Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Elazığ Ortaokulunda oyunu kullandı. Vali Zorluoğlu oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Elazığ’da 405 binin üzerinde seçmen, yaklaşık bin 500 sandıkta inşallah bugün oy kullanacak. Elâzığ’da da vatandaşlarımız sabahın ilk saatlerinden itibaren oy kullanmak üzere sandıkların bulunduğu bölgelere geldiler. Şu ana kadar bana verilen bilgi çerçevesinde ilimiz genelinde referandum süreciyle alakalı herhangi bir sorun yaşanmadı. Havada bugün gayet güzel. Vatandaşlarımızın daha rahat oy kullanmasına imkan sağlayacak güzellikte bir bahar havası yaşıyoruz” dedi.

Zorluoğlu, Türkiye’nin 150 yıllık seçim geçmişine sahip bir ülke olduğunu ve çok sayıda yüksek katılımlı, başarılı, iyi seçimlerin geçmişte yapıldığını söyleyerek, “Ben bugün de Elâzığ’da ve Türkiye genelinde referandumun çok sorunsuz, sıkıntısız şekilde sona ereceğine inanıyorum. İnşallah neticesi itibariyle ülkemizin gelişmesine, daha da fazla kalkınmasına imkan sağlayacak bir netice olur” diye konuştu.

Zorluoğlu, bütün sandıkların planlandığı şekilde kurulduğunu ifade ederek, “Palu bölgesinde yoğun yağış nedeniyle bir bölgede yolda sorun vardı onu da dün itibariyle giderdik. 26 tane taşınan sandıklar da taşındıkları yerlerde kuruldular. Zaten vatandaşlarımızın taşınması içinde kaymakamlıklar ve valilik olarak gerekli ulaşım desteğini sağladık. Herhangi bir sıkıntı olmadı” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu ise, “Oyumuzu kullandık. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemiz için en hayırlısı olur. Çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.