Refik Fersan Anılacak

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu periyodik konserlerine devam ediyor. Koro müdürü Olcay Bürhan, “Refik Fersan” anısına bir konser düzenleyeceklerini belirterek, konsere tüm Elazığlıları davet etti…

Refik Fersan Anılacak

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu yeni bir konser için kolları sıvadı.

“İZLEYİCİLERİMİZİN BEĞENİSİNE SUNACAĞIZ”

Devlet Klasik Türk Müziği olarak periyodik konserlerine devam ettiklerini belirten Koro Müdürü Olcay Bürhan, “Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak periyodik konserlerimizin yanı sıra eğitim konserleri, özel konserler olmak üzere programlarımıza devam etmekteyiz. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak bu hafta 26 Ekim Cuma günü saat 20:00’de koro şefimiz Kenan Çimtay yönetiminde Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde Refik Fersan bestelerinden oluşan bir konserle izleyicilerimizin karşısında olacağız. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Refik Fersan bestelerinden oluşan bu konseri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız”dedi.

“REFİK FERSAN KLASİK TÜRK MUSİKİMİZİN BÜYÜK ÜSTATLARINDANDIR”

Koro Müdürü Olcay Bürhan, klasik Türk müziğinin büyük üstatlarından olan Refik Fersan’ın hayatı ilgili bilgi vererek, “Klasik Türk Musikisinin büyük üstatlarından olan büyük bestesi, aynı zamanda tambur sanatçısı, şarkı sözü yazarı olan Refik Fersan hocamız 1893 yılında İstanbul’da doğmuş ve daha sonra Tamburu Cemil bey, Neyzen Aziz Dede gibi büyük üstatlardan ders almış büyük bir tambur sanatçısı ve şarkı sözü yazar, aynı zamanda büyük bir bestecimizdir. 1924 yılında Cumhurbaşkanlığı paslı heyetinde görev yapmış, daha sonra İstanbul Belediyesi Konservatuarında görev yapmış ve 13 Haziran 1965 yılında da hayata gözlerini yummuş Klasik Türk Musikimizin büyük üstatlarındandır”ifadelerini kullandı.

“TÜM MÜZİK SEVERLERİ KONSERİMİZE BEKLİYORUZ”

Bürhan, “Bu haftaki konserimizde Refik Fersan bestelerinden oluşan birbirinden güzel eserlerle koromuz solo ve koro olarak izleyicilerin karşısında olacak ve bu eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacaktır. Koro şefimiz Kenan Çimtay yönetiminde yapılacak olan konserimiz Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 26 Ekim Cuma günü saat 20.00’de düzenleyeceğimiz konsere tüm kıymetli hemşerilerimizi ve tüm müzik severleri konserimize bekliyoruz”diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137