöze, “Şu an itibariyle ön görülen müracaat etmeyenlerin değerlendirilmemesi yönünde çünkü bir süre tanındı. O evrakların talep edilmesi belirtilirken süreçten sonra eğer genel merkezimizin izni olmaz ise istisnalar olmaz ise değerlendirmeye alınmayacak. Genel manada müracaat etmeyenlerin değerlendirilmemesi yönünde. Bazı beldelerde müracaat yok, beldelerde belediye başkan adayının kim olduğuna meclis listesi olduğundan belediye başkanı olmayan beldeler için bir istisna olabilir” diye konuştu.

GÜRGÖZE: ÇOK HASSAS DAVRANILMALIDIR

Başkan Ramazan Gürgöze, “Belediye meclisi çok önemli. Yönetimin faaliyetlerini gerçekleştirir, getirecekleri faaliyet raporları belediye mecliste onaylanır. Dolayısıyla belediye meclisi belediyenin yasama organıdır. Belediye Meclisi oluşturulurken çok hassas davranılmalıdır. Burada iki hususa çok önem vermek gerekir. Onlardan bir tanesi yerel dağılımın mecliste temsil edilmesi. Yani şehirde yaşaya önemli katmanların kendinden bir parça olarak görmesi gerekir. İkinci kısım ise, teknik olarak ifade edilecek, sadece belediye meclisi, yerel dağılımın tam olarak mecliste temsil edilmesini gerektirmez, belediyeler hizmet üreten yerler. Oralarda da birçok teknik insanın ve meslek gruplarının bulunması önemli. Bu yapının hem temsil yeteneği olması, hem de nitelik olarak orada temsil edilecek insanların bu kriterlere uygun, teknik insanlardan oluşmasını arzu ediyoruz” diye kaydetti.

GÜRGÖZE: TOPLUMA FAYDALI BİR LİSTE OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Gürgöze, “AK Parti, siyasal kültürü olan bir parti. Dolayısıyla kuralları olan bir partide nitelik ve parti kültürü olarak bahsettiğimiz parti kuralları şeklinde bir dağılım olması gerekir. Toplumun bütün katmanları tarafından temsil edilmesi gerekir. Oluşacak olan meclisin hem teknik, hem sosyal hem de sosyal anlamında olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Birçok insan il genel meclisi ve belediye meclis üyesi olmak istiyor. Ortaya koymuş olduğumuz yönetim tarzı ortada buna uygun bir şekilde partimizin öncülükleri ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir liste için gayret sarf edeceğiz Kişilerin yerleştirmesinden ziyade topluma faydalı bir liste olmasını sağlayacağız. Teknik olarak belediye başkanı hangi partiden seçimi kazanacaksa onunla birlikte 4 kişi mevcut” ifadelerine yer verdi.

GÜRGÖZE: OLUŞTURACAĞIMIZ ADAYLARIN NİTELİKLİ OLMASINA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ

Ramazan Gürgöze, “Bizim bu hususta parti kültürümüz, ortak akılımız, istişare kültürümüz var. Merkez ilçemiz, teşkilatlarımız, mahalle yönetimlerimiz ve belediye başkan adaylarımız, partinin tüm bileşenlerinin bir araya gelerek oluşturacağımız adayların nitelikli olmasına çok önem vereceğiz, teknik niteliğe çok önem vereceğiz. En fazla dikkat edeceğimiz husustan bir tanesi özellikle gençlerin mecliste temsil edilmesine önem veriyoruz. Bir takım kriterle gelecek, yazılı olarak tebliğ edilmediği için zikretmek istemiyorum. Kadın mutlaka mecliste temsil edilmeli” dedi.

GÜRGÖZE: AK PARTİ KADINLARA ÖNEM VEREN BİR PARTİ

Gürgöze, “AK Parti kadınlara önem veren bir parti. Kadınlara bu kadar önem veren bir parti de mecliste kadın bulunmaması mümkün değil. Gençlere de önem verilecek. Teşkilatta yer alan arkadaşlarımız mecliste mutlaka yer alacaktır. AK Parti ayrı zamanda bir okul. İnsanların kenedini geliştirmesi amacında çok önemli bir okul” diye kaydetti.

GÜRGÖZE: 18 ŞUBAT 2019 TARİHİNDE LİSTE İL SEÇİM KURULUNA TESLİM EDİLECEK

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “AK Parti sürekli bir döngü içerisinde. Sivil Toplum Kuruluşları önemli bir vazgeçilmez dikkat edilmesi gerekir. Elazığ’ın ekonomisine yön veren birisinin de bulunması lazım. AK Parti yeniliklerin partisi, yenilemeyi ve değişimi kendine hedef alan bir parti. Yenileme her anlamdan olduğu gibin bu alanda da olacaktır. 147 kişi ister şu andaki belediye meclis üyemiz olsun, isterse daha önce görev yapmış olsun mutlaka değerlendirmeye alınacaklar. Fakat listeye kimin gireceği ortak akıl yoluyla karar verileceği için, bir şey söylemek erken. 18 Şubat 2019 tarihinde liste İl Seçim Kuruluna teslim edilecek” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137